Tuesday, July 7, 2015

Do's And Don'ts Untuk Ibu Mengandung


Fasa awal kehamilan merupakan saat paling penting bagi pertumbuhan janin, 
Oleh itu sangat penting untuk kita ketahui apa yang MESTI di lakukan (DO) dan apakah yang MESTI ELAK (DON'T) semasa mengandung agar pertumbuhan janin berada di tahap maksimum..






salam sihat :)
:
v


1. B-Complex 

Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. 

2. Vitalea

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.


3. Vita C

Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik. .

4. Ostematrix

Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu, ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.


5. Omega Guard

Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.


Inilah supplement yang ibu kat luar sana wajib consume bila hamil.


Nak dapat rezeki anak bukan senang maka berusaha lah untuk memberikan makanan supplement terbaik untuk bayi anda dalam perut anda. Anda makan bayi anda dapat khasiat!




CARA MEMBUAT PEMBELIAN SET KEHAMILAN SHAKLEE

CARA 1

Klik ke SET KEHAMILAN ini dan membeli terus dengan Shaklee.


CARA 2

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi, cara makan, dos yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.
Whatsapp: 013-2378013
SID 1200083
Your health & beauty consultant




10 comments:

  1. baca entry ni sy teringat cerita psl si ibu yg amik suntikan tahan sakit ms nk bersalin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum bsalin lg nurse dah pesan efek pd baby jika amik ubat tahan sakit tu..

      Delete
    2. yes sian plak terkenang citer tu.
      da bahagian dia kan :(

      Delete
  2. jijah jaga diri tau..jaga pemakanan./..

    ReplyDelete
  3. wah dah mula promote ni..heheh..terbaik dari shaklee

    ReplyDelete
  4. rindunya
    planning nak ngandung lagi this year tp Allah maha Mengetahui..
    .

    ReplyDelete
  5. fasa awal tu memang kena jaga...
    fragile, bak kata org la :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!