Tuesday, November 3, 2015

Senarai Semak Keperluan Bayi Baru


Setiap ibu mahupun bapa excited nak shopping barangan bayi buat kali pertama. 
pastikan tiada pembaziran berlaku ketika membuat persediaan untuk bayi tersayang. checklist yang lengkap memudahkan urusan membeli barangan bayi dengan lebih teratur.

ini panduan Senarai Semak Keperluan Bayi Baru Anda



sumber google



semoga dengan list ini para ibu dapat merancang pembelian barangan anak dengan lebih teratur dan menjimatkan. 

dulu anak pertama mmg betul ikut checklist ni.. semua barang dah ada boleh di guna pakai untuk anak kedua ni..maka anak kedua nanti ukup lah diapers dan wipes! hahahaha jimattt :p



11 comments:

  1. klo first baby boy mmg jimat sbb kaler universal. dlu firuz baju sme pink. hahah..terpaksa soping baju baru gaks. hahahah

    ReplyDelete
  2. haa.. boleh dapatkan bedung baby comey comey sni

    Jom intai-intai Bedung Moden Bertopi sni!!:)

    ReplyDelete
  3. dulu masa mengandung memang buat list cam ni.. tapi last minute banyak yang cut sebab ada barang yang tak perlu dan ada barang yang telah dihadiahkan..

    ReplyDelete
  4. Bagus ada list.. Jadi tak membazir..

    ReplyDelete
  5. nmpk cm siki kan jijah...tgk bil sedar2 da ribu2 ;-)

    ReplyDelete
  6. List ni sangat membantu tauuu...tq sangattt

    ReplyDelete
  7. terkenang kenangan dulu.
    memang best prepare brg newborn baby.
    indah !

    ReplyDelete
  8. Buat list memudahkan kita kan...

    ReplyDelete
  9. sya dulu buat juga list macam ni jijah.. tapi lastnya tak ikut pun..haha..beli ikut suka jugak...haha.. kali ni pun ada list jugak, tapi rasanya macam sama je keadaannya nanti...kikiki

    ReplyDelete
  10. tak lama dah ni..
    tak sabar pulak ciksu

    ReplyDelete
  11. senang dah ada list..takde la tertinggal barang keperluan kan

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!