Fobia Tayar Kereta Pecah!! Tangki Minyak Hitam Bocor!

by - 1:03:00 PM


Dugaan demi dugaan bila daku tinggal jauh di seberang laut ni. suami jauh. keluarga jauh. malang punya nasib. emm -_-

hari rabu lalu balik dari kerja syif pagi tayar pecah. parking kereta dan jalan kaki balik rumah. call pengasuh minta husben dia tolong tukar tayar spare.


lepas magrib jam 6.30pm kak ina & husben ambil daku bawa ke kereta.sampai sana tengok minyak hitam tumpah dan kering. husben kak ina cakap tangki minyak hitam pecah/bocor. malam tu juga call towing dan tarik kereta pergi workshop dekat Kpg Bakut Jalan Tuaran.

Alhamdulillah satu hari dah siap. mekanik whatsupp dia check tangki minyak hitam bocor kecil dan dia just tampal dengan gam. katanya lagi kalau tukar baru macam tak berbaloi sebab bocor kecil je. syukur la takde kerosakan lain.. balik dari workshop singgah kedai tayar pulak. tukar tayar sebiji di hadapan tu. Alhamdulillah dah settle.

syukur pada Allah kerana mengurniakan orang-orang yang baik di sekeliling daku bila di timpa kesusahan ni. ada hikmahnya bila semua ni terjadi. menjadikan daku lebih berhati-hati. lebih berdikari bila bersendirian ni.

bila dah duk jauh-jauh ni standby duit dalam tangan kena ada. bila kecemasan tak la kalut. huuuu~~ camner la agaknyaa hujung bulan ni encik posting semenanjung! ya Allah permudahkan la urusan perpindahan daku juga!



You May Also Like

15 insan comel komen

  1. mencabar kan jijah.
    ciksu pon pernah merasa mcm ni dlu.
    masa suami di jb, ciksu di selngor.
    berharap dgn kawan baik cik suami je la..

    ciksu doakan smga urusan pertukaran jijah juga dipermudahkan.aamiin :)

    ReplyDelete
  2. Asslmkm awk.. Sbar ye.. Dugaan Allah tu.. Sy dlu msa pkai kete pn mcm2 rgam..

    ReplyDelete
  3. Asslmkm awk.. Sbar ye.. Dugaan Allah tu.. Sy dlu msa pkai kete pn mcm2 rgam..

    ReplyDelete
  4. kann jijahh..bila suami xde kena independent..alhamdulillah dpt kenal org2 yg baik hati..sy pon husband sllu takde..sob3

    ReplyDelete
  5. kann jijahh..bila suami xde kena independent..alhamdulillah dpt kenal org2 yg baik hati..sy pon husband sllu takde..sob3

    ReplyDelete
  6. Walaupun jijah berjauhan dgn husband. tp ada hikmah tuhan bagi org sekeliling yg baik hati..pengasuh yg baik...

    ReplyDelete
  7. Jauhnya keje kat Sabah.. Tak try mintak transfer ke Smnjung ke dear? Huhu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah jijah dikelilingi oleh org yg baik2... InsyaAllah Tuhan permudahkan urusan jijah nanti...

    ReplyDelete
  9. take care jijah..semoga semuanya baik2 ye :)

    ReplyDelete
  10. kalau fiza memang dah gelabah ni jijah..syukur la takde kerosakan teruk dan jijah selamat..

    ReplyDelete
  11. tuhlah kan kena ada duit standby utk kecemasan...nsib baik ade org yg baik hati sekeliling jijah

    ReplyDelete
  12. siannya Jijah.. Alhamdulillah Jijah dikelilingi mereka yang sangat membantu :)

    ReplyDelete
  13. betul tu...walau dlm apa jg kesulitan, $$$ perlu ada...

    syukur segalanya berlaku dgn baik

    ReplyDelete
  14. jiejah tabah dan kuat..inshaallah xde pape k :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!