Tips Mengelakkan Beras Berkutu

8:30:00 AM 9 Comments A+ a-


Setiap kali basuh beras pasti ada kutu beras tersembunyi. jadi hendaklah di buang terlebih dahulu sebelum memasak nasi.

Tips ini dapat membantu mengelakkan beras berkutu.

Masukkan beberapa helai daun limau purut/ cili kering di dalam tempat simpanan beras






inshaaAllah kutu beras akan keluar dari tempat simpanan beras itu..

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

9 insan comel komen

Write insan comel komen
Myra Jay
AUTHOR
12/23/2015 8:55 AM delete

Ok nice sharing, pasni nak try letak daun limau purut, sebelum ni memang letak cabai kering tu..

Tapi kalau dah nak masak nasi pun jarang sekali kan, usah kata kutu ja menyinggah, macam2 hado..hehee >>> MJ

Reply
avatar
misz sheyla
AUTHOR
12/23/2015 9:06 AM delete

cili kering ye....jage kau kutu beras..balik ni nak buat

Reply
avatar
MG schmidt
AUTHOR
12/23/2015 10:57 AM delete

THANKS TIPSNYA.

BERGUNA NI ..LETAK CILI KERING TU JADIK ..HUHU

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
12/23/2015 11:36 AM delete

boleh cuba petua ni ...selalu sangat beras tu berkutu kan...

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
12/23/2015 3:22 PM delete

bagus tips ni....

Reply
avatar
sya mimie
AUTHOR
12/26/2015 3:49 PM delete

Klau guna cili kering tu x edah dh kutu beras kt umh tu.. Bnyk je kt dlm tong tu..

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
12/28/2015 11:50 AM delete

a great sharing ni jijah.
sentiasa berlaku ni. tq.

Reply
avatar
dear anies
AUTHOR
12/28/2015 5:02 PM delete

yg ltk cili kering tu mmg selalu buat. kalu igt laaa ;-)

Reply
avatar
12/30/2015 5:20 PM delete

setakat ni tak pernah beras berkutu. cuma ada masalah semut je ntah datang dari mana ntah le.

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!