Saturday, January 19, 2013

Kuih Cincin Sabah


Kuih cincin ni popular kat sabah je..
rata-rata kalau orang semenanjung datang sabah pasti akan beli dan bawak balik kuih cincin ni..
kira macam sourvenior selain mutiara/brooch..

kuih cincin ni banyak jual kat Kota Kinabalu/Papar...
selalu jijah beli kat Pasar Pilipin la.. tapi nak sedap tanya orang sabahan..
 jijah pon tak tahu mana yang paling sedapp... hehee :)

ni rupanya kuih cincin..
:
:



kuih cincin ni rasanya manis dan ranggup..
ala-ala versi kuih peneram/telinga keling tu.. hehee :)



jijah beli ni pon sebab kawan jijah dari semenanjung order.. 
katanya teringin nak makan kuih cincin..
maka jijah pon pos la pada beliau...

 ^_____^





25 comments:

  1. Jijah ni ole2 fav iqa...iqa suke gier kuih cincin ni...

    ReplyDelete
  2. dlu eca xmkn ne kuih cincin..sekali rsa kuih cincin buatan Papar..terus suka.

    ReplyDelete
  3. nak jgk rase! eh tetibe hehehe

    ReplyDelete
  4. pun tak pernah try, nanti nak mintak MBB belikan la

    ReplyDelete
  5. kueh ni memang sedap kak jijah. heee. :) kalau family Eza pg sabah, mmg akan borong kueh ni.. ;)

    * lama tak makan. :)

    ReplyDelete
  6. akak kita selalu beli bila balik dr sabah. hehe tapi kita xmakan pun.:)

    ReplyDelete
  7. mas pernah makan..akak ipar mas g khusus kat sbah,mesti belikan ni..rasanya leh la..

    ReplyDelete
  8. kak jijah, teringin pulak bc entri kak jijah ni..

    ReplyDelete
  9. Oh, kuih cincin namanya... Makcik ada bg hr tu tp tatau namanya. makan je tau.. ha3

    ReplyDelete
  10. nape yui tak beli kuih ni time p sabah dlu? aish..

    ReplyDelete
  11. :) dpt la kwn jijah mkn..hihihi..mkne ye ala2x kuih telinga tu la ea...lg apa mknan sbaha yg best? ^^

    ReplyDelete
  12. pernah tgk tp xpernah mkn lg..sedap eh??

    ReplyDelete
  13. pernah makan, kawan ofice budak sabah. tiap kali balik sana mesti dia tapau balik kuih ni

    ReplyDelete
  14. manis ni rasanya.ta suka tau.

    ReplyDelete
  15. kak jijahh...
    kuih cincin mostly org yg jual ni kan.. dorg pajak dari papar..
    kalu nak, family oyen kat papar ada niaga kuih cincin ni..
    sedapp..
    satu lagi, ada satu tempat kat pasar tu yg kitorang selalu pajak kuih cincin utk jual kt semenanjung hehee.. blh laa dpt discount sket dr sana..

    ReplyDelete
  16. pernah makan. keras2 & manis kan. sedap!!

    ReplyDelete
  17. salam. saya ade jual kuih cincin ni. sy dekat area kl. kalau berminat bole pm saya ye. thank you.

    ReplyDelete
  18. bole contact no sya 0192606265

    ReplyDelete

Assalamualaikum... Hai Blogger Hebat!
Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini...
Korang Komen Jijah, Jijah Akan Komen Blog Korang Pula Yer.

Tq

Copyright © ♥Cik Azizah♥ Designed by azhafizah.com