Wednesday, April 20, 2011

Mak nyah tak nak berubah jadi lelaki sejati

KAJOL... tidak mahu lagi membuat persembahan di Kelantan.
KAJOL... tidak mahu lagi membuat persembahan di Kelantan.
KOTA BHARU: “Saya lebih rela mati daripada berubah (menjadi lelaki sejati). Saya bukan sengaja mahu menjadi wanita tapi naluri wanita memang wujud dalam diri saya sejak zaman kanak-kanak lagi.
“Saya tidak mampu untuk berubah dan sampai bila-bila saya akan terus begini,” kata penyanyi mak nyah yang ditahan penguat kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JHEAIK) Jajahan Tanah Merah kerana kesalahan berperwatakan seperti wanita dan berpakaian tidak senonoh di khalayak ramai di tapak ekspo di Tanah Merah, Jumaat lalu.
Mak nyah yang juga penyanyi dikir barat tersohor Kelantan itu ditahan pada kira-kira jam 10 malam 15 April lalu dan kisah penahanannya disiarkan Harian Metro, Isnin lalu.

Dia ditahan dalam Ops Insaf oleh sepasukan anggota penguat kuasa JHEAIK Jajahan Tanah Merah, diketuai Rosli Ismail bersama lima Skuad Amru dan tujuh anggota Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) selepas mendapat maklumat daripada orang ramai.

Semalam, akhbar ini melaporkan Persatuan Dikir Barat Negeri Kelantan (Pendikir) mengesahkan mak nyah yang ditahan itu bukan penyanyi dikir barat, sebaliknya terkenal dengan nyanyian lagu berentak Bollywood.

8 comments:

  1. sedih dgn lelaki zamn skrg.. nak jadi perempuan :(

    ReplyDelete
  2. dorg ni tak takut mati agaknya kan.

    ReplyDelete
  3. miszy dian
    tu la..dah lelaki nak jd pompuan pulak..hish2

    ReplyDelete
  4. rara pinkmafia dah kena tangkap pon tak serik2..MasyaAllah

    ReplyDelete
  5. laki nak jadi pempuan. pempuan nak jadi laki.. tah ape pekdahnya tak paham la kan.. :p

    ReplyDelete
  6. ardinihumaira tah tak paham tol!tak ingat dosa pahal la tu..hhuhu

    ReplyDelete
  7. insan kurang kasih sayang.. isk2

    ReplyDelete
  8. aiman kurang kasih syg ke..jijah rasa kan masa die kecik2 mak dia nak baby girl thne dpt boy tu yg jd cmni..huhu

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!