Thursday, January 28, 2016

2nd Pregnancy Diary: Persiapan Berpantang Dah Settle!


Dah lama ready pun! hahaha untuk berpantang nanti daku tidur kat ruang tamu je, dulu masa pantangkan hakimi pun kat situ.. memang mak dah siap letak katil bujang kat situ.. musim panas ni tak boleh tidur dalam bilik. panas oii!!




persiapan berpantang pun dah siap! baju-baju baby dah siap letak dalam Stack box ni. satu lagi stack box tu daku letak baju berpantang untuk sendiri macam kain batik, bengkung dll.. dua beg dan bakul tu tinggal nak angkut pergi hospital nanti. tak letak siap-siap dalam kereta. sebab suami pakai kereta pergi kerja di Klang. huhuhu




yeyyy!! dah pasang playpen baby! comel je rasa.. senang letak adikbaby dalam playpen ni bila dia tidur. kalau letak kat katil confirm si abang long hakimi tu kacau! dah la dia geram dengan baby.. hihihi

Persiapan kali ni lebih teliti berbanding masa abglong hakimi.. almaklumlah pengalaman mengajar kan.. hopefully segalanya baik-baik saja.. doakan daku dan baby selamat bersalin dan sihat ye... Amin..


لا إلهَ إلا أنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظّالِمِيْنَ
La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin.


Maksudnya : "Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan engkau, ya Allah. Maha Suci engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim."




**sabtu ni due.. keluar la cepat anak mama.. mama tak sabar dah nih..!!


15 comments:

  1. hehe comel nya katil baby. Jijah tgh tggu masa ke.?
    Semoga selamat & di permudahkan urusan. =)

    ReplyDelete
  2. SEMOGA DIPERMUDAHKAN....

    ReplyDelete
  3. wa..
    chaiyork2 jijah..

    semoga dipermudahkan...

    ReplyDelete
  4. alhamduLILLAH dah ready semuanya.. semoga dipermudahkan urusan untuk bersalin ye.. :))

    ReplyDelete
  5. @♥ aiNa yaZiD ♥ ye syg~ sabtu ni due dah! adikbby xmo kuar pula.. adehh

    ReplyDelete
  6. @InaYusoff Amin.. amin... cepatlah adikbby kuarr!!

    ReplyDelete
  7. @lia ummiirfan terima kasih kak.. tggu adikbby kuar je ni..

    ReplyDelete
  8. waa...semua dah ready..semoga dipermudahkan segala-galanya...

    ReplyDelete
  9. Sok due ye jijah..semoga dipermudahkan segalanya jijah

    ReplyDelete
  10. Senang dah siap sedia semua.dah ada pengalaman,dah tahu semua kan 😊

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!