Thursday, August 13, 2015

Home Progress: Progress Julai 2015


Patutnya dah siap dah..rupanya ada hal tak dapat di elakkan berkaitan dengan pembentungan..terpaksa tangguh kerja sementara waktu untuk settle dengan Majlis Perbandaran.. jadi makin lambat lah siapnya..hukhukhuk :'( 
kawan-kawan lain beli rumah dah dapat kunci.. [nangiss :'(..]

sekarang hal itu dah settle.. baru kerja2 dijalankan seperti biasa.. sekarang ni tengah pasang kabel2 elektrik TNB, tiang elektrik pun dah berdiri megah di sana! 

pembentungan air masalahnya hari tu sebab laluan longkang taman ni akan keluar ke longkang politeknik sebelah. jadi takut tekanan air dari taman ni terlalu laju akan menyebabkan longkang di longkang politeknik tak dapat menampung seterusnya akan berlaku banjir. haihh! tak reti nak explain -_-"





bila elektrik, longkang pembentungan dah siap barulah jalan di tarkan! itu ini hujung tahun lah jugak siapnya..time tu rumah nak siap..time tu juga bersalin memang tak lah..tahun depan nampaknya baru leh  duduk..sobb~~maka bertabahlah..

semalam sign agreement dengan syarikat air (SAINS)! duit air tolak dari deposit rumah nanti..

14 comments:

  1. waahh, bakal dapat rumah sendiri. bestnye

    ReplyDelete
  2. sabar..pelan pelan tunggu

    ReplyDelete
  3. Bestnye de rumah sndiri , inshaaAllah dprmudahkan sume urusan

    ReplyDelete
  4. mesti x sabar nak masuk rumah baru kan...seronoknya

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum
    Saya jual powerbank,oppo n3,iphone dan gadjet lain
    jemput lawat blog saya

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    lawat IG untuk lebih banyak gambar nurnasuha96_
    whatsapp +60196117811

    ReplyDelete
  6. orang yang sabar akan dapat yang terbaik :)

    ReplyDelete
  7. tak lama dah .kejap je tu.
    yg pntg jaga dirii ye

    ReplyDelete
  8. Tup tap tup tap nnt jijah da smpi hjg thn...

    ReplyDelete
  9. Bertabah jijah...xpe..nanti baby baru..umah baru...yessszaa..

    ReplyDelete
  10. Sabar la yunk...emi yg masa book aritu dah siap pun ambik masa jugak..pemaju cakap tahun depan baru dapat kunci coz urusan air n elektrik pun sama ambik masa..skrg masih proses tukar hakmilik lagi huhu

    ReplyDelete
  11. syok nyer :)
    alhamdulillah.
    aida br dpt kunci umah.
    skang tgh renovate skit skit aje :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!