Buku Ibu Mengandung..

2:00:00 PM 42 Comments A+ a-


Masa kandungan 6weeks lagi daku dah start buat buku ibu mengandung..
checkup kedua masa kandungan 10weeks
tapi buku mengandung daku warna putih bukan merah macam kat semenanjung...
eeeeeeee tak sukaaa..... lain daripada yang lain..huhuhuhu




tapi takpelah yang penting isi dalamnya kan...
emm nampak tak pelekat hijau???
 tu sebabnya berat badan masa booking <45kg iaitu 42.6kg...hahaha :p

kandungan daku pon dah 12/52+3/7 sekarang..
semalam pergi checkup..tapi kali ni dengan doktor
doktor cek tekanan darah daku...NORMAL
degupan jantung daku... NORMAL

doktor kira due date daku InsyaAllah 3/9/13
tapi kat internet daku kira 1/9/13
tak kesah lah... tu jangkaan je kan..
yang penting anak mama selamat keluar dari perut mama nanti.. InsyaAllah..

pastu doktor scan perut daku...
nampak dah baby...suka sangat... walaupun kecik jer...
nampak kepala dia... badan dia..siap tangan gerak-gerak gitu..
oo lambai kat mama yer..hehehe ^___^
Subhanallah.. kuasa Tuhan..nak nangis rasa..
ada nyawa tengah membesar dalam rahim daku..


Alhamdulilah.. semoga anak mama sihat sempurna dalam perut mama yer..
tak sabar nak tunggu anak mama ni membesar... ^___^



Doa Ibu Mengandung
Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.
Aminn..



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

42 insan comel komen

Write insan comel komen
QasehnyaRania
AUTHOR
2/20/2013 8:07 AM delete

as-salam..jijah..
nape warna putih ye?

alhamdulillah..ciksu pulak eksited.. hihi..
take care tau

Reply
avatar
2/20/2013 8:18 AM delete

jijah mest lg th kedudukan bayi camne kan..sbb dh biasa tgk..akak ms mula2 xth camne la kedudukan bayi dlm pewut tu..hehe..tp subhanallah..bila dh besar nmpk sempurna kejadiannnya..alhamdulillah

Reply
avatar
2/20/2013 8:21 AM delete

insyaAllah baby kite sebayalah nanti jijah :)

Reply
avatar
Nor Suhaiza
AUTHOR
2/20/2013 9:12 AM delete

ttiba rindu time pregnt dlu...

Reply
avatar
adnil linda
AUTHOR
2/20/2013 9:14 AM delete

eh...ringannye la cikjijah nie...

Reply
avatar
2/20/2013 9:16 AM delete

insyaALLAh moga baik2 semuanya ea..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 9:22 AM delete

@QasehnyaRania tah la ciksu kat sabah kot warna putih..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 9:22 AM delete

@Nens Collection walaupon kecik je nampak dah bentuk.. syukur Alhamdulilah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 9:23 AM delete

@✿ pink velvet ✿ hehe anak pink velvet tua sikit la dari jijah..heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 9:24 AM delete

@Nor Suhaiza boleh bah kalau nak pregnant lagi..hahahaha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 9:24 AM delete

@adnil linda hahaha memang ringan giler.. kecik jer..

Reply
avatar
Zie
AUTHOR
2/20/2013 9:27 AM delete

a a naper tak pink.. hehehee apapun moga selamat semuanya

Reply
avatar
AYuNG
AUTHOR
2/20/2013 9:48 AM delete

dah xlama dh kan.. =)

Reply
avatar
Mrs Lurve
AUTHOR
2/20/2013 9:50 AM delete

ringan btl jijah nie, mesti kecik molek je orgnya, untung d nurse nie kan, lagi byk tau ilmu sal preggy nie..

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
2/20/2013 9:55 AM delete

kak MV punya dulu warna putih juga..hehehe..makan banyak sikit..nt kurang berat

Reply
avatar
2/20/2013 10:02 AM delete

klu baby kaler pink...dah lali tgk mama bawa balik rumah tuk siapkan keja.hahahaha.....

