Monday, December 14, 2015

Petua Lobak Tahan Lama


Lobak merah segar memang enak di masak dengan pelbagai cara. Jika tak kena cara penyimpanannya, ia tidak mampu bertahan lama. 
Bagi mengelakkan masalah ini ada petua yang boleh anda cuba,




Caranya,
Bersihkan lobak merah menggunakan tisu dan elak lobak daripada terkena air. kemudian ambil aluminium foil dan balut lobak merah yang di bersihkan dengan kemas.
akhir sekali simpan di bahagian rak sayur dalam peti ais anda. lobak merah akan tahan lama dan rasanya kekal enak apabila di gunakan semula..


Selamat mencuba :)


sumber: MamaGFoodIndustries



5 comments:

  1. Sllu smpan dlm plastiknya je. Alhamdulillah lma jgk bertahan..

    ReplyDelete
  2. selalunya mcm tu laa sy buat tp x de laa smpi berbalut bagai ;-)

    ReplyDelete
  3. setskat ni alhamdulillah balut dgn paper. tahan lama
    kekadang ptong sesiap, jgn basuh simpan dlm tupperware. nk guna pon cepat. hikhiks

    ReplyDelete
  4. slalu kalo beli ada surat khabar balut carot.. ehe ituje la terus sumbat masuk fridge ngeh2..

    ReplyDelete
  5. bagus la.
    byk tips.
    aida skang ni da belajar dari pengalaman.
    beli skit skit.
    if not kan jijah, berakar mcm2 dlm fridge :) ha ha ha...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!