Monday, May 18, 2015

D.I.Y Hanger Tudung Awning


Tudung berawning banyak? Nak beli hanger awning yang dah siap tu punya la mahal kan. Apa kata kita D.I.Y saja. Jimat kos.. 

Bahan di perlukan

1. Hanger
2. Sepit baju
3. Cable tie



Mula2 ikat cable tie kat hanger then 1 cable tie lagi dengan penyepit baju ikat kat cable tie yang lagi satu.



akan jadi begini...


dah siap dah boleh sangkut tudung awning..


tengok tudung awning sebelum ni kemek sebab sangkut suka suka hati..
pasni selamat awning dari kemek..yey!

cable tie Rm1.30
penyepit Rm2.00

see..tak sampai Rm5 pun..hehe




15 comments:

  1. ohmay!x prnah terpikir pun..
    semalam bru tgok macm tu kt kedai..

    ReplyDelete
  2. Singgah pagi...
    good idea...jimat :)

    ReplyDelete
  3. wahh wahhh boleh tiru ....

    cable tie not tag ... hehehe

    ReplyDelete
  4. kreatif! yang penting hasilnye sama je kalau beli yang dah siap jual kt kedai tu kan

    ReplyDelete
  5. Saya nak buat jugaklah, tapi utk tudung bawal, guna pengepit baju biasa tu ehehe

    ReplyDelete
  6. Wah, kreatif lah.
    Rasa nak cuba sekarang juga

    ReplyDelete
  7. Mudah je ni..tapi fiza tak pakai tudung awning..buat untuk shawl pun boleh ni kan :)

    ReplyDelete
  8. Kreatif2...Tapi fiqa tak pakai tudung awning..

    ReplyDelete
  9. pnh tgk tutor ni..tp syg tudung awning yui xbyk sbb jrg nak pakai..huhu

    ReplyDelete
  10. Idea bernas & jimat. Akan buat juga :)

    ReplyDelete
  11. Jimat bebenor ni... tp sy x pakai tudung mcm ni bawal je ;)

    ReplyDelete
  12. kt mne beli yea?penyepit ngn tali putih tu?

    ReplyDelete
  13. idea yg kreatif..boleh tiru la utk dptkn penyangkut tudung berawning..Jimat duit..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!