Settle! Barang2 Dah Masuk Dalam Kontena

by - 10:24:00 PM


Alhamdulillah hari jumaat dan sabtu lepas settle sudah barang2 pindah masuk dalam lori dan kontena.
sedihnya bila tengok barang2 tu dah bawa balik semenanjung..
tapi puan isteri masih ada kat sabah lagi... sobsobsob -_-"


punya teliti di balut dengan kotak dan plastik wraping supaya tak pecah dan rosak. mana mana barang yang ada cermin siap buble wrap lagi. 

dalam masa sebulan sampai port klang dan seterusnya sampai pintu ke pintu rumah keluarga daku..
semoga barang barang ni selamat sampai semenanjung dalam keadaan baik dan selamat. inshaaAllah





tinggal la kosong rumah ni. yang tinggal barang-barang untuk daku dan hakimi. serta barang2 untuk memasak. senang nanti bila daku transfer balik semenanjung angkut semua barang2 ni masuk dalam kereta dan pos!

ya Allah semoga Engkau percepatkan lah urusan perpindahan daku ke semenanjung. Amin ya robbal alamin..




You May Also Like

25 insan comel komen

  1. Semoga segala urusan dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  2. Semoga segala urusan dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  3. semoga cepat kembali ke semenanjung jijah

    ReplyDelete
  4. Bestnya jijah brg dah naik kontena..hubby sy pindah dari Labuan ke Pahang seblom posa aritu..tp sampai sekarang brg x leh nak bwk blk lg..tggal je dulu kat kuarters TUDM tu..huhu..

    ReplyDelete
  5. alahai, mesti sayu je rasa hati bila mengemas tu :(

    ReplyDelete
  6. eh eh dah nampak la kerusi jati dia.. cantikk.. heheh...

    ReplyDelete
  7. @Kiz MySelf Amin.. mudah2an cepat kembali ke semenanjung..

    ReplyDelete
  8. @ros_reeza haah sedihnyaa.. sedih lagi bila suami yg pindah..sobsob

    ReplyDelete
  9. kosong da umh...xpe cikJijah kn sng nk dpt transfer...

    ReplyDelete
  10. @azizah :)

    Yup jijah..pakai kontena..hubby call kat Labuan depa kata xdak bajet lg..so kna tggu dulu...ntah bile la nk dpt bwk blk..nk masuk kuarters sini tp brg xdak lg..yg ada cuma perabot askar yg sedia ada kat kuarters je..x pasal2 nk kna membeli serba ckit brg..tp ckit2 pon byk gak duit kuar..huhu

    ReplyDelete
  11. @CaHaYaHaTi hehehe kantoi.. terima kasih :)

    ReplyDelete
  12. @Adnil Linda senang pon makan masa 3-6bulan juga yunk..

    ReplyDelete
  13. @ninie comey lama dah tu simpan brg ninie dlm kontena tu dlm bulan pose..kita pon nak guna brg2 gak..
    husband jijah pakai kontena luar tp navy yg bg peruntukan tu la..

    ReplyDelete
  14. semoga irisan pertukaran jijah dipermudahkan..

    ReplyDelete
  15. Semoga segalanya dipermudahkan..hakimi ada teman jijah kat sana takpe jijah..sikit hari dapatlah transfer balik semenanjung ye..mudah mudahan..aminnn

    ReplyDelete
  16. cikJijah...3-6 bln ok lg...yg nie mkn tahun agaknye...huhuhu

    ReplyDelete
  17. @Azhafizah Md Nor mudah2an.. Amin.. menanti penuh sabar!

    ReplyDelete
  18. @Adnil Linda kalau pkerjaan lain camtu la..kalau makan tahun seksa zahir batin..hehe

    ReplyDelete
  19. Lawa kerusi jati jijah..nanti jijah update la nli kat mane n berape harga..(kalau sudi la hehe)

    ReplyDelete
  20. assalam jijah..
    in shaa Allah smga dipermudahkan urusan posting ke semenanjung..
    jaga diri k

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!