Monday, December 29, 2014

Cabut Gigi Sakit Tak??


Ini la puncanya berhari-hari tak update blog.. facebook pun lama sudah tak update status atau share post! takde mood langsung nak layan internet gara-gara demam dua hari baru-baru ni.. sakit tekak, pastu timbul bintik-bintik merah di badan beserta gatal-gatal. daku suspek campak.. sekarang Alhamdulillah ok sudah :)





cuma sekarang rasa sakit gigi, gigi geraham sebelum ni berlubang.. bila berus gigi asyik lah berdarah.. actually nak kena cabut. tapi daku ni sebenarnya penakut! sakit kedua yang daku takut selepas bersalin adalah SAKIT GIGI!! jadi bila sakit gigi daku takut nak CABUT GIGI!! kaoo tahu kalau da cabut gigi dah tentususah nak makan.. satu dan pun turut tanggung sakit!

siapa ada pengalaman cabut gigi geraham paling dalam?? sakit ke tak tu.. nanti bius tak??  haihhh pikir nak cabut gigi jadi stress! grrrrr~~ dah lah gigi geraham takde tumbuh-tumbuh lagi dah.... huuu






12 comments:

  1. Saya paling takut cabut gigi.sebenarnya tak sakit sangat..tapi dia punya feeling sangat menakutkan...

    ReplyDelete
  2. laa ni tak sakit sgt bla cabut gg... tau2 da siap je... kesan bius tu lama laa sikit... pendarahan pun sekejap je. cabut pagi ptg da boleh mkn mcm biasa... baik cabut drpd tanggung skt...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum ziezah,

    Cabut gigi tak sakit sebab bius. Kalau cabut geraham mungkin kena buat minor operation sbb akar gigi geraham dalam.. Saya sanggup cabut daripada menanggung sakit.. Huhuhuhu.

    ReplyDelete
  4. Huhu aku pun takut......xde pengalaman...

    ReplyDelete
  5. pernah cabut gigi. 3rd dari dalam. doktor tu bius. masa cabut tak sakit...lepas dah cabut tu rasa laa jugak. balik dari klinik terus . tido berjam2... takmau cabut gg dah ><

    ReplyDelete
  6. hmmm dah kene bius tak rsa masa cabut. tp mcm tsha msa nk kne bius tu doc injet 2x. tu injet merasa kot.hahahhaa

    ReplyDelete
  7. tak sakit la jijah..nad dah dua kali cabut gigi geraham sebab gigi bongsu..time nak cabut dia bius..so memang takde rasa langsung..bius tu rasa mcm gigit semut je..bius tu tahan lama. tau2 dah siap..pastu doc pon ada bekalkan pil tahan sakit..jgn takut ye..tunggu lama2 makin melarat nanti.time nak cabut tu baca doa nabi yunus banyak2..

    ReplyDelete
  8. fiza pernah cabut geraham kecil tu..tak sakit cabut sebab dia bius tapi sakitnya akan datang kemudian..memang kena pantang makan la..tapi kejap je la..so kena endure sikit la jijah dari tahan sakit tak cabut tu lagi berdenyut² kan

    ReplyDelete
  9. Masa cabut mmg X sakit jijah.. Sbb bius kan.. Lepas hilang bius tu lu baru sakit.. Tp dua 3 hari lps tu ok la.. Baik cabut awal sblm jd lg teruk. Nanti kena operate.

    ReplyDelete
  10. Ros pernah cabut gigi geraham. pengalaman Ros masa cabut tu tak sakit sebab ada bius. Tapi, masa nak cucuk bius tu yang sakit. huhuhu.. tapi, jangan risau Jijah.. ok punya :)

    ReplyDelete
  11. ala ciksu blm pernah cabut gigu geraham lagi la
    tp cik abe pernah
    sakit katanya

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!