Buku Ibu Mengandung..

by - 2:00:00 PM


Masa kandungan 6weeks lagi daku dah start buat buku ibu mengandung..
checkup kedua masa kandungan 10weeks
tapi buku mengandung daku warna putih bukan merah macam kat semenanjung...
eeeeeeee tak sukaaa..... lain daripada yang lain..huhuhuhu




tapi takpelah yang penting isi dalamnya kan...
emm nampak tak pelekat hijau???
 tu sebabnya berat badan masa booking <45kg iaitu 42.6kg...hahaha :p

kandungan daku pon dah 12/52+3/7 sekarang..
semalam pergi checkup..tapi kali ni dengan doktor
doktor cek tekanan darah daku...NORMAL
degupan jantung daku... NORMAL

doktor kira due date daku InsyaAllah 3/9/13
tapi kat internet daku kira 1/9/13
tak kesah lah... tu jangkaan je kan..
yang penting anak mama selamat keluar dari perut mama nanti.. InsyaAllah..

pastu doktor scan perut daku...
nampak dah baby...suka sangat... walaupun kecik jer...
nampak kepala dia... badan dia..siap tangan gerak-gerak gitu..
oo lambai kat mama yer..hehehe ^___^
Subhanallah.. kuasa Tuhan..nak nangis rasa..
ada nyawa tengah membesar dalam rahim daku..


Alhamdulilah.. semoga anak mama sihat sempurna dalam perut mama yer..
tak sabar nak tunggu anak mama ni membesar... ^___^



Doa Ibu Mengandung
Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.
Aminn..



You May Also Like

42 insan comel komen

  1. as-salam..jijah..
    nape warna putih ye?

    alhamdulillah..ciksu pulak eksited.. hihi..
    take care tau

    ReplyDelete
  2. jijah mest lg th kedudukan bayi camne kan..sbb dh biasa tgk..akak ms mula2 xth camne la kedudukan bayi dlm pewut tu..hehe..tp subhanallah..bila dh besar nmpk sempurna kejadiannnya..alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. insyaAllah baby kite sebayalah nanti jijah :)

    ReplyDelete
  4. ttiba rindu time pregnt dlu...

    ReplyDelete
  5. eh...ringannye la cikjijah nie...

    ReplyDelete
  6. insyaALLAh moga baik2 semuanya ea..

    ReplyDelete
  7. @QasehnyaRania tah la ciksu kat sabah kot warna putih..

    ReplyDelete
  8. @Nens Collection walaupon kecik je nampak dah bentuk.. syukur Alhamdulilah..

    ReplyDelete
  9. @✿ pink velvet ✿ hehe anak pink velvet tua sikit la dari jijah..heee

    ReplyDelete
  10. @Nor Suhaiza boleh bah kalau nak pregnant lagi..hahahaha

    ReplyDelete
  11. @adnil linda hahaha memang ringan giler.. kecik jer..

    ReplyDelete
  12. a a naper tak pink.. hehehee apapun moga selamat semuanya

    ReplyDelete
  13. ringan btl jijah nie, mesti kecik molek je orgnya, untung d nurse nie kan, lagi byk tau ilmu sal preggy nie..

    ReplyDelete
  14. kak MV punya dulu warna putih juga..hehehe..makan banyak sikit..nt kurang berat

    ReplyDelete
  15. klu baby kaler pink...dah lali tgk mama bawa balik rumah tuk siapkan keja.hahahaha.....

    ReplyDelete
  16. kelainan itu sesuatu yg menarik dear...hihihi :p ada baby dlm rahim...best yer..agknya klu sapik ada dia mesti lg excited kan..same2x excited :)) semoga sehat sentiasa bt kamu berdua.baby sehat2x yer...nnt kite jmpe bln9..insha Allah..amin.. :)

    ReplyDelete
  17. wah.. due date sy 24.9.. dekat2 kan..

    ReplyDelete
  18. syukurlah yerk.. semoga dipermudahkan segalan-galanyer..

    ReplyDelete
  19. @Zie kat sabah warna putih..huhuhu

    ReplyDelete
  20. @AYuNG lama kot.. lagi 6 bulan..huhuhu

    ReplyDelete
  21. @Mrs Lurve kecik je orangnya ni kak.. hehe

    ReplyDelete
  22. @Mrs Velentine kat sabah warna putih..huhuhu semenanjung warna pink!

    ReplyDelete
  23. @Eca Dwinky Asha yelah mama kat keje klinik.. hari2 la bawak balik..ngee

    ReplyDelete
  24. @ayutjijah gtahu dalam call pon dia dah excited..hehe insyaAllah harap2 dapat jumpa bulan 9 nanti..

    ReplyDelete
  25. @Shizan Syafik bulan yang sama lah anak kita yer..hehee

    ReplyDelete
  26. @Cho Zila insyaAllah moga di permudahkan.. Amin..

    ReplyDelete
  27. rindunya nak rasa ada baby kt dalam pertu.. tke cre dear

    ReplyDelete
  28. eh, 3/9 tu bDay akak saya,,hehe...
    moga akak dapat baby yg sihat, cerdik, pandai and serba sempurna untuk jadi anak soleh/solehah nanti ea (^___^)

    jgn lupa bykkan baca surah2 pilihan akak ea...hehe

    p/s:
    terasa excited la plak,,hehe

    ReplyDelete
  29. bestnya dah nampak baby. ubat ape tu kaler merah? besarnya.. huhu..

    ReplyDelete
  30. wah, congrats. mesti seronok sgt..

    ReplyDelete
  31. tjwb psoln, rupenye sbh kaler putih. sm r kt, jijh nk bsalin mn nti?

    ReplyDelete
  32. @trah zain InsyaAllah dik.. akak amalkan surah2..moga anak yang di kandung ni menjadi anak yg soleh solehah..

    ReplyDelete
  33. @Chic Na tu obimin merangkumi vitamin,folic asid..kuat ubat ni..

    ReplyDelete
  34. @cik chinta InsyaAllah bersalin kat kampung n9 nanti.. :)

    ReplyDelete
  35. @cik chinta InsyaAllah bersalin kat kampung n9 nanti.. :)

    ReplyDelete
  36. oh kat sana buku kaler putih eh..

    yong bru tahu hehe

    ReplyDelete
  37. wah..bestnya baca pengalaman mengandung..walaupun ni buka kali pertama...perasaan happy nye Ya rabbi.....

    ReplyDelete
  38. Pati sarang burung walit. Membantu mwngurangkan kahak dan batuk..mengubati
    penyakit asma..sesuai utk wanita mengandung dan juga bayi dalam kandungan.
    Mengurangkan kesan nikotin kepada perokok dan mengurangkan serangan barah.

    Tanpa bahan pengawet.Muslim produk.

    pati sarang burung rm90.00
    sarang burung 3btol rm20.00
    sarang burung 1gram rm8.00

    blh hubungi sya 0149705845 shah.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!