Checkup 39Minggu

4:19:00 PM 29 Comments A+ a-


Jeng..jeng..jeng.... jijah masih berblog lagi...
ingatkan minggu lepas checkup terakhir rupanya tidak..sabar jelah tak bersalin lagi ni.. kuikuikui
dah.. malas nak berharap.. tunggu je tanda tanda yang akan datang..
agaknya anakanda ni memang nak keluar betul betul time due kot.. huuu~~


checkup 30/8/2013
:
v

tempoh hamil: 39/52+3/7
tekanan darah: 100/60
urin: Normal
hb: -
berat badan: 53.3kg turun 1.1kg dalam masa seminggu!!
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 39cm
fetal heart rate: 148/min
EDD: 3/9/13


Nurse bagi appoitment 4/9/13. time tu dah post date kalau tak bersalin lagi.. emm tengok la macamner dah bersalin ke belum.. harap-harap sudah la. hehe :)

Emm makin nak sampai masa...makin aktif la anak mama dalam perut ni...beralun-alun, menendang-nendang, berdenyut-denyut je perut mama.. anakanda mama enjoy yer di saat saat akhir dalam rahim mama...enjoy la duhai anakku...sebelum dikau lahir ke alam dunia penuh cabaran ini... moga kita dipermudahkan, sihat n selamat ye sayang... Amin!


malam ni ambang merdeka.. keluar la kamu wahai anakk ^___^



Ya Allah izinkanlah dan permudahkanlah anak dalam kandungan ini lahir dengan mudah dan sempurna..
ampunkan lah segala dosa dan ringankan kesakitan ini.. Amin..


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

29 insan comel komen

Write insan comel komen
8/30/2013 4:27 PM delete

mana tau jdi anak merdeka..amiin.

Reply
avatar
mOoN
AUTHOR
8/30/2013 4:28 PM delete

ramai kata if berat dah start turun tu pun salah satu tanda nak bersalin... dalam masa terdekat kut yunk... :)

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
8/30/2013 4:51 PM delete

Ingat dah bersalin...3/9 memang tarikh yang best kot..Sbb saya pun ada appointment menentukan tarafbersalin saya. Manalah tahu dia nak kuar punctual..jijah jangan risau..dia berdisiplin sangat.

Reply
avatar
Fifi Nadhrah
AUTHOR
8/30/2013 5:01 PM delete

selalu la cakap dengan baby.. mintak die keluar cepat.. inshaAllah baby akan paham ibu die..

Reply
avatar
Ira
AUTHOR
8/30/2013 5:20 PM delete

sempat lg berblog ye..
hehe..
baby aktif tu, exercise nk keluar la tu kot..
semoga dipermudahkan segalanya..
bwk la baby g jalan2.. shopping2 ke.. hehehe..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/30/2013 5:44 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI Amin.. insyaAllah anak merdeka :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/30/2013 5:46 PM delete

@mOoN oh yeker kak.. harap2 dlm ms terdekat ni bersalin la..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/30/2013 5:47 PM delete

@Fiqah memang berdisiplin ni macam papanya..hukhuk

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/30/2013 5:48 PM delete

@Fifi Nadhrah dah puas pujuk rayu kak.. xmo jugak keluar.. tapi mane tahu malam ni o esok sbb 31ogos..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/30/2013 5:49 PM delete

@Ira hehehe bawa gak bersiar2..tp kejap je dah mengah..haha

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
8/30/2013 5:55 PM delete

berat turun.. petanda tu jijah.. :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/30/2013 7:23 PM delete

@Shizan Syafik iya.. jijah pon dah rasa2 dah ni..huuu

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
8/31/2013 10:12 AM delete

semoga dipermudhkn jijah=).... slm merdeka

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/31/2013 11:28 AM delete

@nabila azmi insyaAllah Amin..
Salam Merdeka yunk :)

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
8/31/2013 11:41 AM delete

jijah ooo jijah.. dah merdeka ni.. hehe.. harap baby keluar harini..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/31/2013 12:47 PM delete

@Chic Na huhuhu nampaknya harapan cam tipis je..huhuhu

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
8/31/2013 3:12 PM delete

hah..dah tanda tu,jijah..kalau berat dah turun,mmg tak lama lagi la tu..hrp hari ni..;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/31/2013 3:36 PM delete

@IbuNoey harap hari ni.. Amin..

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
9/01/2013 2:49 AM delete

Semoga berjalan lancar sis

Reply
avatar
mama aryan
AUTHOR
9/01/2013 9:11 AM delete

nk jd anak merdeka kot baby jijah ni,akak masa ank 1st dulu lahir tepat due datenya,yg ke2& ke3 je yg awal,
Apapun akk doakan moga semuanya dipermudahkn ye jijah

Reply
avatar
9/01/2013 9:13 AM delete

moga semuanya baik baik je jijah..sabar dan doa banyak banyak..jangan risau,die tetap ikut papa dia semangat pejuang!

Reply
avatar
Cik Chokie
AUTHOR
9/01/2013 10:04 AM delete

Ya Allah engkau permudahkan la segala urusan kak Azizah yang disayangi ni. Rindu sangat kat akak :') Huhu tak sabar nak tengok baby. miza harap miza tak terlepas dari berita gembira ni :'D Insyaallah Allah akan ada selalu bersama akak <3

Reply
avatar
9/01/2013 10:18 AM delete

adda doakan moga jijah selamat bersalin dan baby shat.. :))

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
9/01/2013 1:32 PM delete

kak jijah, kak jijah..
senyap je semalam dan hari ni?

Reply
avatar
Mizz ErMa
AUTHOR
9/01/2013 3:46 PM delete

insyaallah..semoga semuanya dipermudahkan..sy ritu bersalin masa 39w 2d..hehe

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
9/01/2013 3:46 PM delete

InsyaAllah jijah..sbr ye..nti bby kuar gak tuh

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
9/01/2013 8:06 PM delete

rasa mcm jijah dh bersalin je time ayut dtg blog ni..hihihi :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
9/02/2013 8:30 AM delete

anakanda xnak jd ank merdeka la pulak yer...

tau x, kak ina kan, ms 31/8 tu, kak ina bgn je tido, terus ingat jijah kot2 jijah dah bersalin.. intai2 kat fb xda update status.. sekali kak ina terpandang jijah like status.. dalam hati kata.. ooo jijah xbersalin lagi upenya.. hihii

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
9/02/2013 10:32 PM delete

in shaa ALLAH.esok kot..
dah ada tanda ke ?

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!