PostDate Pregnancy~ 40Weeks+ 3Day..

by - 7:58:00 PM


Hai semua!

ramainya duk bertanya keadaan jijah.. jijah dah bersalin ke belum? jijah tak bersalin lagi ke? hahaha
sabar ye semua... still awaiting~~ hohoho
anakanda masih ligat bermain-main dalam perut mamanya.. sabar jelah anakku ni oi!

masa 3/9/13 40minggu hari tu jijah sendiri serah diri kat hospital sebab takde tanda-tanda nak bersalin...
lagipun masa tu contraction on and off. tapi takde keluar darah,lendir mahupun air  ketuban.
buat CTG reactive memang takde tanda-tanda contraction. 
bila buat VE( vaginal examination) os dah buka 1cm.
doktor scan air ketuban ok dan berat anakanda mencecah 3.2-3.4kg! phewww~~


mama n papa yang excited! tapi hero kami tak nak keluar lagi~~ 

dan doktor kata kalau tak bersalin juga kena tambah 6hari..
huuu sekarang dah tiga hari post date dah rupanya jijah ni.. tinggal lagi 3hari sebelum admit wad untuk di induce. maknanya hari isnin ni.. wuaaa :( 

hari-hari nurse suruh datang checkup dan hari ni jumpa doktor untuk tindakan selanjutnya.. 
apa-apa pun keputusan doktor jijah terima.. induce pun induce la.. lagi cepat lagi bagus.. 
janji mama dan anakanda mama keluar dengan sihat dan selamat.. Amin..

mungkin ada salah silap jijah pada semua.. mohon maaf jika ada menguris hati kawan-kawan antara sedar mahupun tidak sedar..

doakan jijah selamat dan kuat untuk mengharungi proses bersalin nanti samaada induce mahupun sebagainya..

"SETIAP ORANG ADA BAHAGIAN DIA MASING-MASING"


~Ya Allah permudahkanlah dan jangan kau sukarkan kerana Engkaulah yang Maha Memudahkan, segala susah adalah mudah bagimu... 
Ya Allah sempurnakanlah dengan kebaikan dengan rahmatmu ya Arhamarrahimin... ~ 




You May Also Like

39 insan comel komen

  1. semoga dipermudahkan semuanya jijah..insyaAllah,semuanya selamat..;)

    ReplyDelete
  2. moga dipermudahkan olehNYA...anak sulung ke...if anak sulung memang lambat ckit...tapi percayalah...pasti meninggalkan momento yang sgt manis buat diri seorang insan bergelar ibu..

    ReplyDelete
  3. akak doakan jijah selamat bersalin... jijah snyap kat blog..ingatkan dah bersalin.. baby still nak manja2 dalam perut mama dia tu.. :)

    ReplyDelete
  4. amin...
    dilla doakan jijah dan baby dua-dua selamat ye.banyakkan berdoa k jijah...
    waiting for you and babyyyyyyyy...

    ReplyDelete
  5. moga semuanya selamat dan dipermudahkan jalan untuk jijah..insya'allah..

    ReplyDelete
  6. moga semua dipermudahkan ya syg..

    ReplyDelete
  7. aritu lmbt jugak, byk2 doa. semoga selamat bersalin.

    ReplyDelete
  8. aritu lmbt jugak, byk2 doa. semoga selamat bersalin.

    ReplyDelete
  9. Tak bersalin lagi rupanya..Saya pun nak minta maaf sekiranya ada salah dan silap..

    ReplyDelete
  10. InsyaAllah dipermudahkan semuanya. cplud pon overdue postdate 6days. serah diri kt spital n induce. takde pe pon induce tu cume mempercptkan bersalin. bby boy tak puas maen dlm perut mama tu.

    ReplyDelete
  11. Semoga dipermudahkan jijah..

