Tuesday, July 28, 2015

Survey Akaun Simpanan Untuk Anak


Duit raya anaksoleh zulhakimi zaim untuk tahun ni kira Alhamdulillah banyak juga..rezeki rayoo~~
maka mama pun berpikir-pikir untuk bukakan lagi akaun simpanan untuk hakimi..

lepas buka Akaun Tabung Haji dan daftar  haji, rasa nak saving ke akaun lain..dalam pikiran ni antara SSPN dan maybank yippie..
SSPN memudahkan bila hakimi nak melanjutkan pelajaran nanti..maybank pula untuk simpanan keluar masuk..

korang ada pengalaman tak? 
ke ada akaun simpanan lain selain daripada 3 di atas..sharing is loving ma...

13 comments:

  1. RHB punya saving not bad jugak. Ammar ada RHB SSPN dan tabung haji. Kalau banyak2 tapi tak de duit rugi jer jgk..

    ReplyDelete
  2. bukakan ting kot? hahah...sbb firuz ada th n ting mcm asb jugak

    ReplyDelete
  3. Anak2 semua buka SSPN dgn Tabung Haji

    ReplyDelete
  4. tabung haji tu mmg wajib...kalu ada rezeki lebih daftar haji bagi anak ... satu hari dia akan berterima kasih pada u... 2nd what I do.. I letak dlm public mutual nama I dan saving dlm saham bank rakyat..untuk simpanan pelajaran nya..by the time nak guna dah byk dah...sbb long term saving...n pulangan nya sgt berbaloi

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..rezeki utk anak2..sy pun buka acc tabung haji dr ank umur 6 bln,semua duit raya mereka sy simpankan dlm acc tu..tp thn ni yg sulung dh 10 thn, merengak pula nk beli mcm2..neneknya bg idea..kalau tk dpt simpan semua,sekurangnya ambil rm50 utk simpan..nanti sy akn cuba pujuk2,biar boleh simpan lebih lagi..insyaallah ♥♥

    ReplyDelete
  6. kan, ciksu pon bru buka TH j utk rania
    sspn msh dok memikir.. nak buka atau tak.kalau jijah dh buat nti up entry ye..

    ReplyDelete
  7. eh sama lah emi pun tengah berkira2 bukak akaun ke-2 selepas TH.. samaada nak bukak akaun sspn @ maybank yippie tu (cz senang nak link ngan akaun maybank emi) hihi...nanti kalau jijah dah finalize update la ye..sbb skrg bz lagi mmg x sempat nak pegi bank

    ReplyDelete
  8. nuri bank rakyat pun ok

    ReplyDelete
  9. akak buka akaun tabung haji je untuk anak2...

    ReplyDelete
  10. bagus jugak idea jijah ni... patut dipertimbangkan ni

    ReplyDelete
  11. aida buka 3 utk anak-anak...
    sama la kita.
    TH, sspn & maybank.
    TH dan sspn simpan bulan2, jijah...
    just maybank yippie tu, aida x tambah.
    sebab faedah nyer skit aje.

    ReplyDelete
  12. Kalau tanya sy, sy prefer bank islam

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!