Friday, April 8, 2011

Toturial Cara Buat Open in New Window


ada setengah blogger suka untuk buka link baru kat new window
bila dorang klik kat link tu..
dan ada setengah tak suka..

bagi daku..daku lebih suka klik link tersebut dan buka link baru kat new window apabila di klik
sebab daku masih nak kekalkan link yang daku buka sebelumnya..

tutorial ni sangat mudah jer..
dan kalian harus belajar hingga penamatnya k..

1. Pergi kat Dashboard > Design > Edit HTML

2. Backup template jangan lupa..tekan ctrl+F then Cari Code <head>

3. Dah jumpa...paste kan code ini di bawah <head>

<base target='_blank' />

4.Save dan Siap

5. Tengok lah perubahannya..senang kan..

6.  Selamat Mencuba

0 insan comel komen:

Post a Comment


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!