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
2/20/2013 10:37 AM delete

kelainan itu sesuatu yg menarik dear...hihihi :p ada baby dlm rahim...best yer..agknya klu sapik ada dia mesti lg excited kan..same2x excited :)) semoga sehat sentiasa bt kamu berdua.baby sehat2x yer...nnt kite jmpe bln9..insha Allah..amin.. :)

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
2/20/2013 2:07 PM delete

wah.. due date sy 24.9.. dekat2 kan..

Reply
avatar
Cho Zila
AUTHOR
2/20/2013 2:12 PM delete

syukurlah yerk.. semoga dipermudahkan segalan-galanyer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 2:31 PM delete

@Zie kat sabah warna putih..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 2:33 PM delete

@AYuNG lama kot.. lagi 6 bulan..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 2:33 PM delete

@Mrs Lurve kecik je orangnya ni kak.. hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 2:34 PM delete

@Mrs Velentine kat sabah warna putih..huhuhu semenanjung warna pink!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 2:35 PM delete

@Eca Dwinky Asha yelah mama kat keje klinik.. hari2 la bawak balik..ngee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 2:36 PM delete

@ayutjijah gtahu dalam call pon dia dah excited..hehe insyaAllah harap2 dapat jumpa bulan 9 nanti..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 3:03 PM delete

@Shizan Syafik bulan yang sama lah anak kita yer..hehee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 3:04 PM delete

@Cho Zila insyaAllah moga di permudahkan.. Amin..

Reply
avatar
2/20/2013 7:46 PM delete

rindunya nak rasa ada baby kt dalam pertu.. tke cre dear

Reply
avatar
trah zain
AUTHOR
2/20/2013 8:05 PM delete

eh, 3/9 tu bDay akak saya,,hehe...
moga akak dapat baby yg sihat, cerdik, pandai and serba sempurna untuk jadi anak soleh/solehah nanti ea (^___^)

jgn lupa bykkan baca surah2 pilihan akak ea...hehe

p/s:
terasa excited la plak,,hehe

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
2/20/2013 8:16 PM delete

bestnya dah nampak baby. ubat ape tu kaler merah? besarnya.. huhu..

Reply
avatar
MarnieyZ
AUTHOR
2/20/2013 8:17 PM delete

wah, congrats. mesti seronok sgt..

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
2/20/2013 8:39 PM delete

tjwb psoln, rupenye sbh kaler putih. sm r kt, jijh nk bsalin mn nti?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 8:48 PM delete

@trah zain InsyaAllah dik.. akak amalkan surah2..moga anak yang di kandung ni menjadi anak yg soleh solehah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 8:51 PM delete

@Chic Na tu obimin merangkumi vitamin,folic asid..kuat ubat ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 10:43 PM delete

@MarnieyZ syukur Alhamdulilah :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 10:45 PM delete

@cik chinta InsyaAllah bersalin kat kampung n9 nanti.. :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 10:46 PM delete

@cik chinta InsyaAllah bersalin kat kampung n9 nanti.. :)

Reply
avatar
8/29/2013 11:08 PM delete

oh kat sana buku kaler putih eh..

yong bru tahu hehe

Reply
avatar
mamasyafi
AUTHOR
9/02/2013 1:33 PM delete

wah..bestnya baca pengalaman mengandung..walaupun ni buka kali pertama...perasaan happy nye Ya rabbi.....

Reply
avatar
shah
AUTHOR
12/03/2013 8:48 PM delete

Pati sarang burung walit. Membantu mwngurangkan kahak dan batuk..mengubati
penyakit asma..sesuai utk wanita mengandung dan juga bayi dalam kandungan.
Mengurangkan kesan nikotin kepada perokok dan mengurangkan serangan barah.

Tanpa bahan pengawet.Muslim produk.

pati sarang burung rm90.00
sarang burung 3btol rm20.00
sarang burung 1gram rm8.00

blh hubungi sya 0149705845 shah.

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!