Wednesday, May 27, 2015

Yellow Kitchen Design



Dalam banyak banyak dekorasi rumah, daku paling suka dekorasi Kitchen Kabinet (KC)! Berangan sangat nak ada kitchen kabinet untuk rumah sendiri kelak..
Tapi kosnya pun boleh tahan. Kalau takde table top lagi mahal nak buat.

KC sahaja berbagai jenis. Ada melamine..granite..solid surface..3G, 4G glasses.. Pastu boleh buat island counter atau counter bar! Daku sendiri pun tak paham perbezaan jenis2 tu.. huhuhu 

Di sebabkan rumahku syurgakuaz belum siap. Jadi takde la daku survey2 harga KC lagi kat kedai.. hahaha

Tapi berangan tak salah kan..??






Kuning pun cantik.. warna terang.. ruang sempit jadi luas kan.. idea design KC boleh tiru. Tapi warna kuning bukan menjadi pilihan. Ekekeke :p

Korang ada nak share KC korang tak.. terima kasih..




14 comments:

  1. cantik design tu, blh start menabung jugak tu yunk hehe

    ReplyDelete
  2. huihh menyerlah sgt warna kuning tu ;p

    ReplyDelete
  3. alahai..tak pernah minat kaler kuning tetiba tengok KC kaler kuning ni berkenan plok..

    ReplyDelete
  4. design pon cantik..kat mana dapat picture2 cantik ni boleh share tak..Murni pon dok survey untuk rumah yg bakal siap tahun depan..plss

    ReplyDelete
  5. Singgah pagi...
    Tak apa kak...berangan tu free...hihi..
    nieyl pun tgk usha² design KC...
    InsyaÁllah..klu ade rezeki..nak wat renovation sikit dapur :)
    kuning cantik...:)

    ReplyDelete
  6. saya buat table top plus cabinet top and bottom untuk rumah sewa sy lebih kurang 3meter jer dah 5k fuhh.nangis. rumah sewa je tu tauu T_T Pelaburan huhu

    ReplyDelete
  7. pergh pergh perghhh.. ni tak payah pasang lampu ni. dah bersinar kaler.. huhu

    ReplyDelete
  8. cam pelik pulak bila warna kuning ni..warna merah la cantik..menaikkan selera makan dan cam ada aura rajin nak masak..hehe

    ReplyDelete
  9. ai tak buat pun KC sbb tak dok pun rumah sendri lagi

    ReplyDelete
  10. cantiknya deco cabinet kitchen macam ni..fiza pun teringin nak buat tapi lom ada bajet lagi..guna apa yang perlu dulu :)

    ReplyDelete
  11. hehe..akak tak boleh nak berangan sangat.rumah pun tak beli lagi ni..

    ReplyDelete
  12. semuanya cantik2 kalau sy mesti ada island dan periu2 tergantung kt siling... haha

    ReplyDelete
  13. Ciksu suka yg no 2&3 tu
    Ala kc ciksu setakat yg kuarters punyalah.
    Tingin nk buat kc kat rmh sndiri nti

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!