Cabut Gigi Sakit Tak??

9:00:00 AM 12 Comments A+ a-


Ini la puncanya berhari-hari tak update blog.. facebook pun lama sudah tak update status atau share post! takde mood langsung nak layan internet gara-gara demam dua hari baru-baru ni.. sakit tekak, pastu timbul bintik-bintik merah di badan beserta gatal-gatal. daku suspek campak.. sekarang Alhamdulillah ok sudah :)





cuma sekarang rasa sakit gigi, gigi geraham sebelum ni berlubang.. bila berus gigi asyik lah berdarah.. actually nak kena cabut. tapi daku ni sebenarnya penakut! sakit kedua yang daku takut selepas bersalin adalah SAKIT GIGI!! jadi bila sakit gigi daku takut nak CABUT GIGI!! kaoo tahu kalau da cabut gigi dah tentususah nak makan.. satu dan pun turut tanggung sakit!

siapa ada pengalaman cabut gigi geraham paling dalam?? sakit ke tak tu.. nanti bius tak??  haihhh pikir nak cabut gigi jadi stress! grrrrr~~ dah lah gigi geraham takde tumbuh-tumbuh lagi dah.... huuu






All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

12 insan comel komen

Write insan comel komen
Fiqah Feeona
AUTHOR
12/29/2014 9:56 AM delete

Saya paling takut cabut gigi.sebenarnya tak sakit sangat..tapi dia punya feeling sangat menakutkan...

Reply
avatar
12/29/2014 10:35 AM delete

laa ni tak sakit sgt bla cabut gg... tau2 da siap je... kesan bius tu lama laa sikit... pendarahan pun sekejap je. cabut pagi ptg da boleh mkn mcm biasa... baik cabut drpd tanggung skt...

Reply
avatar
12/29/2014 11:21 AM delete

Assalamualaikum ziezah,

Cabut gigi tak sakit sebab bius. Kalau cabut geraham mungkin kena buat minor operation sbb akar gigi geraham dalam.. Saya sanggup cabut daripada menanggung sakit.. Huhuhuhu.

Reply
avatar
eima
AUTHOR
12/29/2014 1:30 PM delete

Huhu aku pun takut......xde pengalaman...

Reply
avatar
12/29/2014 2:08 PM delete

pernah cabut gigi. 3rd dari dalam. doktor tu bius. masa cabut tak sakit...lepas dah cabut tu rasa laa jugak. balik dari klinik terus . tido berjam2... takmau cabut gg dah ><

Reply
avatar
12/29/2014 3:19 PM delete

Skt kejap je jijah.. pnh buat =)

Reply
avatar
12/29/2014 5:12 PM delete

hmmm dah kene bius tak rsa masa cabut. tp mcm tsha msa nk kne bius tu doc injet 2x. tu injet merasa kot.hahahhaa

Reply
avatar
Lady D'yot
AUTHOR
12/30/2014 9:43 AM delete

tak sakit la jijah..nad dah dua kali cabut gigi geraham sebab gigi bongsu..time nak cabut dia bius..so memang takde rasa langsung..bius tu rasa mcm gigit semut je..bius tu tahan lama. tau2 dah siap..pastu doc pon ada bekalkan pil tahan sakit..jgn takut ye..tunggu lama2 makin melarat nanti.time nak cabut tu baca doa nabi yunus banyak2..

Reply
avatar
12/30/2014 2:04 PM delete

fiza pernah cabut geraham kecil tu..tak sakit cabut sebab dia bius tapi sakitnya akan datang kemudian..memang kena pantang makan la..tapi kejap je la..so kena endure sikit la jijah dari tahan sakit tak cabut tu lagi berdenyut² kan

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
1/01/2015 4:48 PM delete

Masa cabut mmg X sakit jijah.. Sbb bius kan.. Lepas hilang bius tu lu baru sakit.. Tp dua 3 hari lps tu ok la.. Baik cabut awal sblm jd lg teruk. Nanti kena operate.

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
1/03/2015 1:55 AM delete

Ros pernah cabut gigi geraham. pengalaman Ros masa cabut tu tak sakit sebab ada bius. Tapi, masa nak cucuk bius tu yang sakit. huhuhu.. tapi, jangan risau Jijah.. ok punya :)

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
1/03/2015 10:17 AM delete

ala ciksu blm pernah cabut gigu geraham lagi la
tp cik abe pernah
sakit katanya

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!