Thursday, December 10, 2015

2nd Pregnancy Diary: 32 Weeks Pregnant


2nd pregnancy ni cepatnya masa berlalu.. sedar-sedar dah 8 bulan pregnant!
syukur Alhamdulillah kandungan sihat, aktif dan lasak sampai nampak berbonjol bonjol perut mama.. hikhikhik



checkup 32/52+ 5/7 hari ni..
Berat : 52kg
HB: 11.8gm!!

yeyyy..!! macam tak caya je darah naik sampai 11.8gm berbanding 10.7gm sebelum ni... nurse pun terkejut... mihmihmih

nak maintainkan HB ni bukan mudah...lupa makan apa sebelum amik darah ni.. 
Iberet memang makan hari hari.. rasanya sebelum tu makan epal, epal hijau dan buah oren sunquick kot.. harap-harap next amik darah HB naik lagi...

adikbaby ni, bila nurse cek perut kemain dia bergerak-gerak sampai berbonjol bonjol.. tak duk diam! susah nurse nak cari denyutan jantung dia...nasib baik lilitan perut sama dengan kandungan sekarang 31cm dan kepala pun kat bawah..  


cuma.. cuma, 

referral doktor untuk jumpa Doktor Pakar O+G belum dapat lagi untuk status 1 previous scar sebab czer dulu.. harapan mama kali ni berjaya VBAC dan dapat bersalin normal.. Amin...






10 comments:

  1. Betul2..masa cepat sgt.
    Sy pun dah 9bulan tunggu masa aje

    ReplyDelete
  2. inshaAllah...moga dimudahkan urusan jijah, dan moga dapat bersalin normal nanti ye

    ReplyDelete
  3. xlama dh tu.. ina doakn semoga semuanya selamat.. doakn ina yer...

    ReplyDelete
  4. semoga dipermudahkan utk jijah n baby

    ReplyDelete
  5. Huhuhuu.. excited sgt.. wife pun bru jer bersalin ank sulung... senyum tanda kesyukuran sampai seminggu pun tak puas huhuu :D

    ReplyDelete
  6. Moga urusan kali ini semua nyer dipermudahkan Allah amin

    ReplyDelete
  7. In shaa Allah.. Moga rezeki jijah adk bby lahir scra normal. ;)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah. elok dah hB tu.
    moga terus sihat ye hingga ke saat melahirkan :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!