Me and Baby

8:30:00 AM 38 Comments A+ a-


Kadang-kadang orang takut nak pegang baby baru lahir kan..
so far Alhamdulilah jijah dan baby dah sebati :)

mandikan baby head to toe, cuci pusat, ambil darah semuanya ok :)
mungkin jijah dalam bidang jururawat kanak-kanak kot... hehehe





InsyaAllah bila ada anak kelak nak pegang baby tu jijah takde masalah..
dari baby pramatang hingga cukup bulan..
cuma suami jijah je penakut sikit...
baby tiga bulan pon takut pegang... katanya badan lembut lagi.. 
haiyaaaaaa tiga bulan sudah besar maaa...lain la tiga hari.. hehehe




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

38 insan comel komen

Write insan comel komen
3/20/2013 8:46 AM delete

hehe! kite ni pon belum tentu pandai pegang baby, padehal lagi sebulan je ni *sobs sobs*

Reply
avatar
SygKu DyLa
AUTHOR
3/20/2013 9:03 AM delete

wahhh bestnye~ hehehe

Reply
avatar
MarnieyZ
AUTHOR
3/20/2013 9:15 AM delete

Bagus lah timba pengalaman mmg. Hihi, lelaki mmg takut nak dukung baby.

Reply
avatar
3/20/2013 9:17 AM delete

bagus jijah dh ade experience,akak dulu pon x reti..tp tiba2 ade bb, tetiba pandai..nnt suami jijah pon akan otomatik pnadai pgg baby sdirik

Reply
avatar
Zie
AUTHOR
3/20/2013 9:41 AM delete

Alhamdulillah... berkat kerja dalam bidang ni... akak kalau baby pramatang tu mungkin tidak...
pegang anak sendiri ok sebab semuanya 3kg plus..

Untuk hubby nanti In Syaa Allah.. esok anak sendiri mesti dia berani punya.. PASTI YAKIN..

Reply
avatar
Mrs Lurve
AUTHOR
3/20/2013 10:45 AM delete

owhh..jijah jururawat bahagian kanak2 ehh..wah bestla g2..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
3/20/2013 10:55 AM delete

baby best!tp ayut pon tak berani nk mndikan baby...pgg ok lg..mandi mmg out.huhuhu

Reply
avatar
SarahSyafiq
AUTHOR
3/20/2013 11:19 AM delete

bby dah sebulan lebih pun sarah tak brani nk pegang lg.tggu anak sendiri je kot nnt.

Reply
avatar
3/20/2013 11:28 AM delete

xkekok la pgg baby nnti :)

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
3/20/2013 11:29 AM delete

Salam Jijah,
hope jijah n baby dlm perot sihat2 je...

mcm hubby akak dia tak brani nak pegang baby yg kecil lagik..

skali bile akak dah bersalin kembar ni, nak tak nak, brani tak brani kene gak pegang or dukung babies, nah! skali 2 Allah beri zuriat kat kami.. Syukur.. dpt 1 org pun syukur n besarnya Rahmat Allah kurniakan...

Jijah nurse kan.. mmg selalu kene pegang baby kan.. mesti dah biasa punye... tapi time akak 1stime pegang mmg nampak kekok sgt2.. lelame dah biasa dah.. tapi nak pgang kembar skali dua tak boleh lagi.. dowang lom bleh pandai duduk lagi kan.. tunggu la badan dowang besar skit n keras.. akak kendong dedua skali. hehehehe...

Reply
avatar
3/20/2013 11:31 AM delete

Eza pun x berani. hihi. haha. dah umur setahun, baru berani. -_-'.. hihi.

