Friday, February 25, 2011

Jururawat sesuai uniform putih o warna lain?


Assalamualaikum kalian :)

kalian semua sedia maklum kan baju uniform nurse mesti kaler putih..
adakah kalian rasa warna putih tu memang melambangkan ciri-ciri seorang nurse berbanding warna lain?
mesti orang diluar sana pun dah sedia maklum
apabila warna putih jer orang dah tahu itu mesti nurse..
tak lari dari uniform putihnya..
sebab itulah jururawat kemas dengan uniform putihnya

hospital daku membuka request
jika kami
para nurse ingin menukar kaler uniform!
dan semestinya daku nak pilih kaler pe yer kalian??
kaler pe yang daku suke??

pandai!
mestilah daku nak kaler pink!
i like!


kalau boleh nak kaler pink la pulak
sweet kan kan...
tak la nampak misi sangat!
ni tak budak2 nampak kaler putih jer dah nangis...hehee



tapi putih pon ok gak..
sebab kaler putih dengan nurse sedia dari dulu lagi tak pernah lari..
ia mempengaruhi penampilan agar nampak lebih kemas
itulah lambang sebagai seorang nurse!

ape pon ni lah omelan sang jururawat
biarlah warna ape sekali pon
janji tugasan seorang nurse tetap sama
membantu pada mereka yang memerlukan!

begitulah slogan

"KAMI SEDIA MEMBANTU"


10 comments:

  1. betol2..
    nape tak warna pink ek..??

    ReplyDelete
  2. @madiey~ hehehe tu sbb jijah nak tukar warna pink pulak..ngeeee

    ReplyDelete
  3. nak kaler turquoise..tehehehee ;p

    ReplyDelete
  4. @anne~ hahaah macam2 kaler nak..hehehe kang misi berwarna warni la pulak..

    ReplyDelete
  5. @anne~ hahaah macam2 kaler nak..hehehe kang misi berwarna warni la pulak..

    ReplyDelete
  6. kalerful kalerful!

    baru ceria ^^

    ReplyDelete
  7. @sarah~ ceria sgt bukan jururawat dah tu..hehehe

    ReplyDelete
  8. dni nampak cam comel nurse pakai kaler pink. sies.. ayu lembut gtu ;)

    ReplyDelete
  9. @kak dni~ kan..kan..comel kan pakai kaler pink...jijah pon nak jugak! tu sbb request keler pink..hehehe

    ReplyDelete
  10. kaler pink memg lembut.. soft gitu kalau pink not teranglah.. huhuhuhu uniform aien dulu wktu study kaler pink.. sb tu selalu kami digelar strawberri atau pink panther :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum... Hai Blogger Hebat!
Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini...
Korang Komen Jijah, Jijah Akan Komen Blog Korang Pula Yer.

Tq

Copyright © ♥Cik Azizah♥ Designed by azhafizah.com