Kuih Cincin Sabah


Kuih cincin ni popular kat sabah je..
rata-rata kalau orang semenanjung datang sabah pasti akan beli dan bawak balik kuih cincin ni..
kira macam sourvenior selain mutiara/brooch..

kuih cincin ni banyak jual kat Kota Kinabalu/Papar...
selalu jijah beli kat Pasar Pilipin la.. tapi nak sedap tanya orang sabahan..
 jijah pon tak tahu mana yang paling sedapp... hehee :)

ni rupanya kuih cincin..
:
:



kuih cincin ni rasanya manis dan ranggup..
ala-ala versi kuih peneram/telinga keling tu.. hehee :)



jijah beli ni pon sebab kawan jijah dari semenanjung order.. 
katanya teringin nak makan kuih cincin..
maka jijah pon pos la pada beliau...

 ^_____^




Previous
Next Post »

25 insan comel komen

Write insan comel komen
1/19/2013 9:51 AM delete

Jijah ni ole2 fav iqa...iqa suke gier kuih cincin ni...

Reply
avatar
1/19/2013 12:33 PM delete

ingat td kuih ros hehe

Reply
avatar
1/19/2013 12:45 PM delete

dlu eca xmkn ne kuih cincin..sekali rsa kuih cincin buatan Papar..terus suka.

Reply
avatar
Bazilah (^0^)
AUTHOR
1/19/2013 3:13 PM delete

nak jgk rase! eh tetibe hehehe

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
1/19/2013 4:06 PM delete

pun tak pernah try, nanti nak mintak MBB belikan la

Reply
avatar
Eza Faezah
AUTHOR
1/19/2013 4:43 PM delete

kueh ni memang sedap kak jijah. heee. :) kalau family Eza pg sabah, mmg akan borong kueh ni.. ;)

* lama tak makan. :)

Reply
avatar
Emas Putih
AUTHOR
1/19/2013 5:38 PM delete

paling sedap di papar :)

Reply
avatar
Cinta hazanis
AUTHOR
1/19/2013 8:18 PM delete

akak kita selalu beli bila balik dr sabah. hehe tapi kita xmakan pun.:)

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
1/19/2013 11:06 PM delete

rasanya apa ye?

Reply
avatar
Cik Aien
AUTHOR
1/20/2013 6:33 PM delete

sedap nie jijah :)

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
1/20/2013 8:22 PM delete

mas pernah makan..akak ipar mas g khusus kat sbah,mesti belikan ni..rasanya leh la..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
1/20/2013 10:26 PM delete

kak jijah, teringin pulak bc entri kak jijah ni..

Reply
avatar
1/20/2013 11:56 PM delete

Oh, kuih cincin namanya... Makcik ada bg hr tu tp tatau namanya. makan je tau.. ha3

Reply
avatar
1/21/2013 8:48 AM delete

nape yui tak beli kuih ni time p sabah dlu? aish..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
1/21/2013 10:31 AM delete

:) dpt la kwn jijah mkn..hihihi..mkne ye ala2x kuih telinga tu la ea...lg apa mknan sbaha yg best? ^^

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
1/21/2013 12:03 PM delete

pernah tgk tp xpernah mkn lg..sedap eh??

Reply
avatar
MissNadia
AUTHOR
1/21/2013 12:59 PM delete

pernah makan, kawan ofice budak sabah. tiap kali balik sana mesti dia tapau balik kuih ni

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
1/21/2013 4:29 PM delete

yg papar punya sedap

Reply
avatar
TiranaAduka
AUTHOR
1/21/2013 8:34 PM delete

manis ni rasanya.ta suka tau.

Reply
avatar
dian.dyan
AUTHOR
1/28/2013 2:24 AM delete

kak jijahh...
kuih cincin mostly org yg jual ni kan.. dorg pajak dari papar..
kalu nak, family oyen kat papar ada niaga kuih cincin ni..
sedapp..
satu lagi, ada satu tempat kat pasar tu yg kitorang selalu pajak kuih cincin utk jual kt semenanjung hehee.. blh laa dpt discount sket dr sana..

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
1/29/2013 4:17 PM delete

pernah makan. keras2 & manis kan. sedap!!

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
2/02/2013 12:15 AM delete

xpnh dgr lagi nama kuih ni

Reply
avatar
6/05/2013 9:46 PM delete

salam. saya ade jual kuih cincin ni. sy dekat area kl. kalau berminat bole pm saya ye. thank you.

Reply
avatar
6/05/2013 9:50 PM delete

bole contact no sya 0192606265

Reply
avatar