Check Up 10 Minggu..

by - 1:00:00 PM


Semalam daku cuti..
1. Servis kereta 20000km Major servis.. tapi sekarang dah 30000km.. lambat pulak..huhuhu
2. TCA dengan Klinik Kesihatan Telipok..


Alhamdulilah kandungan dah 10minggu..
semalam cek dengan nurse JM (Jururawat Masyarakat)
hb naik sikit 11-->11.2
berat naik sikit 42.6kg--> 43kg patutnya kenaikkan 0.5kg menjadi 43.1kg.. hehe
so far belum rasai ketulan lagi.. 


checkup 6minggu masa booking..


checkup 10minggu 6/2/13..


kena tegur sikit dengan JM sebab pakai seluar jeans.. hehe 
katanya kesian baby tersepit..

aduhai... sebak pulak rasa hati...
kesian baby mama tersepit yer mama pakai seluar jeans...huhuhu
tunggu papa balik kita shooping baju maternity tau! hahaha :p

moga anak mama sihat di dalam ni.. Amin..



Doa Ibu Mengandung
Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.
Aminn..



You May Also Like

35 insan comel komen

  1. ringannya jijah nie..akak dulu 10w nie pun pakai jeans ag... tp lps tue memg simpan dalam almari la..

    ReplyDelete
  2. lepas ni kena pakai seluar yg besar2 tu la. baru baby selesa kat dalam. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. Jijah dh preggy ea? Tahniah!! Lmbt plk tahu..

    ReplyDelete
  4. hahhaa...pakai suar jean...sbr je ....cari suar meternity dulu..
    kalo suria bju masih leh pakai lagi..means tshirt or kemeja...cuma suar..awal2 dh tukar dh...sbb nk grk pun kiter xselesa....

    ReplyDelete
  5. sis masa awal preggy pakai skirt..:)

    ReplyDelete
  6. hehe..syokknyerr fasa mengandung ni..jijah x alahan ke..akak dulu mmg teruk 5 bulan pon duk alahan..berat x naik2..asik seminggu skali kene g klinik..lps je 5 bulan selera makan naik..terus naik 20kg & rekahan teruk pon berlaku la disekitar perut comel ku sampai ler skang..hohoho

    ReplyDelete
  7. heeee...cian beby tersepit...

    ReplyDelete
  8. tak perlu la bj maternity lagi kot ... just pakai seluar jeans longgar pun tak pe ...ketat sgt jijah pakai ni ....

    palazo ... fuh mesti comey sbb perut tak moncit lagi

    ReplyDelete
  9. dulu akak pakai mini skirt jer...takpe lepas ni jangan pakai yg ketat2 k

    ReplyDelete
  10. Moga baby jijah sihat je...bila la sy nk mcm jijah jgk ye...huhu =)

    ReplyDelete
  11. semoga sehat anak dalam kandungan.. akak pon take care,k.. =)

    ReplyDelete
  12. @Makwe Kintan syg... sampai masanya InsyaAllah Allah akan beri rezeki tu.. usaha dan doa banyak2 yer.. jijah doakan buat kamu..

    ReplyDelete
  13. x sabar nak tengok baby bump jijah :)

    ReplyDelete
  14. Kesian baby tersepit.. hehe ^_^
    Semoga baby sentiasa sihat dalam kandungan :D
    Take care!

    ReplyDelete
  15. lame xjenguk sni..
    jijah dh pregnant 10 weeks rupenye..
    moge sht kandungan jijah tue ye dear.. amin..

    ReplyDelete
  16. sy bila dah tau mengandung stop dah pakai seluar jeans.. tkt efek apa2 dekat baby..

    ReplyDelete
  17. tak byk naik ye jijah...semoga jijah n baby sihat

    ReplyDelete
  18. tsepit baby??alahaiii...xpe..baby kuat..insha Allah...amin ^^

    ReplyDelete
  19. Salam..

    Nak tnya laa..hee.. skang ni usia kandungan sy baru 6 minggu..
    Saya dah boleh bukak buku ker? masa saya pegi klinik hri tu dia suruh sy pegi masa 3 bulan usia kandungan

    ReplyDelete
  20. @✿♥! Emma Nyiu ^^, ♥!✿ ooyeker.. jijah 6minggu dah buat buku kata nya senang kalau apa2 jadi.. tp sebenarnya mmg 3bulan baru buat buku.. awak hati2 yer..ada makan ubat tak..

    ReplyDelete
  21. rindunya kat buku merah tu :D

    ReplyDelete
  22. masa pregnant dni pakai seluar strechable :D

    ReplyDelete
  23. jaga kesihatn ye Jijah. happy bila baca perkembangan baby. doakan untuk Ros jugak ye agar dimurahkan rezeki untuk menfapat cahaya mata :-)

    ReplyDelete
  24. @ros_reeza dgn berkat ibu mengandung ni jijah doakan semoga ros jugak di murahkan rezeki untuk mendapat cahayamata..usaha,berdoa moga Allah perkenankan segala doa ros.. amin..

    ReplyDelete
  25. eh, akak dulu pun pakai jeans jugak...hihii

    ReplyDelete
  26. @IntaNBerliaN hahaha itulah.. sampai nurse tegur xleh pakai jeans.. kuikuikui rasakan..

    ReplyDelete
  27. jiejah kena pakai seluar lmbut2 dear xde shida belikn kat sni..bg tau size jer :)

    ReplyDelete
  28. @Shida Radzuan kat sini susah mau jumpa seluar tu... huhuhu taknak la myusahkan shida :)

    ReplyDelete
  29. nampaknya kita due dalam bulan yang sama.sept kan due?

    ReplyDelete
  30. @pelangi chenta yup jijah due awal bulan september.. hehe samalah kita :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!