Tuesday, February 19, 2013

Sedapnyaaa Buah Delima Ni..


Pandai siapa yang meneka tu.... hehehe



First time makan buah delima ni.. kesian daku kan...
Tak mengidam pun buah delima ni..tapi orang cakap buah delima ni bagus untuk naikkan HB untuk ibu mengandung selain anak cantik nanti.. wee~~
tu yang daku nak! hehe

kebetulan my family pergi Terengganu melawat adik raya cina lalu maka daku pun minta mereka carikan buah delima ni.. 

jadi minggu lalu ayah siap pos lagi buah delima ni bersama serunding dari semenanjung...
MasyaAllah sedapnya rasa buah delima ni.. manis sangat!

bila dah kupas kulit jadilah begini
::
::
::
v



macam makan koko krunch ngap sekali banyak! gigit biji2nya sekali.. 
peh marveless!!


tq mak ayah! sayang mereka ketat-ketat :(



34 comments:

  1. nak jugak rasa buah delima ni.. masa peknen dlu minum jus jep..

    ReplyDelete
  2. bagus makan buah delima ni.. banyak khasiat nya :)

    ReplyDelete
  3. mcm tu eh mkn,xthu pun.ahahhaa..
    btw,akak ari tu nak cuba pavlova kan?.klu nak,nnti akak g beli dkt kedai kak umie dpn giant IP tu.hari ne dia ada jual....klu akak nak kirim dgn eca pun,oke gk.nnti eca hntrkan kat akak...sebab hari ne gi kingfisher ada interview pastu g sri maju amik pavlova tue....

    sms je klu nak :P

    ReplyDelete
  4. wah lama x dtg jenguk jijah bape bulan dah?

    ReplyDelete
  5. jijah buah delima mmg makan ngn bijik2 skali..sbb die adalah jugak ubat untuk cacing..hehe..akak suka sgttt delima ni..;)

    ReplyDelete
  6. rara masa mkn ritu buang biji nya.hehehe.xlalu nk telan.

    ReplyDelete
  7. @PhatAlhamdulilah phat.. dah 3bulan dah..

    ReplyDelete
  8. sy pun tgh cari buah delima..utk normalkan hb darah..sbb hb sy 8 je...kne naikkan atleast 12...bru leh wat operation bln 3 ni...kli x mmg doktor tngguh lg la....waaa...xlarat tanggung sakit ni...=(

    ReplyDelete
  9. :) ayut pon sbnr ye tak pernah mkn yunk..hihihi..sdap ea...moga nnt HB jijah ok dan baby cantik... ^^

    ReplyDelete
  10. nda pernah makan ni buah delima..kenpa jijah..HB kurang ke

    ReplyDelete
  11. mmg betul eh, boleh naikkan?? smlm gi buat buku pink, hb 10.9 je.. hukhuk

    ReplyDelete
  12. sedapnya. kat sana ada tak dear jijah?

    ReplyDelete
  13. wah.. congrat akak..~ lama x bukak blog... bkak2 jek.. nmpk akak dah preggy... tahnia..~ smoga akak sihat... hehe.. sy br nak update blog sy..~ dah lama x update..~ hehe congrat lg skali..~

    ReplyDelete
  14. delima byk khasiatnya..
    cik puan meh tengok sini ;)

    ciksu tau jijah mesti rindukan suami kan ;)

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/segmen-lagu-favourite-saya-by-leeyana.html

    ReplyDelete
  15. biji dia pahit tak? kalau cikna terus telan je. hihi..

    ReplyDelete
  16. @Fyna Ahmad sedih ni... kat sini takde buah delima ni..huhuhu

    ReplyDelete
  17. @Fyna Ahmad sedih ni... kat sini takde buah delima ni..huhuhu

    ReplyDelete
  18. kat sabah xde buah delima..tp ade buah hati jijah kan kan kan ^__~

    ReplyDelete
  19. @Chic Na biji dia tak pahit la cikna! sedapp..

    ReplyDelete
  20. sedapnya. dah kupas macam tu then letak dalam peti ais.. huiiii nikmatnya... hehe

    ReplyDelete
  21. d kk pon ada, ni proses nk cri blik. tliur jijah mkn. hee

    ReplyDelete
  22. @cik chinta ada ke? kalau jumpa kasi tahu jijah yer..hee

    ReplyDelete
  23. sedapnyeee..dah lama tak makan buah delima ni

    ReplyDelete
  24. akhirnya dapat mkn yer syg..hehee

    ReplyDelete
  25. eh, gigit biji? xpahit ke?hehe..
    kat rumah sy dulu ada gak pokok ni, tp ada insan yg tutt tu, pegi tebang..haish... rugi2

    ReplyDelete
  26. @trah zain eh sedap la..xpahit pon.. alaaaa ruginya kena tebang! banyak khasiat tu..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!