Friday, August 30, 2013

Checkup 39Minggu


Jeng..jeng..jeng.... jijah masih berblog lagi...
ingatkan minggu lepas checkup terakhir rupanya tidak..sabar jelah tak bersalin lagi ni.. kuikuikui
dah.. malas nak berharap.. tunggu je tanda tanda yang akan datang..
agaknya anakanda ni memang nak keluar betul betul time due kot.. huuu~~


checkup 30/8/2013
:
v

tempoh hamil: 39/52+3/7
tekanan darah: 100/60
urin: Normal
hb: -
berat badan: 53.3kg turun 1.1kg dalam masa seminggu!!
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 39cm
fetal heart rate: 148/min
EDD: 3/9/13


Nurse bagi appoitment 4/9/13. time tu dah post date kalau tak bersalin lagi.. emm tengok la macamner dah bersalin ke belum.. harap-harap sudah la. hehe :)

Emm makin nak sampai masa...makin aktif la anak mama dalam perut ni...beralun-alun, menendang-nendang, berdenyut-denyut je perut mama.. anakanda mama enjoy yer di saat saat akhir dalam rahim mama...enjoy la duhai anakku...sebelum dikau lahir ke alam dunia penuh cabaran ini... moga kita dipermudahkan, sihat n selamat ye sayang... Amin!


malam ni ambang merdeka.. keluar la kamu wahai anakk ^___^



Ya Allah izinkanlah dan permudahkanlah anak dalam kandungan ini lahir dengan mudah dan sempurna..
ampunkan lah segala dosa dan ringankan kesakitan ini.. Amin..


29 comments:

  1. mana tau jdi anak merdeka..amiin.

    ReplyDelete
  2. ramai kata if berat dah start turun tu pun salah satu tanda nak bersalin... dalam masa terdekat kut yunk... :)

    ReplyDelete
  3. Ingat dah bersalin...3/9 memang tarikh yang best kot..Sbb saya pun ada appointment menentukan tarafbersalin saya. Manalah tahu dia nak kuar punctual..jijah jangan risau..dia berdisiplin sangat.

    ReplyDelete
  4. selalu la cakap dengan baby.. mintak die keluar cepat.. inshaAllah baby akan paham ibu die..

    ReplyDelete
  5. sempat lg berblog ye..
    hehe..
    baby aktif tu, exercise nk keluar la tu kot..
    semoga dipermudahkan segalanya..
    bwk la baby g jalan2.. shopping2 ke.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. @mOoN oh yeker kak.. harap2 dlm ms terdekat ni bersalin la..hee

    ReplyDelete
  7. @Fiqah memang berdisiplin ni macam papanya..hukhuk

    ReplyDelete
  8. @Fifi Nadhrah dah puas pujuk rayu kak.. xmo jugak keluar.. tapi mane tahu malam ni o esok sbb 31ogos..hee

    ReplyDelete
  9. @Ira hehehe bawa gak bersiar2..tp kejap je dah mengah..haha

    ReplyDelete
  10. berat turun.. petanda tu jijah.. :)

    ReplyDelete
  11. @Shizan Syafik iya.. jijah pon dah rasa2 dah ni..huuu

    ReplyDelete
  12. semoga dipermudhkn jijah=).... slm merdeka

    ReplyDelete
  13. @nabila azmi insyaAllah Amin..
    Salam Merdeka yunk :)

    ReplyDelete
  14. jijah ooo jijah.. dah merdeka ni.. hehe.. harap baby keluar harini..

    ReplyDelete
  15. @Chic Na huhuhu nampaknya harapan cam tipis je..huhuhu

    ReplyDelete
  16. hah..dah tanda tu,jijah..kalau berat dah turun,mmg tak lama lagi la tu..hrp hari ni..;)

    ReplyDelete
  17. Semoga berjalan lancar sis

    ReplyDelete
  18. nk jd anak merdeka kot baby jijah ni,akak masa ank 1st dulu lahir tepat due datenya,yg ke2& ke3 je yg awal,
    Apapun akk doakan moga semuanya dipermudahkn ye jijah

    ReplyDelete
  19. moga semuanya baik baik je jijah..sabar dan doa banyak banyak..jangan risau,die tetap ikut papa dia semangat pejuang!

    ReplyDelete
  20. Ya Allah engkau permudahkan la segala urusan kak Azizah yang disayangi ni. Rindu sangat kat akak :') Huhu tak sabar nak tengok baby. miza harap miza tak terlepas dari berita gembira ni :'D Insyaallah Allah akan ada selalu bersama akak <3

    ReplyDelete
  21. adda doakan moga jijah selamat bersalin dan baby shat.. :))

    ReplyDelete
  22. kak jijah, kak jijah..
    senyap je semalam dan hari ni?

    ReplyDelete
  23. insyaallah..semoga semuanya dipermudahkan..sy ritu bersalin masa 39w 2d..hehe

    ReplyDelete
  24. InsyaAllah jijah..sbr ye..nti bby kuar gak tuh

    ReplyDelete
  25. rasa mcm jijah dh bersalin je time ayut dtg blog ni..hihihi :)

    ReplyDelete
  26. anakanda xnak jd ank merdeka la pulak yer...

    tau x, kak ina kan, ms 31/8 tu, kak ina bgn je tido, terus ingat jijah kot2 jijah dah bersalin.. intai2 kat fb xda update status.. sekali kak ina terpandang jijah like status.. dalam hati kata.. ooo jijah xbersalin lagi upenya.. hihii

    ReplyDelete
  27. in shaa ALLAH.esok kot..
    dah ada tanda ke ?

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!