Reply
avatar
3/20/2013 11:33 AM delete

Jijah nurse memang takde masalah, tapi biasalah laki memang takut2 masa mula2 tapi nanti lama2 dia akan ok cam suami akak gak mula2..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
3/20/2013 12:01 PM delete

wahhh jijah dah ade pengalaman nanti sennag la nk handle anak sendri kan... good good

Reply
avatar
BitsBest
AUTHOR
3/20/2013 12:02 PM delete

salam jijah..

lama dh xdgr berita jijah.sehat kah?hrp2 jijah n baby sehat semuanya :D
BB br start keja selps berpantang 3 bln..

jijah bb nk tanya lah memandangkan jijah ada penglmn dgn baby ni..

baby bb pramatang..
sekarang dh msk 3bln..dia sehat tp kenapa dia asik menangis ajer.tak kira siang atau mlm..kdg2 tak berenti nangis nyer.
pernah bb g xray perot dia takut ada apa2 ke sbb dulu asik muak je lepas minum susu.tp doc kata xde apa2...menangis smpi srang xhilang..xtau dh nk buat apa.

jijah ada apa2 petua or tip ke dlm penjagaan baby prem ni?

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
3/20/2013 12:12 PM delete

cant wait to see jijah's junior..hehe

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
3/20/2013 1:50 PM delete

kak MV pun xda masalah..sebab dari kecil mmg mak dah suruh dukung adik2 yang baru lahir..so bila ada anak seniri dah tak takut..hubby pun berani..kak MV cubit2 di sini

Reply
avatar
3/20/2013 3:09 PM delete

kaka sy belajar dr kecil sb adik ramai.. memg suka budak

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
3/20/2013 5:18 PM delete

okla tu dah biasa. anak sendiri nanti takla risau sgt.

Reply
avatar
3/20/2013 7:01 PM delete

imantizz pun tak berani sangat nak pegang baby..tapi harap2 nanti boleh biasakan diri la sebab nak dapat anak sedara nie..^_^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/20/2013 7:13 PM delete

@BitsBest emm kebanyakan yg jijah jumpa prem xde pula memanjang nagis.. cuba bb jumpa ustaz.. minta air penawar..takut kena sawan nagis macam jijah kecik2 dulu..pon ngis xhenti2..

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
3/20/2013 7:43 PM delete

Timba pengalaman baru.. =]

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
3/20/2013 8:07 PM delete

bgsla da bse. kt x reti. uhuu...pestime ni nk pegang baby snri nt

Reply
avatar
3/21/2013 12:30 AM delete

ah baby.. geram je tengok. ^^ Jijah pun makin berseri2 nie seri ibu mengandung eh. hehe.. lelaki memang majoriti takut pegang baby kan.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/21/2013 9:07 AM delete

@imantizz_truper InsyaAllah boleh..tak susah mane pon..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/21/2013 9:08 AM delete

@cik chinta takpe lama2 t pandai la..anak sendiri pasti leh buat :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/21/2013 9:08 AM delete

@Diari Si Froggie gambar lama la syg..hehe

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
3/22/2013 1:23 PM delete

xsbr tgk jijah dgn baby sndiri

Reply
avatar
3/22/2013 9:09 PM delete

kt umah ni ada bb girl adik sy.. bb tu bau wangi laa ^^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/22/2013 10:36 PM delete

@Mimi Azirah insyaAllah lagi 5bulan kak :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/22/2013 10:37 PM delete

@caliph shuriken kan.. suka bau baby.. bau syurga :)

Reply
avatar
3/23/2013 5:10 PM delete

sejak anak buah menjadi semakin ramai ni.dah biasa gak dukung bby baru lahir ni.alhamdulillah,xde masalah nak jaga bby sendiri nanti.heee..sonoknya ada pengalaman camni kan.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/24/2013 12:26 AM delete

@Azhafizah Md Nor kan fiza.. best bila kita dah tahu cara nak handle anak.. mudah bila ada anak kelak..hee

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
3/24/2013 9:14 PM delete

hubby akak pun ms br bersalin, takut nk pegang ank2.. :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/26/2013 7:59 PM delete

@IntaNBerliaN yeker..padahal dah ada alisha pon kan..hee

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
5/23/2013 1:11 PM delete

sama la ngn ciksu ..
takut juga nk pgg bby masa baru lahir..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/23/2013 4:10 PM delete

@QasehnyaRania ok je ciksu..kena hati2 la..hee

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!