2nd Pregnancy Diary: Dah Start Cuti Panjang~~

by - 7:31:00 PM


Start hari isnin daku dah start bercuti panjang.. tapi daku BELUM BERSALIN lagi ye.. ramai kawan-kawan due bulan januari dah bersalin.. jelesnyaaa!!

cuti tahunan tahun ni 30 hari. so kalau sampai due 30hb ni.. 5 hari di tolak. kalau masih tak bersalin juga terpaksa la tolak lagi cuti tahun.. wuaaaa -_-" tinggal la sikit!! plan anak kedua ni memang nak ambil cuti bersalin 3 bulan juga :)

Usia kandungan pun dah nak masuk 40 minggu.. due 30 hb sabtu ni.. memang tunggu hari je ni.. tapi takde tanda-tanda lagi.. minggu lepas check up nurse kata kepala baby belum engaged lagi..

hai la anak mama!! jangan selesa sangat duduk dalam perut mama sayang..??! please dengar cakap mama ni JANGAN OVERDUE!! please JANGAN overdue!! paling mama takut! sebab kalau overdue chances mama nak VBAC tu agak tipis...!! :'(

Tapi apa apa pun mama berserah pada Allah....Allah Lebih Mengetahui.. mama akan usaha yang terbaik!


Sesungguhnya Allah SWT sengaja menguji kita dengan melambatkan sesuatu yang kita dambakan,,
Sebenarnya Allah SWT telah mengatur sesuatu yang lebih baik untuk kita yang sedang menanti..



لا إلهَ إلا أنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظّالِمِيْنَ.




Doakan daku ye korang!! muahhh :p



You May Also Like

9 insan comel komen

  1. Selamat bersalin dan berpantang ye cik jijah
    normal or czer..yg penting cik jijah n baby selamat
    Allah lebih mengetahui apa yg terbaik...

    ReplyDelete
  2. Moga dieprmudahkan..mcm cik mah 38w...bby mmg engaged dah..dah buka 2cm dr hr sabtu lps..

    ReplyDelete
  3. Selamat bercuti mama jijah. Semoga dipermudahkan segala urusan bersalin nanti. Aaminn

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum jijah.. Moga dipermudahkan ye..

    Bby nk kuar ikut btl2 trikh due kut.. :) bby kita dlu ngam2 ikut due kuar nya..

    ReplyDelete
  5. @Putri betul kak.. Allah lebih tahu terbaik! tp kalau boleh biarlah normal.. Amin

    ReplyDelete
  6. @cik mah da buka 2cm xle bsalin lagi ke cik mah? ada mmber da buka 2cm tp pastu tutup balik..

    ReplyDelete
  7. @sya mimie mudah2an ikut due hari sabtu ni..papa ada

    ReplyDelete
  8. semoga dipermudahkan sis :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!