Wednesday, August 19, 2015

How To Choose The Correct Rug Size


Tips untuk memilih permaidani yang sesuai untuk ruang-ruang di rumah.
















Lepas tengok rajah di atas baru tahu susunan sebenar permaidari..patutlah ruang menjadi sempit bukan??

kadang-kadang permaidani pun memainkan peranan penting dalam menentukan ruang lebih besar dan selesa selain susunan perabot itu sendiri.

so..lepas ni boleh la ubah mana-mana tempat yang rasa perlu diperbaiki..

selamat mendeko :)


13 comments:

  1. hehe kat umh asal boleh je utk kaki..huahua

    ReplyDelete
  2. satu pun gambar tu aku tak leh tgk ... huhuhu

    ReplyDelete
  3. karpet kat rumah sy ni semua saiz x sesuai.
    memang plan nak tukar karpet yg lagi besar supaya sesuai dengan ruang & perabot.
    tapi kena ada budget dulu baru boleh tukar. huhuu~
    tapi dalam gambar atas ni, saiz karpet utk bilik tidur tu besar sgt, kan.
    jenuh nk mencari karpet besar camtu.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, memang best dan berguna sangat tips ni kan. :) thanks for sharing sis.

    ReplyDelete
  5. kadang² guna apa yang ada je untuk deco..huhu

    ReplyDelete
  6. Tips ni mmg berguna..nak2 untuk rumah baru nnti kan hehe

    ReplyDelete
  7. betul jg tu. tanpa sedar carpet jg 'memakan' ruang... good tips

    ReplyDelete
  8. selamat mendeko2...moga jadi inspirasi

    ReplyDelete
  9. Tq Jijah.. Ros memang peminat karpet.. Hihi

    ReplyDelete
  10. rumah ciksu x byk carpet. sng berhabuk
    tp seronok kan bila bangun pepagi pijak karpet ug lembut tu.hihi

    nice sharing

    ReplyDelete
  11. oo..gitu pula..akak ada permaidani kecik cinonet je.tak mampu lagi nak beli yang besar.hehe.in shaa Allah ada rezeki lebih,baru beli.nak letak kat ruang tamu.tapi leceh sikit nak bersihkan kan.nak pula budak-budak ni suka baling barang masuk bawag kerusi.

    ReplyDelete
  12. aida pernah baca ni.
    yes penting gak tips gini ekk.
    boleh kita rujuk agar x salah deko :)
    tq for sharing.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!