Monday, September 2, 2013

Saya Belum Bersalin Lagi La... Hehehe


Tak sangka yer ada juga menanyakan keadaaan jijah sekarang.. bajet retis boleh??.. kuikuikui
baik la kawan-kawan jijah belum bersalin lagi yer..
malas nak update.. baca dan komen blog orang jelah.. huu~~
lagipun suami dah balik bercuti.. jadi habiskan masa untuk si dia tersayang.. hehe :)

menghitung hari je ni.. esok 3/9 due date.. puas pujuk nak jadi anak merdeka tapi anakanda belum ada tanda-tanda nak keluar... alahaii anak -_-"




hati excited nak anakanda keluar awal.. risau cuti tanpa gaji jijah kalau dah teroverdue.. takut kontraksi yang orang cakap sakit separuh mati..huuu takut kena jahit.. alahai.. macam-macam perasaan ni wei..

jijah perlukan doa kalian semua..
jadi jijah mohon maaf jika penulisan jijah dalam blog ni ada menguris hati kalian. 
doakan jijah sihat, selamat dan kuat untuk mengharungi proses bersalin. 
moga Allah permudahkan urusan jijah nanti. insyaAllah Amin...


Alhamdulillah suami pun dah start cuti. harap dalam minggu due date ni bersalin la.. amin


Ya Allah izinkanlah dan permudahkanlah anak dalam kandungan jijah ini lahir dengan mudah dan sempurna..
ampunkan lah segala dosa dan ringankan kesakitan ini.. Amin.


32 comments:

  1. xpe2 jijah...maybe baby nak tunggu ayah dia arr tu.. :)

    ReplyDelete
  2. Jangan risau jijah.. InsyaAllah hari ni jugak baby akan keluar.. (",)

    btw, minum air zam2 tau.. n mkn buah kurma.. time Alisha dulu, akak xmkn mknan yg beria pun.. just mkn kurma utk bg tenaga.. air zam2 moga laluan tu makin cepat...

    moga jijah dipermudahkan... akak pun mintak maaf jugak tau...

    ReplyDelete
  3. Dia belum nak kuar.Dia cakap 'best duk dalam perut mama' hehehe..Jangan risau. InsyaAllah tak de apa-apa

    ReplyDelete
  4. semoga segala urusan dipermudahkan. amin. trak sabar nak tgk update pasal babay kak jijah. mesti comeyyy~

    ReplyDelete
  5. Insya Allah, akan keluar juga tu sis. Tarikh 03/09/2013 pun cantik.

    ReplyDelete
  6. shomel nye brg2 beby.. semoga di permudah kan nanti ^_^

    ReplyDelete
  7. dia nak sgt kuar sama2 tarikh dgn alisha anak kak ina tu kak.hahaha~

    ReplyDelete
  8. bru nak msg jijah tnya smlm tp jijah dh bgthu blum lg ni..hihi..

    yui doakan ya..

    ReplyDelete
  9. salam jijah..
    semoga selamat melahirkan anakanda tersayang. insyaAllah, bila tiba waktunya keluar da baby tu..
    igtkan da jd baby merdeka.. rupanya dia nk lahir on september..
    sama cam kakak aimy.. hehe..

    take care.. smga dipermudahkan segala urusan.. :)

    ReplyDelete
  10. Oh belum bersalin lagi ke? Baby syiok dok dalam perut tu laa.. Apapun akak doakan semoga semuanya baik2 belaka untuk jijah dan baby yea..

    ReplyDelete
  11. anakanda jijah pun tak sabar tu..cuma tunggu masa nak tengok mummy and papa je tu..sabar ye :)

    ReplyDelete
  12. ehh deqla pun baru je nak tanya tau..haha.. x sabar pulak nk tgk baby jijah tau..;)

    ReplyDelete
  13. inshaa Allah semua nye mudah² je ye jijah ... teruskan aktif tau ..jgn lupa mkn sebelum bersalin tu utk tenaga ye ....selamat push² dik

    ReplyDelete
  14. sabor la ye jijah..nanti dia nak kuar, dia kuar la.sakit kontraksi tu nikmat.bukan semua org dapat rasa.bila anak atas dada kita,rasa berbaloi sangat menahan sakit tu

    ReplyDelete
  15. xlama dah tu jijah..hehe

    ReplyDelete
  16. kak jijah ni buat org nervous lah.. grrr.. haha

    Baguslah husband kak jijah dah balik bercuti.. boleh lah teman kak jijah.. hehe

    p/s : pembaca2 setia blog kak jijah mmg sentiasa mendoakan yg terbaik utk kak jijah sekeluarga.. *terharu tak? hiks*

    ReplyDelete
  17. ahhh.. berdebar nya rasa akak, esok?
    msti mcm2 rasa kan? hopefully Allah permudahkan semuanya, be strong and be happy akak (^__^)
    can't wait to see my sis pregnant, oh myyy...

    ReplyDelete
  18. harap segalanya selamat..aminnn

    ReplyDelete
  19. Ingat kak jijah dah bersalin ;) hee. Moga dipermudahkan. :)

    ReplyDelete
  20. laaaa ingatkan cikna dah dpt anak buah baru. huhu.. baby syok sangat dok kt dalam kot. takpe jijah, sabar menunggu ye.. huhu.. cikna doakan semua yg terbaik.

    ReplyDelete
  21. xpe biasanya anak pertama ni mmg lewat sikit org cakap

    ReplyDelete
  22. jijahhhh

    selamat semuanya kak jaja doakan!!!

    :)

    senyumm

    ReplyDelete
  23. Amin ya Allah. Banyakkan baca ayat Al-Quran kak, selagi ada masa terluang je baca. Insyaallah Allah akan mempermudahkan. Yakin dengan kuasa Allah. Miza sentiasa mendoakannya. Harap-aharap esok akak bersalin secara normal. Amin ^__^ Taksabar nak tengok baby dengan mommy baby :D

    ReplyDelete
  24. wah jijah dh 2hb nie... dup dap dup dap!!! in shaa Allah mudah dan selamat sumenye... amin amin amin...

    ReplyDelete
  25. In Shaa Allah smoga dipermudahkan, tak lama lg tu.. smoga sume slmt ye Jijah.. Nak mintak maaf jugak :-)

    ReplyDelete
  26. moga dipermudhkn jijah.amiin

    ReplyDelete
  27. assalam, salam ukhwah...semoga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
  28. inshaAllah.. esok baby keluar la.. fifi dulu mule contraction malam sebelum due.. keluar betul2 due..

    ReplyDelete
  29. banyaknya persiapan untuk baby :)

    ReplyDelete
  30. :) lepas dh due..takpe..insya Allah smpi masa baby akan kuar yer.yg tak mengalami ni pon debar lg yg mmg akan mengalami...fuhhh..moga selamat semuanya ye jijah..amin ^^ ayut pon minta maaf jgk slh silap...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!