PostDate Pregnancy~ 40Weeks+ 3Day..

7:58:00 PM 39 Comments A+ a-


Hai semua!

ramainya duk bertanya keadaan jijah.. jijah dah bersalin ke belum? jijah tak bersalin lagi ke? hahaha
sabar ye semua... still awaiting~~ hohoho
anakanda masih ligat bermain-main dalam perut mamanya.. sabar jelah anakku ni oi!

masa 3/9/13 40minggu hari tu jijah sendiri serah diri kat hospital sebab takde tanda-tanda nak bersalin...
lagipun masa tu contraction on and off. tapi takde keluar darah,lendir mahupun air  ketuban.
buat CTG reactive memang takde tanda-tanda contraction. 
bila buat VE( vaginal examination) os dah buka 1cm.
doktor scan air ketuban ok dan berat anakanda mencecah 3.2-3.4kg! phewww~~


mama n papa yang excited! tapi hero kami tak nak keluar lagi~~ 

dan doktor kata kalau tak bersalin juga kena tambah 6hari..
huuu sekarang dah tiga hari post date dah rupanya jijah ni.. tinggal lagi 3hari sebelum admit wad untuk di induce. maknanya hari isnin ni.. wuaaa :( 

hari-hari nurse suruh datang checkup dan hari ni jumpa doktor untuk tindakan selanjutnya.. 
apa-apa pun keputusan doktor jijah terima.. induce pun induce la.. lagi cepat lagi bagus.. 
janji mama dan anakanda mama keluar dengan sihat dan selamat.. Amin..

mungkin ada salah silap jijah pada semua.. mohon maaf jika ada menguris hati kawan-kawan antara sedar mahupun tidak sedar..

doakan jijah selamat dan kuat untuk mengharungi proses bersalin nanti samaada induce mahupun sebagainya..

"SETIAP ORANG ADA BAHAGIAN DIA MASING-MASING"


~Ya Allah permudahkanlah dan jangan kau sukarkan kerana Engkaulah yang Maha Memudahkan, segala susah adalah mudah bagimu... 
Ya Allah sempurnakanlah dengan kebaikan dengan rahmatmu ya Arhamarrahimin... ~ 




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

39 insan comel komen

Write insan comel komen
natasha
AUTHOR
9/06/2013 8:20 AM delete

semoga dipermudahkan semuanya jijah..insyaAllah,semuanya selamat..;)

Reply
avatar
Ibu Ann
AUTHOR
9/06/2013 8:33 AM delete

moga dipermudahkan olehNYA...anak sulung ke...if anak sulung memang lambat ckit...tapi percayalah...pasti meninggalkan momento yang sgt manis buat diri seorang insan bergelar ibu..

Reply
avatar
mOoN
AUTHOR
9/06/2013 8:33 AM delete

akak doakan jijah selamat bersalin... jijah snyap kat blog..ingatkan dah bersalin.. baby still nak manja2 dalam perut mama dia tu.. :)

Reply
avatar
Nurul Nadila
AUTHOR
9/06/2013 8:41 AM delete

amin...
dilla doakan jijah dan baby dua-dua selamat ye.banyakkan berdoa k jijah...
waiting for you and babyyyyyyyy...

Reply
avatar
Zee Suhaini
AUTHOR
9/06/2013 8:42 AM delete

moga semuanya selamat dan dipermudahkan jalan untuk jijah..insya'allah..

Reply
avatar
9/06/2013 8:43 AM delete

moga semua dipermudahkan ya syg..

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
9/06/2013 8:49 AM delete

aritu lmbt jugak, byk2 doa. semoga selamat bersalin.

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
9/06/2013 8:49 AM delete

aritu lmbt jugak, byk2 doa. semoga selamat bersalin.

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
9/06/2013 8:52 AM delete

Tak bersalin lagi rupanya..Saya pun nak minta maaf sekiranya ada salah dan silap..

Reply
avatar
cplud miera
AUTHOR
9/06/2013 8:53 AM delete

InsyaAllah dipermudahkan semuanya. cplud pon overdue postdate 6days. serah diri kt spital n induce. takde pe pon induce tu cume mempercptkan bersalin. bby boy tak puas maen dlm perut mama tu.

