BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH

5:06:00 PM 9 Comments A+ a-




Bicara Kasih Ayah
segmen baru abg ben..klik banner untuk join k.

Ceritakan segala segala kenangan pahit manis anda bersama ayah tersayang ... Tidak kurang dari 100 patah perkataan dalam 4 perenggan ..

Ayah daku seorang yang penyayang...bekas pesara tentera..orang kata lau ayah askar mesti garang tapi sebenarnya tak! ayah la orang paling baik yang pernah daku jumpa di dunia ni..sepanjang daku hidup selama 23 tahun ayah sentiasa menjadi yang terbaik

teringat masa daku masih bersekolah lagi..kalau ada perjumpaan dengan cikgu..walaupon time tu ayah busy dengan keje ayah tetap datang amik report card daku..daku bukan yang cemerlang tapi kerana tak hampakan  perasaan daku ni ayah sanggup datang juga dengan baju keje nya...terharu sangat masa tu..apalah perasaan kalau ayah tak datang amik report card kan..mesti sedih giler..

apabila memasuki zaman kolej..ayah pulak sanggup datang dari PD-Damansara kadang-kadang untuk hantar daku balik sana setelah berhenti..bayangkan betapa penatnya ulang alik semata-mata nak hantar daku pulang ke kolej je..

ayah sekarang dah takde keje..Alhamdulilah apabila daku bekerja ni dapat juga membantu beliau..nak harapkan duit pencen je banyak mana kan..tu pon kesian je tengok dia bawak teksi kadang-kadang ada pelanggan kadang2 takde...
Apepon ayah daku tetap the best!! sayang ayah sangat-sangat! bagaimana lah rasanya kalau ayah takde nanti...pasti hidup daku tak bermakna lagi!! *sambil mengesatkan airmata..sob..sob..*
semoga ayah daku sihat sentiasa di lindungi Allah

Apakah cara terbaik mendidik anak kita di zaman yang penuh mencabar ini ?

daku rasa sokongan emosi paling penting dalam membentuk anak-anak..dunia sekarang anak takboleh di guna dengan kekerasan..lagi kita guna kekerasan lagi keras la dia..gunakan sokongan emosi dan psikologi..nasihat yang mempunyai teladan..jadikan anak sebagai teman dan ajak mereka berbincang dengan apa juga perkara yang mereka sukai...
Wallahualam ^^

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

9 insan comel komen

Write insan comel komen
Dekcik
AUTHOR
4/13/2011 8:02 PM delete

best dpt ayah cm 2.


singgah lah blog dekcik..
bce ngah penuh hayati..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

Reply
avatar
fashah84
AUTHOR
4/13/2011 8:34 PM delete

salam...

ayah segalanya buat kita...tiada duanyer..

Reply
avatar
MyMye MyMya
AUTHOR
4/13/2011 8:38 PM delete

Singgah baca entri awk ...:D nice story ...

Reply
avatar
NiSha
AUTHOR
4/13/2011 9:14 PM delete

tu la kan.. ramai kawan2 yg tulis abah diaorg dah x ade,..
x dpt nak bayangkan kalau jadi kan diri sendiri...

dr segmen abg ben..
http://heandsheloves.blogspot.com/

Reply
avatar
mas saari
AUTHOR
4/13/2011 9:26 PM delete

singgah baca entri tentang ayah!
begitulah pengorbanan seorang ayah..

Reply
avatar
Hazrina Erin
AUTHOR
4/14/2011 12:20 AM delete

ayah adalah yg terbaik!^^

mari2 singgah^^
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

Reply
avatar
FARISZ@AZ.Com
AUTHOR
4/14/2011 7:29 AM delete

Follow blog.Ziarah sambil membaca.


JOm Joint.Blog akan di pamerkan ke page yang mempunyai 16000 fan page
Peraduan

FARISZ@AZ.Com FanPage








.

Reply
avatar
EYQASARA
AUTHOR
4/14/2011 8:32 AM delete

ayah eyqa pun tentera jugak.. :) tp skang dah jd bekas.. hihihi..

Reply
avatar
fRaMe+LenSeS
AUTHOR
4/14/2011 1:40 PM delete

tade yang lebih tacing dari kisah Ayah dan Mama.

Nadh sayang ayah nadh jugak.. ;)
Salam singgah salam ziarah dari nadh..
kita jadi anak soleh untuk Ayah ye. yang mendoakan kebahagiaan depa dunia dan akhirat..

Nadh datang melawat ni.. ;)
kisah anak Ayah Budak Nakal

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!