    ReplyDelete
  12. sayang.. kuarlah cepat.. sian mama nanti kene induce,... luar cepat2 tau.. acik ina xsabar dah nak tgk ni :-)

    ReplyDelete
  13. moga jijah dipermudahkan bersalin yer... tak sabo nak nengok baby jijah

    ReplyDelete
  14. semga jijah selamat baby nnt..amin

    ReplyDelete
  15. moga dipermudhkn untuk jijah,..amiin

    ReplyDelete
  16. inshaa Allah segala nye akan mudah... byk2 berdoa ye ... biasa la klu lweat 3-4 hari tu .. kadang tu kiraan period salah mana tau ... tak de pepe la ... aktif sikit tau ... buat2 kerja rumah ke ... basuh kain guna tgn ke ... ape2 la

    ReplyDelete
  17. hee.. baby dh ready tu, tunggu papa n mama dia ada... selamat bersalin Jijah...semoga selamat dan dipermudahkan semuanya =)

    ReplyDelete
  18. sabar ye jijah.. inshaAllah dipermudahkan nanti.. takde salah ape kot nak dimaafkan.. cikna doakan dari jauh ye.. semoga selamat semuanya. Ameen..

    ReplyDelete
  19. terjawab jugak persoalan,tak brsalin lagi rupanya..fuhh..dekat seminggu kena tunggu...

    ReplyDelete
  20. Apepon tahniah....

    situasi akk dulu mcm jijah jugak..dua2 anak akk boy da lahir terlebih 40 hari..doktor mmg bg tempoh seminggu, tp alhamulillah, esoknye akk kne induce, mlm 2 dua2 bb akk bg hint....hihihi...

    semoga jijah dan bb selamat....

    ReplyDelete
  21. akak doakan jijah selamat bersalin..in shaa Allah ari ni keluar la tu anakanda jijah..hehe...

    ReplyDelete
  22. Semoga jijah selamat brsalin hendaknya..sabar ye jijah.

    ReplyDelete
  23. jijah.. semoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  24. nervous buka blog kak jijah hari2 tp baby tetap tak keluar lg.. apa2pun insyaAllah semuanya dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  25. insyaAllah selamat semuanya jijahh

    kena kuat semangat!! chaiyok2
    love you!

    ReplyDelete
  26. semoga dipermudahkan ye.
    insyaAllah, lmbt ke cepat, baby jijah pasti keluar. hehe...
    semoga Allah berikan yg terbaik buat jijah & baby.. :)

    ReplyDelete
  27. fuuh, tgh menunggu saat2 la ni. semoga semuanya selamat. amin :)

    ReplyDelete
  28. smoge Allah permudahkan segalanya. smoge kak Jijah selamat
    =D

    ReplyDelete
  29. Setiap hari mesti teringat kat jijah. Semoga semuanya lancar :')

    ReplyDelete
  30. Ya Allah, tenang je jijah.
    siap post entri lagi,huhu
    Anyway, semoga Allah permudahkn urusan kalian :)

    ReplyDelete
  31. Alahai siksanya menanti... tak pa baby tak nak kuaq lagi tu... sabar yer papa n mama... semoga semuanya selamat.. akak pulak yg 1 dan 2 awal 5 hari.. yg 3 awal sehari dari tarikh due...

    ReplyDelete
  32. wahhh sygg xlama je lg :) moga semuanya selamat syg :)

    xsabar nk tgu jiejah.....

    ReplyDelete
  33. dia nak lama2 kt dlm tu.hehehe :D

    ReplyDelete
  34. semoga dipermudahkan semuanya ye akak :)

    ReplyDelete
  35. x sabar nk tgk hero jijah.. semoga semuanya selamat=).. Ms doakan yg terbaik buat jijah & baby

    ReplyDelete
  36. moga baby keluar dgn selamat dan ibunya juga selamat..ayah yer jgk selamat meneman...amin.baby nak men2x lg dlm perut mama ^^

    ReplyDelete
  37. baby seronok duduk dalam perut tu jijah haha. semoga dipermudahkan ye sorry lama tak dtg sini busy sobs

    ReplyDelete
  38. semoga dipermudahkan..sy pon tgh mengira detik n waktu ni..huhu

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!