Idea Colour Scheme Untuk Ruang Rumah

9:00:00 AM 18 Comments A+ a-


Padanan warna atau Colour Scheme beri kesan yang cantik untuk hiasan dalaman sesebuah rumah. Anda bebas bermain dengan menggunakan berbagai kombinasi warna untuk menciptakan kesan sesuai mengikut citarasa anda. 

Contoh padanan warna mengikut pilihan warna cat dan perabot. cantik combinationnya kan?? idea untuk rumah baru anda!!













simpan buat rujukan nanti. walaupun bukan interior designer bertauliah tapi sedikit sebanyak info ini dapat membantu untuk membuat pilihan padanan warna untuk ruang kediaman sendiri nanti.




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

18 insan comel komen

Write insan comel komen
Farhain Azmi
AUTHOR
8/07/2015 9:16 AM delete

cantiknya..baru je plan nak deco rumah nnt.blh simpan sbg rujukan

Reply
avatar
InaYusoff
AUTHOR
8/07/2015 9:53 AM delete

tenkiu jijah..

kami tengah plan nak cat rumah sewa..
tengah pening nak cari kaler ape yang okey..

:)

t nak tunjuk kat asben..

Reply
avatar
MizzTina
AUTHOR
8/07/2015 10:45 AM delete

tqqq...nk simpan gak boleh x?

Reply
avatar
nur amni
AUTHOR
8/07/2015 12:53 PM delete

Bagusnye....bleh tau warna ape yg sesuai match..bestnya lahai...tringin sgt ruang yg colorful gini. Colorful yet sejuk mata memandang..

Jom jln2 blog akak jom..salam ukhuwah

Reply
avatar
8/07/2015 4:00 PM delete

semua cecantik jijah....aduhaiiii

Reply
avatar
anajingga
AUTHOR
8/07/2015 6:50 PM delete

purple juga menawan hati, tq for sharing jijah, memang sedang cari idea warna untuk bilik anak :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
8/07/2015 7:10 PM delete

wah, serius cantik padanan warna ni....

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
8/10/2015 4:22 PM delete

Wah...colurfulnyer...Tapi seriously nak pilih warna cat ialah sesuatu yang menyusahkan...hahahaha

Reply
avatar
mamaRIFQY
AUTHOR
8/11/2015 7:28 AM delete

cantikkknyer colour2 tu kan? ceriaaa satu rumah

Reply
avatar
8/11/2015 1:09 PM delete

Semuanya cantik Jijah..

Reply
avatar
aryan azra
AUTHOR
8/11/2015 1:58 PM delete

cantik semuanya tu..bolehlah buat dekat rumah baru nanti

Reply
avatar
8/11/2015 5:36 PM delete

boleh saja...simpan la..

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
8/12/2015 9:10 AM delete

cntik la yg first tu jijah.
aii, ni yg x sabar nk ddk rumah sndiri ni..

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
8/12/2015 1:12 PM delete

yes. aida pun nak bookmark utk umah baru nanti.
tu pilihan profesional la kan.
aida pun x reti sgt...

Reply
avatar
8/17/2015 10:29 PM delete

Mmg sgt2 cantikkkk jijah... sy suka colour yg soft utk bah dlm umah. Rs tenang je..

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
8/20/2015 12:30 AM delete

Nanti nak kena belek blog jijah kalau nak cari balik semua idea2 comel ni hehe

Reply
avatar
wan muliani
AUTHOR
8/20/2015 1:51 AM delete

simple tp cantiikkk..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!