Check Up 10 Minggu..

1:00:00 PM 35 Comments A+ a-


Semalam daku cuti..
1. Servis kereta 20000km Major servis.. tapi sekarang dah 30000km.. lambat pulak..huhuhu
2. TCA dengan Klinik Kesihatan Telipok..


Alhamdulilah kandungan dah 10minggu..
semalam cek dengan nurse JM (Jururawat Masyarakat)
hb naik sikit 11-->11.2
berat naik sikit 42.6kg--> 43kg patutnya kenaikkan 0.5kg menjadi 43.1kg.. hehe
so far belum rasai ketulan lagi.. 


checkup 6minggu masa booking..


checkup 10minggu 6/2/13..


kena tegur sikit dengan JM sebab pakai seluar jeans.. hehe 
katanya kesian baby tersepit..

aduhai... sebak pulak rasa hati...
kesian baby mama tersepit yer mama pakai seluar jeans...huhuhu
tunggu papa balik kita shooping baju maternity tau! hahaha :p

moga anak mama sihat di dalam ni.. Amin..



Doa Ibu Mengandung
Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.
Aminn..



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

35 insan comel komen

Write insan comel komen
Mrs Lurve
AUTHOR
2/07/2013 8:41 AM delete

ringannya jijah nie..akak dulu 10w nie pun pakai jeans ag... tp lps tue memg simpan dalam almari la..

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
2/07/2013 8:42 AM delete

lepas ni kena pakai seluar yg besar2 tu la. baru baby selesa kat dalam. huhuhu..

Reply
avatar
puan.mila
AUTHOR
2/07/2013 9:12 AM delete

Jijah dh preggy ea? Tahniah!! Lmbt plk tahu..

Reply
avatar
2/07/2013 9:14 AM delete

hihi, tersepit dia tu..kih2..

Reply
avatar
S.U.R.I.A.
AUTHOR
2/07/2013 9:18 AM delete

hahhaa...pakai suar jean...sbr je ....cari suar meternity dulu..
kalo suria bju masih leh pakai lagi..means tshirt or kemeja...cuma suar..awal2 dh tukar dh...sbb nk grk pun kiter xselesa....

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
2/07/2013 9:21 AM delete

sis masa awal preggy pakai skirt..:)

Reply
avatar
2/07/2013 9:22 AM delete

hehe..syokknyerr fasa mengandung ni..jijah x alahan ke..akak dulu mmg teruk 5 bulan pon duk alahan..berat x naik2..asik seminggu skali kene g klinik..lps je 5 bulan selera makan naik..terus naik 20kg & rekahan teruk pon berlaku la disekitar perut comel ku sampai ler skang..hohoho

Reply
avatar
adnil linda
AUTHOR
2/07/2013 9:43 AM delete

heeee...cian beby tersepit...

Reply
avatar
eima
AUTHOR
2/07/2013 10:19 AM delete

tak perlu la bj maternity lagi kot ... just pakai seluar jeans longgar pun tak pe ...ketat sgt jijah pakai ni ....

palazo ... fuh mesti comey sbb perut tak moncit lagi

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
2/07/2013 10:42 AM delete

dulu akak pakai mini skirt jer...takpe lepas ni jangan pakai yg ketat2 k

Reply
avatar
Makwe Kintan
AUTHOR
2/07/2013 12:32 PM delete

Moga baby jijah sihat je...bila la sy nk mcm jijah jgk ye...huhu =)

Reply
avatar
lavenderlover
AUTHOR
2/07/2013 1:17 PM delete

semoga sehat anak dalam kandungan.. akak pon take care,k.. =)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/07/2013 1:42 PM delete

@Makwe Kintan syg... sampai masanya InsyaAllah Allah akan beri rezeki tu.. usaha dan doa banyak2 yer.. jijah doakan buat kamu..

Reply
avatar
najihahfara
AUTHOR
2/07/2013 2:16 PM delete

x sabar nak tengok baby bump jijah :)

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
2/07/2013 2:30 PM delete

Kesian baby tersepit.. hehe ^_^
Semoga baby sentiasa sihat dalam kandungan :D
Take care!

Reply
avatar
2/07/2013 3:18 PM delete

lame xjenguk sni..
jijah dh pregnant 10 weeks rupenye..
moge sht kandungan jijah tue ye dear.. amin..

Reply
avatar
SeputihSalju
AUTHOR
2/07/2013 3:35 PM delete

sy bila dah tau mengandung stop dah pakai seluar jeans.. tkt efek apa2 dekat baby..

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
2/07/2013 3:45 PM delete

tak byk naik ye jijah...semoga jijah n baby sihat

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
2/07/2013 3:58 PM delete

tsepit baby??alahaiii...xpe..baby kuat..insha Allah...amin ^^

Reply
avatar
2/08/2013 10:05 AM delete

Salam..

Nak tnya laa..hee.. skang ni usia kandungan sy baru 6 minggu..
Saya dah boleh bukak buku ker? masa saya pegi klinik hri tu dia suruh sy pegi masa 3 bulan usia kandungan

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/08/2013 12:36 PM delete

@✿♥! Emma Nyiu ^^, ♥!✿ ooyeker.. jijah 6minggu dah buat buku kata nya senang kalau apa2 jadi.. tp sebenarnya mmg 3bulan baru buat buku.. awak hati2 yer..ada makan ubat tak..

Reply
avatar
2/08/2013 3:50 PM delete

rindunya kat buku merah tu :D

Reply
avatar
2/08/2013 3:52 PM delete

masa pregnant dni pakai seluar strechable :D

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/09/2013 3:10 PM delete

@Ardini Humaira itulah.. nak kena cari ni..

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
2/09/2013 4:11 PM delete

jaga kesihatn ye Jijah. happy bila baca perkembangan baby. doakan untuk Ros jugak ye agar dimurahkan rezeki untuk menfapat cahaya mata :-)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/09/2013 4:34 PM delete

@ros_reeza dgn berkat ibu mengandung ni jijah doakan semoga ros jugak di murahkan rezeki untuk mendapat cahayamata..usaha,berdoa moga Allah perkenankan segala doa ros.. amin..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
2/13/2013 8:05 AM delete

eh, akak dulu pun pakai jeans jugak...hihii

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/13/2013 10:28 AM delete

@IntaNBerliaN hahaha itulah.. sampai nurse tegur xleh pakai jeans.. kuikuikui rasakan..

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
2/14/2013 9:49 PM delete

jiejah kena pakai seluar lmbut2 dear xde shida belikn kat sni..bg tau size jer :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/16/2013 7:27 AM delete

@Shida Radzuan kat sini susah mau jumpa seluar tu... huhuhu taknak la myusahkan shida :)

Reply
avatar
3/01/2013 4:26 PM delete

nampaknya kita due dalam bulan yang sama.sept kan due?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/01/2013 4:46 PM delete

@pelangi chenta yup jijah due awal bulan september.. hehe samalah kita :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!