Monday, February 25, 2013

Mudah Letih Dan Malas


Alhamdulilah sepanjang 1st trimester dulu daku tak mengalami sebarang alahan/morning sickness..
tapi sejak dua menjak ni daku ada satu penyakit iaitu mudah sangat letih dan malas!

lagi satu daku memang suka lah tidur..
pantang masa terluang pasti tidoo berjam-jam lamanya.. 
tapi still mengantuk lagi tu...
kalau sedar pun bila perut menyanyi dan kerap ke tandas...

perangai malas jangan cakap lah..
malas masak, malas buat kerja rumah, malas nak bergerak, malas nak bercakap, malas nak mandi (opss... hehee :p) nak berblog pon malas... eee malasnyaaaaa...
buruk tul perangai kan...

cari kat google rupanya MALAS ni lazim terjadi pada ibu mengandung..hehe nasib la bukan daku sorang kena.. ngehngehngeh


p/s
so buat encik Suami, kalau rumah bersepah tu faham2 je la ye..)

16 comments:

  1. teringat kakak ofismate, masa dia pregnant camni lah. asyik nak tido je keja. hihi..

    ReplyDelete
  2. untung jijah xkena morning sickness trimester 1, akak dulu smpai lembik nak g keje. bab mengantuk tue jgn ckplah..kalo time cuti..thari buta boleh tdo, ngantuk punya pasal..

    ReplyDelete
  3. Akak kadang2 pun ada malas tapi dah ok sikit rumah memang kena kemas kalau tak kemas rasa pening kepala..Akak cuma malas nak berjalan je sekarang ni..

    ReplyDelete
  4. kan..kan.. kalau boleh nak tido jep sepanjang hari.. hehehe.. dulu time peknen mmg malas sangat nak masak.. masak pun bila teringin nak makan something.. if x, bread la jadi alas perut..

    ReplyDelete
  5. nasiblah....graf kemalasan makin meningkat... :D

    ReplyDelete
  6. haha! betul tu jijah.. yien pon malas ya hamat time pregnant ni.. kalau ade mood baru buat keje pape, itu pon bersyukurlah kalau ade mood, haha!

    ReplyDelete
  7. kn....dia yer malas..hadoii....sebijik mug pun malas nk basuh..hahhahha

    ReplyDelete
  8. Bukan selalu, hehehe takpa Ibu mengandung punya pasl dimaafkan... waktu macam ni suami lah kena rajinkan diri menolong...

    wak tu ni jugaklah dapat lihat suami mithali menolong si isteri..

    ReplyDelete
  9. sam al la masa prgnant dulu.. org tua ckp kalau malas n asik nak tido.. baby laki2.. memg dua2 dpt laki2.. tp itu rezeki..kita tak tahu la kan

    ReplyDelete
  10. salam jijah......
    ingat dila lagi tak?
    dila dah buat acc blog baru.blog lame dah lame sangat tak bukak.heee
    ade mase nanti singgah la ye.
    Anyway bestnye dah preggy....
    take care misi jijah :)

    ReplyDelete
  11. akak dulu pun camtu la jijah... mls sungguh rasa..

    ReplyDelete
  12. samalah dgn husna ni..penyakit malas dah makin kritikal...masak pun tak...kdg2 nak bangun pagi pegi keja pun malas.. MasyaAllah malasnya Tuhan je yg tau...klu boleh nak tido je

    ReplyDelete
  13. hik3..mmg pon.time org pregnant dulu, sgt mlas.kdg2 nk amik remote tv pon mlas..hik3.tp nasib la en.maritim tu phm..ngeh3..
    haaaa...org sdar dri org ni pregnant pon sbb org sgt mls time kje kt klinik tu.asyik suka curi tulang je.pastu trus bt UPT..tgok2 positive..hik3..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!