2nd Pregnancy Diary: 37 Weeks Pregnant

by - 8:00:00 AM


Allahu!

Pregnant kali ni cepat betul rasanya.. sedar tak sedar dah 9 bulan lebih pun.. tunggu masa untuk melahirkan si kecik saja ni.. Moga di permudahkan segala urusan! Amin



Masa check up 37 weeks sebelum ni

Berat: 55kg
HB: 11.2gm

Kaki dah mula membengkak, tu sebab berat naik.. mana tak nya bergerak je masa bekerja..
doktor scan baby pun dah berat 2.58kg. mudah-mudahan dapat bersalin normal kali ni.. nak bekerja sampai bersalin..mana tahu cepat sikit beranak! hahaha inshaaAllah..Amin

Sekarang pun dah takde syif malam dah.. boleh relax sikit syif pagi atau petang.. 10 jam tu syif malam.. sakit pinggang, sakit belakang semua ada! ye la ruang yang semakin sempit membuatkan adik baby kadang-kadang bergerak dan mengeras menyebabkan mama rasa sakit..  saaaaaaaaaangatt tak selesa!!


"Adik baby, cepat la keluar sayang... mama, papa dan abglong hakimi tak sabar menanti kehadiran adikbaby.. setiap masa abglong hakimi kiss perut mama.. mama tahu abglong nak kawan bermain dia.. sian abg long main sorang-sorang... huhuhu"


ok lah... Moga urusan mama dan adik baby di permudahkan oleh Allah.. semoga mama selamat melahirkan adikbaby secara normal, selamat, sihat dan cukup segala sifat.. Amin.. ya robbal alamin..



لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ


La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin.


Maksudnya : "Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan engkau, ya Allah. Maha Suci engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim."



You May Also Like

10 insan comel komen

  1. semoga ibu dan baby selamat semuanya nanti .. aminn ... doakn saya jugak utk pregnent sekali lagi.....

    ReplyDelete
  2. abg long kimi sbr ya..tak lama lg ada teman main..heheh

    ReplyDelete
  3. seoga dipermudahkan jijah

    ReplyDelete
  4. Amin. Amin... 2nd pregnancy da awak. Alhamdulillah.
    Semoga di permudah kan urusan dan selamat semuanya dear =)

    ReplyDelete
  5. wow... moga semua dipermudahkan ye, jijah :)
    happy nyer, menunggu kehadiran anak baru.

    ReplyDelete
  6. Asslmkm jijah.. Moga dlm keadaan baik2 ye..
    X sabar nk jmpa adk bby ye abglong.. :)

    ReplyDelete
  7. tengah menghitung hari je kan jijah? semoga selamat semuanya

    ReplyDelete
  8. cepat masa berlalu adikbaby nak keluar dah :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!