Gaji dah masyuuuk!! Jom pergi shopping...wee~

8:00:00 PM 18 Comments A+ a-

hai kalian..

ingat nak publish entry ni malam semalam tapi di sebabkan facebook buat hal dan celcom bermasalah terus terbantut impian tu untuk publish. sampai sekarang facebook daku masih slow untuk buka lagi.. T___T

oh ya ini cerita pasal SEMALAM..daku pergi seremban sebab temankan adik daku interview kerja. keputusan tak tahu lagi tapi kalau ada rezeki InsyaAllah dapat. ya lah. zaman sekarang ni walaupon kita kelulusan diploma sekalipon tak dapat keje jugak even degree pon sama. kenapa yer. susah sangat. mungkin nak mereka yang lebih berpengalaman mungkin. nak-nak kalau nak masuk goverment lagi lah payah. kalau kalian tak guna kabel wayar. eh tak tak kalau tak guna orang dalam pasti tak dapat walau keputusan kalian bagus sekali pon. emm daku takde kenalan orang berpangkat dalam goverment tu pasal adik daku susah betul nak dapat keje. kesian dia.


dah lama daku mengidam nak makan MCD. i'm lovin it lah!susah nak dapat kat PD ni. ada kat seremban tapi daku nak pergi seremban jauh lah kalau semata-mata nak makan MCD je. so terlanjur keluar seremban baik makan sebelum daku mengidam. kihkihkih meleleh air liur anak daku nanti... bahahaha


nganga besar-besar mulut yer.. baru ada ummphhh nak makan ni..teheeeee

daku rasa macam kat MCD JJ Seremban ni murah la set lunch dia. 2 set dapat RM16. dulu pernah makan kat kolej masa student dulu 2 set RM18. kenapa eh?? harga tempat tak sama ke yer. ke gov tac yang tak sama? itu tidak ku pasti lah. dulu makan kat Damansara ni kat Seremban. sesiapa yang tahu sila bagitahu yer..hehee

daku sempat rembat sehelai baju beli kat Ti:zed. murah jugak. baju pon lawa. tapi sayang tak leh di nyatakan di sini.. wee~ nak beli kat FOS tapi baju semua tak cantik lah. banyak lagi pilihan baju FOS kat Time square berbanding JJ ni..JJ tak banyak pilihan. tiba-tiba rasa rindu giler nak pergi TS lah.. huhuhu

dan tak lupa jugak daku suka nak menonton wayang.. ye lah kat PD kan takde wayang. jadi macam orang katak bawah tempurung lah kalau tak tengok.hahaha so daku tengok citer THE ROOMATE. eh best jugak tau citer tu. tutup mata sakan daku. adik daku dah pegang tangan daku ni. rasa macam nak lempang-lempang jer dia. bahahaha

enjoy enjoy jugak simpanan tetap daku tak lupa. duit untuk mak ayah pon selamat dah bagi. Alhamdulilah rezeki yang ada di kongsikan dengan mak ayah tiap-tiap bulan. Syukur ^^

Sekian :)



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

18 insan comel komen

Write insan comel komen
padlie
AUTHOR
4/26/2011 8:10 PM delete

kalau federal susah skit guna kabel.. kecuali jawatan gunasama.. jangan putus asa, suh adik apply sampai dapat.. :)

beger McD nak sumbat sebijik terus ke? ;p

Reply
avatar
4/26/2011 8:13 PM delete

cik jijah xnak belanja saya ker?

kempunan nak mkn mcd jugk nie.. hehehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/26/2011 8:16 PM delete

@padlie~ tu la payah...die dip setiausaha..kalau kerajaan kat putrajy byk tu cume takde kosong je.. InsyaAllah dia dah cuba dah cuma belum ade rezeki..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/26/2011 8:17 PM delete

@siti nurul ain~ hahaha jom2 kalau ain kat seremban lah..hehee

Reply
avatar
farah
AUTHOR
4/26/2011 8:21 PM delete

lama dah tak makan mcD T.T (rasanya baru je minggu lepas mkn mcD ;p)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/26/2011 8:25 PM delete

@farah~ cheese kek farah ni!! ingatkan lama betul tak makan..upenya minggu lepas..jijah tertipu upenya...bahaha

Reply
avatar
farah
AUTHOR
4/26/2011 8:27 PM delete

haha. ala lama la tu~~ sbb dah tiap2 minggu mkn mcD :p (aiyoo, dh kena check kolestrol dlm bdn dah ni) xD

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/26/2011 8:34 PM delete

hahaha..so mggu ni lom makan MCD kan..pe kata pergi makan [bertambah2 lah lemak kolestrol tu ha..haha] tak pasal2 obes..weee~~

Reply
avatar
4/26/2011 8:37 PM delete

erm..
sekarang ni kalo xde kabel besow2 susah ek nak masuk gomen..hihihi..
psst: tergoda dgn MCD tuh..
besh2!!

☆┌─┐ ─┐☆
☆│▒│ /▒/
☆│▒│/▒/
☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!! HYE!!
☆│▒│▒|▒│▒│ ..PEACE....
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
❤salam singgah dari mummyweiyda❤
❤eppy blogging ya!!❤

Reply
avatar
AYuNG
AUTHOR
4/26/2011 8:50 PM delete

jijah..pasnih kot ke semban lagik, inpom ler ayung..hehe, leh jumpa, makan2 ker, lepak2 ker..kan...:)

Reply
avatar
MiSzy DiaN
AUTHOR
4/26/2011 9:05 PM delete

dian pn baru jak gaji.. esk nak menternak lemak n tengok wyg pula.. heheheee

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/26/2011 9:25 PM delete

@mummyweiyda~ mmg pon susah nak masuk gov kalau xde kabel....tergoda yer.. p la makan kak..hehe
eh tak..nnti baby besor pulak..hahaha

@ayung~ haah la yunk...jijah pon tak hengat langsung..okeh2 bagus idea tu..kita g JJ yer..hehehe


@dian~jgn lupa makan mcd dan tgk the roomate tau!! ngee~~

Reply
avatar
areteacar
AUTHOR
4/26/2011 9:38 PM delete

best nya dpt gaji.. :)

Reply
avatar
nelly
AUTHOR
4/26/2011 10:09 PM delete

nasib dah makan ~

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/26/2011 10:23 PM delete

@areteacar~ hehehe keje da sebulan yunk..kn bbaloi la dpt gaji..wink2..

@nelly~ amboi lagi pantas dari kita yer...

Reply
avatar
farah
AUTHOR
4/27/2011 12:05 AM delete

tu la cik jijah. hujung minggu ni la sy makan mcD :p confirm pas ni obes ;p

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
4/27/2011 5:59 AM delete

wah...berbaloi2 keja kan bila hujung bulan dpt gaji.heehee.

habis exam nak g makan mcD...ngee :)

Reply
avatar
4/27/2011 8:25 AM delete

bestnye korang dapat gaji... sob sob.. dni lom keja

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!