E-mel percuma untuk 18 juta rakyat

PROGRAM e-mel 1MY yang akan bermula Julai ini akan menggalakkan lebih ramai rakyat Malaysia berkomunikasi dengan kerajaan menerusi Inte...PROGRAM e-mel 1MY yang akan bermula Julai ini akan menggalakkan lebih ramai rakyat Malaysia berkomunikasi dengan kerajaan menerusi Internet. - Gambar hiasan


PUTRAJAYA - Kerajaan akan menyediakan e-mel percuma di bawah konsep 1Malaysia (1MY) kepada setiap rakyat Malaysia berusia 18 tahun ke atas bagi melancarkan komunikasi secara langsung antara warga Malaysia dan kerajaan.
Perkhidmatan itu bermakna hampir 18 juta daripada 27.5 juta penduduk Malaysia akan menjadi pemilik akaun peribadi e-mel 1MY.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, inisiatif itu juga diharap meningkatkan penyampaian perkhidmatan kerajaan kepada pelanggan dan komuniti perniagaan.
"Ia sebahagian daripada penyediaan pusat sehenti untuk perkhidmatan kerajaan, perkhidmatan tambah nilai seperti rangkaian sosial, memeriksa bil secara online dan juga bayaran, serta pembangunan web bagi rakyat dan syarikat,'' kata beliau semasa mengumumkan projek pelaburan terkini di bawah Program Transformasi Ekonomi (ETP) di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya semalam.

You Might Also Like

0 insan comel komen


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!