Reply
avatar
SarahSyafiq
AUTHOR
9/06/2013 8:53 AM delete

Semoga dipermudahkan jijah..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
9/06/2013 9:07 AM delete

sayang.. kuarlah cepat.. sian mama nanti kene induce,... luar cepat2 tau.. acik ina xsabar dah nak tgk ni :-)

Reply
avatar
9/06/2013 9:32 AM delete

moga jijah dipermudahkan bersalin yer... tak sabo nak nengok baby jijah

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
9/06/2013 9:59 AM delete

semga jijah selamat baby nnt..amin

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
9/06/2013 10:30 AM delete

moga dipermudhkn untuk jijah,..amiin

Reply
avatar
eima
AUTHOR
9/06/2013 11:02 AM delete

inshaa Allah segala nye akan mudah... byk2 berdoa ye ... biasa la klu lweat 3-4 hari tu .. kadang tu kiraan period salah mana tau ... tak de pepe la ... aktif sikit tau ... buat2 kerja rumah ke ... basuh kain guna tgn ke ... ape2 la

Reply
avatar
Aini
AUTHOR
9/06/2013 11:07 AM delete

hee.. baby dh ready tu, tunggu papa n mama dia ada... selamat bersalin Jijah...semoga selamat dan dipermudahkan semuanya =)

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
9/06/2013 11:16 AM delete

sabar ye jijah.. inshaAllah dipermudahkan nanti.. takde salah ape kot nak dimaafkan.. cikna doakan dari jauh ye.. semoga selamat semuanya. Ameen..

Reply
avatar
nabila zaremi
AUTHOR
9/06/2013 11:36 AM delete

terjawab jugak persoalan,tak brsalin lagi rupanya..fuhh..dekat seminggu kena tunggu...

Reply
avatar
9/06/2013 11:43 AM delete

Apepon tahniah....

situasi akk dulu mcm jijah jugak..dua2 anak akk boy da lahir terlebih 40 hari..doktor mmg bg tempoh seminggu, tp alhamulillah, esoknye akk kne induce, mlm 2 dua2 bb akk bg hint....hihihi...

semoga jijah dan bb selamat....

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
9/06/2013 12:30 PM delete

akak doakan jijah selamat bersalin..in shaa Allah ari ni keluar la tu anakanda jijah..hehe...

Reply
avatar
9/06/2013 12:34 PM delete

Semoga jijah selamat brsalin hendaknya..sabar ye jijah.

Reply
avatar
S.n.Fariza
AUTHOR
9/06/2013 1:11 PM delete

jijah.. semoga dipermudahkan segala urusan

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
9/06/2013 1:48 PM delete

Moga dipermudahkan kak :)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
9/06/2013 2:15 PM delete

nervous buka blog kak jijah hari2 tp baby tetap tak keluar lg.. apa2pun insyaAllah semuanya dipermudahkan.. :)

Reply
avatar
Cikgu Jaja™
AUTHOR
9/06/2013 2:54 PM delete

insyaAllah selamat semuanya jijahh

kena kuat semangat!! chaiyok2
love you!

Reply
avatar
Ira
AUTHOR
9/06/2013 3:39 PM delete

semoga dipermudahkan ye.
insyaAllah, lmbt ke cepat, baby jijah pasti keluar. hehe...
semoga Allah berikan yg terbaik buat jijah & baby.. :)

Reply
avatar
9/06/2013 4:48 PM delete

fuuh, tgh menunggu saat2 la ni. semoga semuanya selamat. amin :)

Reply
avatar
syahirah
AUTHOR
9/06/2013 5:17 PM delete

smoge Allah permudahkan segalanya. smoge kak Jijah selamat
=D

Reply
avatar
Z dan F
AUTHOR
9/06/2013 7:06 PM delete

Setiap hari mesti teringat kat jijah. Semoga semuanya lancar :')

Reply
avatar
sesegar
AUTHOR
9/06/2013 8:16 PM delete

Ya Allah, tenang je jijah.
siap post entri lagi,huhu
Anyway, semoga Allah permudahkn urusan kalian :)

Reply
avatar
Sayangku Zie
AUTHOR
9/06/2013 10:00 PM delete

Alahai siksanya menanti... tak pa baby tak nak kuaq lagi tu... sabar yer papa n mama... semoga semuanya selamat.. akak pulak yg 1 dan 2 awal 5 hari.. yg 3 awal sehari dari tarikh due...

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
9/07/2013 1:23 AM delete

wahhh sygg xlama je lg :) moga semuanya selamat syg :)

xsabar nk tgu jiejah.....

Reply
avatar
9/07/2013 1:55 AM delete

dia nak lama2 kt dlm tu.hehehe :D

Reply
avatar
Cik Itah@RRP
AUTHOR
9/07/2013 10:26 AM delete

semoga dipermudahkan semuanya ye akak :)

Reply
avatar
9/07/2013 12:21 PM delete

x sabar nk tgk hero jijah.. semoga semuanya selamat=).. Ms doakan yg terbaik buat jijah & baby

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
9/07/2013 10:34 PM delete

moga baby keluar dgn selamat dan ibunya juga selamat..ayah yer jgk selamat meneman...amin.baby nak men2x lg dlm perut mama ^^

Reply
avatar
cha
AUTHOR
9/08/2013 8:55 PM delete

baby seronok duduk dalam perut tu jijah haha. semoga dipermudahkan ye sorry lama tak dtg sini busy sobs

Reply
avatar
sueshe
AUTHOR
9/12/2013 10:18 AM delete

semoga dipermudahkan..sy pon tgh mengira detik n waktu ni..huhu

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!