Cemas Bila Anak Hilang!

by - 8:47:00 AM


Baru baru ni pergi Ikea cuci mata.. cuci mata pun terbeli la beberapa barang ikea. 
Kejadian berlaku ketika beratur di kaunter pembayaran..daku beratur di kaunter untuk membuat bayaran.. encik suami dukung zahwa keluar dari kaunter pembayaran.. hakimi pula ikut papa dia dari belakang.. rupa rupanya ketika itu encik suami tak perasan pun hakimi ikut dia!


Dalam daku beratur nak sampai turn bayar, encik suami datang tanya 
"mana hakimi??"
"ikut awak"

Masa tu muka cemas, panik dah! suami dah melilau cari hakimi.. daku still tunggu kat tempat bayar.. kali kedua suami datang dia kata tak jumpa hakimi! nah... masa tu nak bayar dah.. daku tinggalkan troli dan barang2 ikea atas kaunter terus mencari hakimi! peduli apa dah masa tu..!

Berdebar! Cemas! Takut! semua perasaan ada! separuh nyawa hilang weiii!
dah jadi macam orang gila tau.. cari anak punya pasal! last choice cari security nak minta annouce budak hilang. 

Tengah cakap dengan security encik suami datang bawa hakimi yang sedang nangis. Alhamdulillah syukur jumpa :) Lega! Nasib kejadian berlaku tak lama...

Encik suami cakap dia pergi balik kaunter bayar tu sambil menangis2 cari mama.. mujur ada orang tolong jagakan sementara kitorang datang..


Uolls tahu apa perasaan masa kejadian tu??
nak gugur jantung ni! separuh nyawa hilang!
ys Allah! macam ni la perasaan ibubapa bila ada anak hilang atau kes culik.. tak tergambar dengan perkataan! Nauzubillah minta di jauhkan..


Moral of the story

Lepas ni lebih berjaga jaga bila bawa anak anak pergi ke mana mana..pastikan dia sentiasa berada di sisi kita.  pengajaran buat daku, suami supaya lebih berhati hati di kemudian hari.. InshaaAllah!




You May Also Like

13 insan comel komen

  1. Mujur la jumpa..Budak2 kan..mana nak sangat ikut langkah kita.Tu yang suami akak selalu pesan kalau keluar kita jangan harap anak ikut kita.Kita yang kena ikut dia, pegang dia,perhati dia.Tak ramai yang boleh buat sebab anak lasak sampai kan ada yang kena ikat..kan??hat2 lain kali.

    ReplyDelete
  2. Ada pengalaman ni juga.. huhu.. mmg rasa lembik jap kaki..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah jumpa balik dalam keadaan selamat..
    Memang boleh gugur jantung kalau anak hilang kan, lebih2 lagi tempat terbuka dan ramai orang gitu..

    ReplyDelete
  4. sbb tu aku selalu pgg tangan bdk ber2 tu .. klu nampak dia ikut abahnye ...ai jerit je kuat2 ..lantak sekeliling mention yg anak follow dr belakang tu kat abahnye ... lantak la malu idak janji selamat ... nasib tak jd pepe ... risau hoi ...bab anak ni ...

    ReplyDelete
  5. mmg xtntu hala lah kalau gitu. mujur semua ok. jd pgjrn.

    ReplyDelete
  6. betul tu jijah
    kena lebih take care
    mcm ciksu skrg ni lah rania kemain nk jalan sendiri
    tak bg kita pegang ikut dia. kemain mcm orag besar nau

    rasa mcm baik duduk rumah aje diam diam.tunggu bsar dan pndai jaga diri baru jalan mall. mall kan luas dia nk explore..

    peringatan beersama

    ReplyDelete
  7. huaaaa kalau iqa sure dah pengdan.. risau nya kalau anak ilang kan

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah dapat jumpa hakimi balik.kalau keluar dengan anak-anak saya memang jarang dapat shopping sangat.biasanya saya tinggalkan anak2 dengan suami.risau bila kita leka pilih barang..anak pulak pergi tempat lain.nak salahkan budak pun tak boleh juga sebab budak2 ni bila nampak benda yang menarik minat...bukan dia kesah pasal parents lagi

    ReplyDelete
  9. Ya Allah....kalau saya pun mmg rasa nak gugur jantung

    ReplyDelete
  10. Akak dah merasa dulu jijah...anak akak auni hiang kt tf...masa tuh Allah saja tau perasaan akak bila anak hilang...nasib baik budak keje kedai spek tuh knal auni..dia yg tahan auni tak bg keluar dr tf...sejak tuh memang akak berhati hati sungguh bila bwk diorg keluar..

    ReplyDelete
  11. saya fhm perasaan tu jijah wpn lom ada anak.... mcm mn agk nyer perasaan ibu2 yg anak2 dia hilang tiba2 dan tak kembali lg mcm kes sharlini etc tu... tak dapat nk dibayangkan...

    ReplyDelete
  12. hilang barang pun dah rasa kalut jijah, inikan hilang anak. Alhamdulillah jumpa kimi balik.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!