2nd Pregnancy Diary: 39 Weeks Pregnant

by - 2:47:00 PM


Alahai adikbaby kesayangan mama,papa, abglong hakimi...
bila mahu keluar ni sayang??
mama menanti terus menanti tauu!



masa mama admitted wad hari tu.. estimated berat baby pun dah 3-3.2kg.. ni nak sampai due date mahu 3.5kg ke atas ni... hohoho
tak mo la besar sangat sayang... takut mama nak tak berjaya normal nanti.. huu~~

sampai sekarang masih tiada tanda-tanda bersalin lagi..risau juga mama kalau overdue n induce nanti. dah la mama nak try VBAC! 

kalau tak bersalin juga due date 30 jan ni.. mama ada appointment scan dengan doktor jumaat ni.. tengok doktor kata apa.. mungkin postdate seminggu lagi nampaknya.. emmm -_-"

walau apa apa pun..Moga Allah permudahkan nanti.. Amin..




لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ

La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin.


Maksudnya : "Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan engkau, ya Allah. Maha Suci engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim."



***ada tips untuk cepatkan bersalin tak?
puas dah berjalan keliling taman, ketuk ketampi, jalan itik tapi belum ada bukaan lagi.. emm




You May Also Like

11 insan comel komen

  1. bakpo laa adik baby lambat keluar tu..
    mesti semua pakat x sabar tunggu adik baby keluar..
    semoga dipermudahkan segala urusan kak jijah..

    ReplyDelete
  2. Kita beza seminggu..cik maha da 2cm dh bukaan...minggu dpn check lagi..moga kita sama2 dieprmudahkan

    ReplyDelete
  3. Moga mama & baby sihat sentiasa...dipermudahkn urusan..

    ReplyDelete
  4. Moga dimudahkan urusan ye jijah... InshaAllah

    ReplyDelete
  5. Moga dimudahkan urusan ye jijah... InshaAllah

    ReplyDelete
  6. Moga dpermudhkn jijah vbac aamiin

    ReplyDelete
  7. semoga dipermudahkan jijah.
    in shaa Allah.

    ppsstt:mcm ciksu hri tu pon dh hampir tiba ke tarikh serah diri. hampir kena induce. tp alhamdulillah, ciksu just minum dan sapu air yg beli masa pergi dgr ceramah ustaz kazim tu. 9/8 turun tanda. 10/8 bersalin. kalau x bersalin 10/8 tu, 11/8 kena msk wad..

    pa pepon teruskan berdoa k.
    semoga jijah dpt bersalin normal dan dipermudahkan aamiin :)

    ReplyDelete
  8. Tak lama lagi dah ni jijah..Hope everything okay.. =)

    ReplyDelete
  9. makin hampir due ni..semoga semuanya baik baik je.

    ReplyDelete
  10. xmo stress3 ye jijah.. Nti adk bby mrjuk pula kuar lmbt. :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!