Teratak Az: Dah Dapat CF atau CCC

by - 9:00:00 AM





Certificate of Completion and Compliance atau CCC adalah Perakuan Siap dan Pematuhan. Dulu –dulu dipanggil Certificate of Fitness for Occupation atau CFO/ CF iaitu Perakuan Kelayakan Menduduki. Bila dah dapat CF itu tandanya rumah kita dah dapat Perakuan Siap dan Pematuhan di mana rumah dah disiapkan memenuhi ciri- ciri kesihatan, keselamatan dan kemudahan yang ditetapkan. Antara aspek yang dilihat seperti jalan (akses), struktur rumah, pembentungan, bekalan air & elektrik dan lain-lain.

Hanya sekeping kertas yang bertulis CCC. Alhamdulillah dah dapat bulan 2 hari tu..



Dengan sijil inilah pemaju dah siapkan rumah 100% dan boleh handover kunci pada pembeli tapi dari bulan 2 kuncinya belum dapat! alasannya tunggu elektrik dan air supply.

Bertabahlah lagi..ingatkan dah dapat CF kunci pun dah dapat! ni...kena tunggu lagi...


Posted via Blogaway

You May Also Like

10 insan comel komen

  1. inshaaALLAH tak lama lagi jijah..

    ReplyDelete
  2. NI MESTI DAH TAK SABAR DAH KAN ..... TAHNIAH

    ReplyDelete
  3. Dah x lama lg tu...seronok jijah nk masuk rumah baru

    ReplyDelete
  4. Tahniah Kak Jijah. :) Bagus beli rumah, sebab aset kan. Mesti tak sabar dah nak duduk. Boleh deco-deco rumah lepas ni. :)

    ReplyDelete
  5. tahniah.! Hihihi.. skit hari lg boleh da duduk..

    ReplyDelete
  6. Yeayyy..rumah dh siap...mesti best kan nk msuk rumah baru.

    ReplyDelete
  7. yeay. dapat sudah.
    rezeki adik baby ni dan abg long.smga ada lagi rezeki lain slps ini. aamiin

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah rezeki adik baby msk rumah baru x lama lg ;-)

    ReplyDelete
  9. sabar je lah kan menunggu jijah

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!