2nd Pregnancy: What Second Time Mom Need

by - 11:27:00 AM


Bila pertama kali jadi ibu dulu excited beli barang-barang baby ikut checklist. ada yang masih boleh berguna untuk anak nombor dua ni. guna apa yang ada. tak la membazir kan.. zaman GST hoii!! jimatt.. kihkihkih





betul kan mengandung anak kedua paling penting diapers dan wipes tu. yang lain boleh guna pakai anak yang dulu. ekeke :p

tapi tak la sampai begitu sekali.. sekurangnya ada lah sepasang dua baju baby yang baru. 
kebetulan hari tu pergi Aeon Seremban 2 beli :

1. Drypers Gift Set ni. lengkap syampoo,sabun, wipes dan pampers newborn 28! 
2. Pampers newborn dan saiz S bundle dapat free gift blanket!
3. Baju baby 3 pasang berharga RM10-RM15
4. Mitten n booties 2 pasang




beli Stack Box siap roller ni kat MR DIY berharga RM39. memudahkan simpan baju baby. boleh buka depan dan atas. siap ada roda lagi. so boleh alih kemana mana..





nanti ingat nak beli box ni lagi kalau ada stok! senang pula nak letak keperluan berpantang nanti. 
setakat ni tu jelah barang yang di beli. tinggal mama nak beli beg baby (sebab adik terbawa balik kedah) dan playpen/katil baby (sebab abglong hakimi lasak) yang lain recycle abanglong hakimi punya. jimat! 

You May Also Like

10 insan comel komen

  1. hi hi sgt betul tu.
    time anak pertama aje semua kena ada.
    anak kedua, kalau rapat dgn yg pertama, byk boleh guna sama :)
    bajet aje la up, sebab da bertambah...

    ReplyDelete
  2. @adianiez AIDA kan kak.. jijah pun xbeli banyak sgt barang2 baby.. cukup apa yg ada :)

    ReplyDelete
  3. menarik la box tu jijah...nak cari jugak la...

    ReplyDelete
  4. Saya tengok kakak2 saya pun macam tu jugak.. Hehe :P

    ReplyDelete
  5. happy for ur second baby sisss ☺

    ReplyDelete
  6. bestnya..teringin nak mengandung lagi... harap ada rezeki..

    ReplyDelete
  7. jimat sikitlah dari mengandung anak first..tapi dah tentu kalau baby girl banyak bajunya nanti :)

    ReplyDelete
  8. Mcm mna pn msti excited nk shopping brng ank kn. Cuma kna control2 prsn tu. Hihi

    ReplyDelete
  9. ciksu pon guna box gituu je isi baju rania.
    yg transparent mudah nk tgk baju mana nak diambil.
    yg pntg time nk pindah terus angkat j. hihi

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!