DIY Hilang Kesan Conteng Di Dinding

7:00:00 AM 6 Comments A+ a-


Mama dah naik stress dah la rumah baru duduk, nak raya pula tu si anak bujang mama hakimi tu boleh pula buat projek lukisan pulaaa...buntu mama nak hilangkan hasil lukisan tu macam mana -_-"

stress sampaikan mama rasa nak cat rumah atau  pasang wallpaper, sampai pergi Kaison kat Melaka nak cari wallpaper!!

nasib baik mama terjumpa petua ni.. Alhamdulillah lega.. mama sukaa!!

DIY Hilang Kesan Conteng Di Dinding

soda bikarbonat
span basuh pinggan
gayung/besen
air paip/biasa


1. Korang ambil sesudu soda bikarbonat campur dengan air paip/air biasa..
2. ambil la span basuh pinggan, sental kat dinding yang comot penuh contengan tu..
3. then ambil kain lap, lap la sikit..dan tengok la hasilnya..

Ni nak raya mesti nak bersih2 rumah kan.. nak beli cat mahal plus takde sapa nak mengecatkan.. so guna laa teknik ni..





Alhamdulillah lega hati mama, dinding dah bersih... yeyyy!!
sila buat cepat sebelum rayaa!!





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

6 insan comel komen

Write insan comel komen
aryan azra
AUTHOR
7/04/2016 7:37 AM delete

Bagus nih..boleh simpan cara3 ni pasti berguna untuk akak.

Selamat menyambut syawal jijah,mohon maaf andai akk ada tersalah kata masa komen2 kat blog ni ye

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
7/04/2016 1:05 PM delete

kebetulan member aida baru ajer share tips ni kat fb tau.
memang bersih dinding dia.
dinding dia teruk giler!
wah. da ada 2 testimoni ni, nyata berkesan...

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
7/05/2016 9:27 PM delete

Nak try tp akak dlm pantang...tunggu betul2 dh sihat bru buat lah

Reply
avatar
dear anies
AUTHOR
7/11/2016 1:55 PM delete

aiii laju je hakimi dah tunjuk skill melukis ya ;-)

Reply
avatar
7/20/2016 4:04 PM delete

bagus tips ni jijah..kalau tak memang stress emak emak tu kan

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!