Wednesday, April 27, 2016

Teratak Az: Grill


Akhirnya grill Teratak AZ telah siap di pasang. Grill mengambil masa seminggu lebih untuk siap. Grill amat perlu untuk setiap rumah baru pada masa kini terutama ianya melibatkan aspek keselamatan. Sekurang kurangnya ikhtiar kita untuk mencegah kejadian pecah rumah atau sebarang kejadian jenayah daripada terjadi.

Grill ni ada pelbagai jenis:

-Stainless Steel
-Wrought Iron
-Mild steel
-Aluminium

Banyak design cantik-cantik tapi memandangkan sedar diri yang bajet ala-ala je daku pilih Mild Steel (besi biasa)! 



pintu hadapan rumah

Ingat nak pasang grill tingkap di luar tapi rasa macam dalam lebih safety. so ini kekdahnya....
Daku pilih grill corak lurus tapi jenis tebal. simple dan berwarna putih. 


style lurus-lurus je pun..

grill untuk satu rumah (pintu hadapan, tingkap hall 2 panel, tingkap masterbed 3 panel, tingkap bilik 2 dan bilik 3, tingkap bilik 4 2 panel, toilet, pintu belakang, tingkap dapur 1panel) itu ini pun dah RM2k++.. kalau pilih corak bunga bunga wrought iron kononnya.. lagi banyak $$$ keluar...huuu *nangiss*  biar simple janji selamat InshaaAllah :)
settle part Grill.. 

Nota kaki: Dah tahu grill warne putih kena la rajin mengelap kalau nampak berabuk!! huhuhu

13 comments:

  1. betul grill mmg penting bila masuk ruma baru kan..
    midah mudahan aamiin

    ReplyDelete
  2. 2k tu untuk stu rumah ke jijah/ pintu & tingkap?

    ReplyDelete
  3. wah. sama la kita. umah baru aida pun buat kaler putih :)
    trens skang kot kan.
    yes wrought iron tu mahal. tak mampu aida, byk tingkap & pintu!

    ReplyDelete
  4. skang pasang apa pun mahal...

    ReplyDelete
  5. Tak pe kak jijah, walaupun banyak design grill, akak punya grill pilihan tu da okay sangat da. Cantik. :)

    Ha kaaannn, kena rajin mengelap la lepas ni. Hiks !~

    ReplyDelete
  6. saya pon prefer yang mcm ni..simple tapi ok..

    ReplyDelete
  7. warna putih memang cantik..memang kena rajin mengelap habuk :)

    ReplyDelete
  8. worrck iron cantik tetapi mahal..yang penting ada pagar besi penghalang..mungkin untuk next round boleh cuba yang cantik..

    ReplyDelete
  9. cantik yunk..emi sedih kalau ingat pasal grill ni..huhu...nanti la kalau rajin emi story kat blog..huhu

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!