Jururawat Tidur Di Kaunter?

by - 3:32:00 PM



Tak paham masih ada segelintir masyarakat yang suka mengutuk profession jururawat. Apa masalah dia dengan jururawat pun tak tahu la..

Kali ni isu viral jururawat di tuduh makan gaji buta kerana tidur di kaunter pada jam 4.10pagi. 



Ni daku nak jawab sebagai seorang jururawat..

Kalau jururawat tidur kejutlah dia..bukan dia tidur lena macam kat katil.. tidur ayam je sekadar nak dapatkan tenaga sekejap. Tidur pun dengan fail fail pesakit yang menimbun tu.. itu maknanya dia baru siap buat report. Kalau kita kejutkan pun nak mintak something tetap dilayan. 

Manusia pun ada waktu rehat lebih-lebih lagi waktu sebegitu,, jururawat bukan robot.. kau ingat dia balik rumah dia tidur lah? nak uruskan rumah tangga anak anak lagi mane rehat dia??

Nasib ada geng pembela nasib jururawat! terima kasih Male Nurse Anwari Hamzah!





Kau bayar RM1 tapi nak service tiptop.. pergi la swasta.. kat swasta kau tidur dengan kawan kau tu satu bilik.. pakai baju sendiri.. jangan nak komplen macam macam! ini manusia yang tak reti bersyukur!



You May Also Like

8 insan comel komen

  1. Kesian nurse ni.pukul 4 pagi kot..saya rasa nurse ni cuma nk tido sekejap sekadar nak recharge energy balik.kalo dia nk ngulat tido time kerja dah comfirm dia g tido kat atas katil or kat surau.yg up status ni pun....guna la otak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak.. sakitlah hati camni.. cmni pun nk viral!

      Delete
  2. Huhuhu, biasalah kak, pemikiran kelas ketiga. Tahu condemn je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu complain je kan.. mcm dia perfect sgt

      Delete
  3. kot ya pun kejut laa.... ke mmg da awl2 da ada niat nk viral / malukn org yg mkn gaji... ishhh busuknya hatiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan anis.. busuk betul hati tu.. bukan xleh kejut pun.. nurse bukan tido mati

      Delete
  4. sronok kot skrg ni sikit sikit viral. ape lah sangat viral..
    len kali nak buat ape ape pikir dalam dalam. lau tak balik pada diri sndiri..
    itu lah serbu tak pakai helmet..

    ReplyDelete
  5. macam-macam hal nak di viralkan.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!