Monday, December 22, 2014

Alhamdulillah Syukur Dapat Transfer Balik Semenanjung


Mula-mula di ucapkan syukur Alhamdulillah sangat2 usaha jijah untuk bertukar ke semenanjung di perkenankan oleh Allah SWT. 5bulan menunggu sehingga di luluskan. dan berkat kesabaran, pengorbanan selama ini.. doa tak putus-putus dari semua.. akhirnya impian menjadi kenyataan! Allahuakbar! Janji Allah itu pasti!!



Buka laman web KKM nampak Semakan Pertukaran Jururawat U29 dan bila klik Alhamdulillah nama ada untuk transfer.. ^_______^

19/1/2015 ni jijah lapor diri ke JKNegeri Sembilan.. lagi sebulan.. terasa masa begitu pendek untuk buat persiapan kemas rumah, kosongkan rumah, cari penyewa, dan pos kereta. moga-moga semua berjalan dengan lancar .. Amin :)


sesungguhnya perancangan Allah sangatlah hebat! Terima kasih ya Allah ^____^



32 comments:

  1. alhamdullilah..
    tahniah jiejah...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..tahniah jijah

    ReplyDelete
  3. Jijah.. tahniah!!!! Syukur kan Jijah dapt transfer ke semenanjung...
    Ros pulak, pagi ni dapat berita hampa.. Call JPA tanya tentang pertukaran Ros. tapi, sedih sebab jawapannya, tak ada kekosongan di Batu Pahat dan pertukaran pembantu tadbir dari Jabatan Kastam kena hold dulu.

    ReplyDelete
  4. : best nye jijah... Alhamdulillah syukur.. dapat pindah... pas nie best la boleh duduk kat umah baru.. hehehe..!
    Tahniah jijah... ;D

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah tahniah jiejah... tumpang gembira

    ReplyDelete
  6. jd newbie balik ditempat baru la jawabnya ne.....nnti sebelum transfer, kita g kuar makan2 tau.hehe :)

    nak sgt jumpa kimi walau dah jumpa dia kat McD ari tu.nak g gomol2 pipi tembam kimi.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...hoyeah..hoyeah..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah dapat juga bertukar ke semenanjung. Kat area mana di Negeri Sembilan?

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah...senyum lebar dah... Akak doakan semuanya akan berjalan dengan lancar.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah... tahniah jijah...!! murah sungguh rezeki jijah... Alhamdulillah Tuhan permudahkan urusan jijah...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah.seronok kan jijah.
    smga dipermudahkan segla urusan pos kereta dan lain-lainnya.. aamiin

    ReplyDelete
  12. tahniah sekali lagi dear...:)

    ReplyDelete
  13. ya Allah.. Alhamdulillah jijah.. berkat kesabaran jijah.. seronoknya blk kt tempat sendiri... rezeki jijah.. lepas ni dekat dgn suami.. family.. lepas ni msk umah baru plak.. doakan ina & family bleh balik semenanjung plak yer..

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah. Happy for jijahhh. Akhirnyaaa hehe

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah...posting hospital lama kat pd ke nanti?

    ReplyDelete
  16. @zana-norzana inshaaAllah balik H.Port Dickson balik

    ReplyDelete
  17. @Azhafizah Md Nor iya fiza.. nampaknya hospital port dickson balik la nanti ni..heee

    ReplyDelete
  18. Salam kak. Kira tempoh kak anta borg dgn dpt transfer 5 bln je la ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah 5bulan.. anta borang bulan 8.. bulan 1 transfer dah

      Delete
    2. Sy anta kt jbtn bln 8. Bln 9 smpi mtron ofis. Bln 10 smpi jkns.. Hrp2 dpt transfer bln 1 thn dpn jgk... atas alasan ikut psgn n ancmn kslmtan..

      Delete
    3. Insyallah sis..sy pon nk transfer jgak tp ntah ade ke tidak peluang..

      Delete
  19. @seliparjepunpink inshaaAllah bulan 1 dapat transfer..bulan 12 boleh semak nama

    ReplyDelete
  20. Salam sis..kalau saya anta borang bulan 10 agak2 dpt x peluang masuk list transfer bulan 1?

    ReplyDelete
  21. Salam sis..sy baru anta borang bulan 10..agak2 termasuk x list untk transfer bulan 1?mohon reply sis

    ReplyDelete
  22. InshaaAllah kak. Rezeki bby la klu dpt transfer mse tgh cnfinement.. tq kak :)

    ReplyDelete
  23. @farah wahida inshaaAllah lau jabatan kesihatan cepat hantar nama awak kat kkm boleh selit nama dlm senarai menunggu.. doa banyak2

    ReplyDelete
  24. @farah wahida in shaa Allah ... usaha ok syg... anta je borg transfer. Dpt x dpt lain cerita... sekurgnya kta dh usaha. Lmbt @ cpt redha. Rezeki org lain2. - smbl motivate dri sndiri-

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!