Ini Petuanya Menangani PUTUS CINTA!

12:39:00 PM 4 Comments A+ a-






PUTUS CINTA! amatlah memeritkan...Jom tangani masalah PUTUS CINTA!


1.Jangan Hubungi Pasangan kalian

Jangan call, sms, e-mail atau apa-apa cara sekali pun. Jangan lakukan sebarang komunikasi kepada pasangan kalian. Biarkan keadaan ini berlalu selama yang mungkin.

2.Jangan Hubungi atau Meluah Masalah Kepada Rakan Pasangan kalian tu

Disebabkan tidak dapat menghampiri pasangan kalian, akhirnya kalian memilih untuk menghubungi rakan pasangan kalian dan meluah masalah kalian dan pasangan. Keadaan ini akan memburukkan keadaan dan bukannya memperbaiki keadaan.

3.Luahkan Masalah Kalian Hanya kepada Teman Rapat Kalian Sahaja

Masalah cinta kalian perlukan seseorang yang betul-betul rapat dan memahami kalian. Dia mesti seorang yang betul-betul boleh mendengar dan menjiwai masalah kalian. Cari mereka dan luahkan segala masalah perhubungan cinta kalian tu.

4.Jangan Biarkan Diri Kalian Keseorangan

Jangan sesekali letakkan diri kalian berseorangan. Mungkin kalian perlukan masa untuk bersendirian tetapi hakikatnya kalian sebenarnya perlukan teman. Dengan erti kata lain, kalian perlukan pasangan kalian. Apabila kalian letakkan diri kalian keseorangan, kalian akan cenderung untuk menghadapi masalah kemurungan “stress”.

5.Hadiahkan Diri Kalian Dengan Sesuatu yang Menyeronokkan

Kalian perlu sedar bahawa kalian sedang bersedih. Jika kalian terus bersedih maka, tiada penyelesaian dapat kalian lakukan. Oleh itu, kalian perlu hadiahkan diri kalian sendiri dengan sesuatu yang ceria dan menyeronokkan. Pergi bercuti ke tempat yang asing daripada tempat kalian. Ia mungkin boleh membantu kalian meredakan kesedihan. Belikan sesuatu yang berharga kepada diri kalian sebagai hadiah, kerana kalian mampu mengharungi perpisahan ini.



SELAMAT MENCUBA KALIAN :)





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

4 insan comel komen

Write insan comel komen
Wyna Nubies
AUTHOR
2/21/2011 9:44 PM delete

tak payah bercinta..kan senang..tak payah nak touching sini..touching sana..ha3

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
2/21/2011 10:03 PM delete

hahaa tu la pasal..tersilap bercinta la tu putus...huhuhu

Reply
avatar
Redbloodsnow
AUTHOR
2/22/2011 3:58 PM delete

nice petua! :) pssttt FYI, our real name is sama lah but me without Nur, meanwhile azizah tu with H info..hahaha


:P

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
2/22/2011 4:04 PM delete

@redbloodsnow~ yeker...hehe kebetulan lah....best2...

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!