Nak Laptop Baru!!

by - 7:30:00 AM


Kadang-kadang ada..kadang-kadang takda..
kadang2 satu entry..kadang2 dua tiga hari baru ada entry baru...

Mood menulis dan berblogging makin menurun bila laptop buat hal.. bukan rosak apa apa pun cuma nak taip lambat bila sesetengah button huruf hilang. -_-"



Almaklumlah laptop ni nak menjangkau usia 10tahun. Macam macamlah rosak.
1.Takde suara speaker.
2.CD drive rosak.
3. Button huruf tercabut
4. Kadang2 termati sendiri! padahal dah tukar bateri baru..

Banyak kali niat nak beli laptop baru. Tapi harga >RM1k buat makk berpikir 10x!!
Baik beli PC je teruss.. !! nak beli PC tapi rumah baru lom dapat duduk lagi!!
nak update guna  hp  tak puas  pula rasa!!

Any suggestion laptop apa yang paling baru..??
Lama wei tak beli atau survey laptop ni..
Ni pun jenis lama ACER Aspire 4520..hukhukhuk



You May Also Like

20 insan comel komen

  1. hurm... nak beli gak.. ari tu adik dah rosakkan laptop.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. Kalau tanya fiqa memang tak tau la nak jawab. Sebab tak beli laptop lama dah..Huhuhu...Lebih selesa guna desktop.

    ReplyDelete
  3. dulu trend kan pakai laptop acer..
    laptop acer ku pon dah tak tahu mane hala..

    ;p

    ReplyDelete
  4. yui lama xkelebk lptp yui..lama lak tak on..huhuhu..

    ReplyDelete
  5. mm, tak tau nak rekemen jenis apa yg jijahh suka
    ciksu gna lenovo
    tp skrg jrang sangat pon on laptop
    sbb taip entry pon pakai hp j..

    ReplyDelete
    Replies
    1. guna hp pakai google chrome la ye ciksu?

      Delete
  6. alahai..laptop SA pun hilang...memang blogging guna hp...sedih..nak beli baru memang kena fikir banyak kali

    ReplyDelete
  7. tatau la... laptop kat rumah pun lamatak buka ....
    update guna hp je lagi senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak update guna hp pakai google ke..

      Delete
  8. wajib beli baru dah ni jijah.
    aida masih ada satu laptop acer lama, beli thn 2006.
    da tua sgt rupa nyer ~ bateri da kong and da takde sparepart!
    ha ha ha :)
    aida ada 1 macbook & 1 desktop kat umah.
    desktop tu RM1k plus plus. touchscreen.
    pada aida ~ beli desktop kot.
    aida x pernah up entry utk desktop tu kat blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..nak beli desktop tapi xtau nak letak mne..

      Delete
  9. akk pakai PC opis je.kt rumah pakai fon, malas bukak lappy, yg best skrg x tau lah apa, dh x ikut perkembangan dah.hehe

    ReplyDelete
  10. beli jijah jangan tak beli..hihi

    ReplyDelete
  11. eca beli Acer gak...yg nipis punya. tapi guna tuk mengajar je lah, xde mood nak memblog dahh..hehehe~
    ne pun guna PC opis.hehehe`

    ReplyDelete
  12. beli latest laptop jijah..sebab skang ni makin lama makin update dengan benda baru.

    ReplyDelete
  13. Laptop ada yg murah jijah tp kn rajin survey. Bwh rm1k pn ada..

    ReplyDelete
  14. Jijah...nk gak..tp skrg mlas tgk laptop..tgk fon je...laptop pon xtbukak kat umah..cane tu?hahaha...survey harga ye jijah..nnt dh bli ad murah mnangis kang.

    ReplyDelete
  15. Jijah..blk time pc fair kot2 dpt yg under bajet jijah..hubby emi bli laptop acer yg touchscreen..(sorry lupa model ape ntah..) huhu..tp mmg ok sgt2..

    ReplyDelete
  16. pakai yg hpp.. murah tp berbaloii.. hehehe

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!