Miszeyza l Persoalan dah di jawab

12:45:00 AM 6 Comments A+ a-

masalah blog tak settle lagi..benci i nok!! tak de sape pon boleh bantu..hukhuk so sekarang blog daku masih dalam construction. lantak lah! bikin pale pusing jer..hohoho nasib baik berblogging sekadar suka-suka jer..huh!! ayat macam ape jer...lalala


oh ya! nampak tak gambar SPA kat atas tu..tak nampak pendek umur la tu..ahahaha daku dapat komentar dari blog http://miszeyza.blogspot.com/ dalam entry INI.  tak nak baca? ok la dalam entry tu mengisahkan kisah silam eh..bantai la labu. suka duka daku sebelum memasuki SPA8. kalian tengok la entry tu semua surat interview daku tunjuk untuk menggalakkan lagi adik-adik di luar sana untuk memohon pelbagai jawatan dalam SPA8 terutama sekali dalam bidang perubatan.

 berbalik kepada komen dari adik ni..

sila klik untuk tumbesaran yang sihat

waalaikumsalam...

pertama sekali akak nak ucapkan Tahniah! kerana berjaya menjadi sebahagian calon-calon yang akan menjawat jawatan dalam perkhidmatan awam. hehe bidang perubatan kan. 3 tahun belajar. semuanya di tanggung kerajaan..untung kan..

yer...akak exam dulu asing-asing.ada 3 bahagian tau. semua soalan objektif. ada matematik,BI,pengetahuan am,sahsiah diri dan sebagainya..baca dan rajin tengok berita dan paper yer.. exam lama pulak tu dari jam 9am-3petang. tapi akak tengok adik punya exam sejam je? 8 pagi jer..untung sangat-sangat.mungkin soalan semua dalam 1 paper..

pasal interview yer.. macam interview biasa. adik dikehendaki masuk dalam 1 bilik untuk sesi interview. masa akak dulu ada 3 pegawai yang interview..mahu tak ketar lutut ni..hahaha sebelum masuk bilik ketuk pintu dulu then bagi salam. bila dia suh duduk baru duduk dengan sopan..eh ajar akak ajar cara interview la pulak..hahha 

soalan interview?? hahaha ini kelakar giler punya jawapan dah masa tu..tak minat la katakan.akak main hentam je..aduh! ingatkan jawapan salah tak dapat la kot..rupa2 yang tak minat tu lah yang dapat!

1.masa akak dia tanya syif nurse bape kali? akak hentam sebab tak tahu..jawab 2x pastu macam2 dia soal2 kenapa 2x itu semua..blur kat situ. 

2.kenapa minat jadi nurse? atau pekerjaan lain lah yang di pohon. 

3.kalau di hantar jauh-jauh contohnya sabah sarawak. nak tak? jawab nak tau!! kang tak pasal2 kena reject,,hahaha

4. apa maksud usia emas?? ha...pe tu..

5. sekarang anak-anak abaikan ibubapa dan sanggup hantar ke rumah orang tua. patut ke tak patutjadi camtu..ha jawab..

6. macamaner hiv/aids boleh merebak??

7. siapa menteri kesihatan.timbalannya dan sebagainya

akak rasa yang tu je kot yang di tanya masa akak dulu..wee~~ banyak tak..banyak kan...hahaha mati kutu dalam bilik mesyuarat tu... tapi ini ada jugak akak gabungkan dengan soalan dari member masa interview jugak yer..hehe

rasa-rasa cukup tak...tak cukup nanti akak update lagi.. btway..akak doakan yang terbaik buat kamu yunk!! mane tahu kita boleh bekerja dalam 1 bumbung nanti..InsyaAllah.. gud luck ya :)

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

6 insan comel komen

Write insan comel komen
misz eyza07
AUTHOR
4/21/2011 3:38 AM delete

xcited+neves sgt nak g 1st interview in my life. sy minat dr kecik nak jd nurse. tiap2 kali kucing beranak sy bidan n tiap2 kali kucing tgh nazak sy la yg jge. hihi. nk rawat owg xde skill. info yg padat n mantap sbb siap bg tips interview. thanks a lot akak cz sudi luangkan mase jawab soklan sy. doakan sy berjaye ye.
p/s: ok2,klu dorang tnye snggup x ke sbh/swak,sy jwb...sy snggup!!! :D

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/21/2011 9:51 AM delete

misz eyza bagus lah cmtu..nak jd nurse kena minat..baru semua bjln lncar.. insyaAllah berjya..akak doakan yer..

Reply
avatar
misz eyza07
AUTHOR
4/21/2011 3:55 PM delete

actually sy dapat interview dlm 3 bidang. nurse, pergigian, n ppf. tp minat lebih pd nurse. xtau la dorang nak interview salah 1 bidang @ dorang tye yg kite minat je nnt. btw, tqsm kak :D

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/21/2011 6:41 PM delete

misz eyza07 dia interview secara rawak adik..tak melibatkan sesuatu pkerjaan..myeluruh...
welcome :)

Reply
avatar
Silah Nordza
AUTHOR
10/04/2012 11:33 AM delete

salam kak,nak tanye..
ape soalan yg dia tanye dalam sahsiah diri ye?tlong jwb kak..tkut sngat nie..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/04/2012 9:04 PM delete

@Silah Nordza alamak dik.. akak lupa la apa di tanya dlm sahsiah diri tu..soalan objektif je tu tentang peribadi kita..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!