Home Progress: Kitchen Cabinet 3G

by - 3:38:00 PM


Dapur daku jenis open kitchen bersambung dengan dining hall. Sebenarnya daku lebih suka dapur tersorok. Tak adalah orang nampak kita tengah bertukang di dapur. Kalau pandai masak boleh la kan.. jadi daku pilih design kitchen cabinet bentuk L-Shape dengan breakfast counter. 

Dah lama berkenan dengan kitchen kabinet jenis 3G. Macam cantik je.. macam comel je..

Base Unit : 3G
Wall Unit : 3G tinggi sampai siling
Table top material : Konkrit
Tiles : Colour hitam
Tema : Red & Black
Shape : L-Shaped
Size : 12' x 10'
Handle : Aluminium


Table Top Konkrit lebih tahan lama.. di padankan dengan colour hitam jadi tak nampak sangat kalau kotor. Pilih dua sinki satu basuh satu bilas. Dapur pakai induction cooker.. (tapi sekarang dah tukar ke dapur gas :P)

Inilah Kitchen Cabinet 3G kami. Tema Red & Black. Nampak elegant tak.? Mihmihmih



abaikan tingkap takde bidai lagi tu.. hohoho



FOC aksesori dish rack dan botol


Fully 3G kaca ni kena jaga elok-elok.. mudah pecah.. harap bertahan lebih lama...
Alhamdulillah dah dapat dapur idaman.. mudah-mudahan ada semangat dan rajin memasak...
Amin

Total cost KC+table top+bar counter =RM7k


*Maaf, Bukan niat untuk menunjuk-nunjuk tapi hanya berkongsi dengan kawan-kawan untuk dijadikan panduan idea untuk membuat Kitchen Cabinet, itu sahaja*. 





You May Also Like

9 insan comel komen

  1. cantiknya..maaf nak tanya bape panjang table top & cabinet

    ReplyDelete
  2. cantik .... fuh nk msk rumah baru mmg kos tinggi kan

    ReplyDelete
  3. bagus entry ni jijah..at least lebih faham ape jenis2 KC ni.macam dilla yg baru nk belajar and blh jugak compare / prepare cost bile jijah dah share skali price die....... pengsan! :)

    ReplyDelete
  4. cantik..... bersemangat la lepas ni nak memasak,,,

    ReplyDelete
  5. wah dah siap....cantik sgt2 yunk harga pun berpatutan...err kenapa tukar pakai dapur gas pulak? hehe

    ReplyDelete
  6. wzduhh cantik lak..xsabar tunggu duit banyak.nak buat jugak..hahaha

    ReplyDelete
  7. cntik lah jijah.hitam merah mmg elegan habis

    ReplyDelete
  8. cantikkkk... lps ni rajin laa jijah singsing lengan kat dapur nmpk nya ;-) msk sedap2 tau

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!