Wednesday, November 4, 2015

2nd Pregnancy: Kalau Ibu Berseri Itu Anak Perempuan??



Pernah dengar tak kalau ibu mengandung berseri seri mengandungkan anak perempuan? tapi setahu daku kalau muka ibu berseri anak lelaki sebab kalau anak perempuan seri anak yang ambil dan ibu kelihatan tak berseri..

Tapi, Pregnantkan anak kedua ni suka sangat melawa walaupun muka tak lawa mana pung! LOL!
dari awal-awal mengandung suka beli tudung baru, jubah baru, baju baru.. sampaikan mak bising:

Mak: ni anak perempuan ke.. suka sangat melawa. kejap beli tudung.. kejap beli jubah
Daku: kalau anak perempuan camni ke gayanya mak??
Mak: diam.. 

hahahaha  :p

dan kadang-kadang bila keluar berjalan pun suka melawa walaupun sekadar calit lip ice je.. Lol!



yang daku perasan suka sangat makan manis-manis. 
adik baby suka tendang belah kiri dan perut kelihatan lebar. 


wallahualam walaupun harapan mama tinggi untuk dapatkan anak perempuan tapi selebihnya Allah yang menentukan. lelaki atau perempuan yang keluar nanti mama terima seadanya.. janji sihat, selamat dan mudah di lahirkan.. Amin..



10 comments:

  1. ultrasound je la senang terus dpt tau laki ke pompuan ... hehehhe

    cam aku dulu ...aku tak scan tak melawa biasa2 je ... tp naluri keibuan aku ckp aku mengandung baby girl ...dah betul!!percaya kepada naluri pasti betui ... bkn percaya kepada perasaan

    ReplyDelete
  2. bila la nak merasa pregnant bb gurl... masa bb boy..muka mmmg kotor & hitam

    ReplyDelete
  3. perut melebar tu cam ye. klo makan manis x sure. sbb biasa org ngandung mmg suke makan manis2. hahaha..

    ReplyDelete
  4. in shaa Allah.
    tak salah simpan impian.
    berdoa... teruskan berdoa.
    Allah Maha Mendengar.

    ReplyDelete
  5. sep!! bab mkn manis mmg sama ngan ina hahah... dulu bf minum air msk je skrg semua nk manis.. gile desert! pastu suka shopping on9 hahahha.. abg posmen letih dh ngadap muka kita..

    ReplyDelete
  6. ramai jg yg sy dgr kata mcm tu... xkisah laa jijah...janji jijah n baby selamat dan sihat...

    ReplyDelete
  7. Mama Jijah suka melawa yer. Hihi...

    ReplyDelete
  8. tak tahulah ye.. sebab tak tau lagi jantina baby sekarang ni. tapi setakat ni dua-dua pun sama suka juga melawa. tapi ikut mood juga sebenarnya.. kekadang malas juga.. cuma sya rasa rajin tu lebih sikit berbanding aniq dulu...

    ReplyDelete
  9. aamiin
    semoga perempuan sepasang nti..

    ReplyDelete
  10. dapat perempuan sepasang dah :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!