Wednesday, March 20, 2013

Me and Baby


Kadang-kadang orang takut nak pegang baby baru lahir kan..
so far Alhamdulilah jijah dan baby dah sebati :)

mandikan baby head to toe, cuci pusat, ambil darah semuanya ok :)
mungkin jijah dalam bidang jururawat kanak-kanak kot... hehehe





InsyaAllah bila ada anak kelak nak pegang baby tu jijah takde masalah..
dari baby pramatang hingga cukup bulan..
cuma suami jijah je penakut sikit...
baby tiga bulan pon takut pegang... katanya badan lembut lagi.. 
haiyaaaaaa tiga bulan sudah besar maaa...lain la tiga hari.. hehehe




38 comments:

  1. hehe! kite ni pon belum tentu pandai pegang baby, padehal lagi sebulan je ni *sobs sobs*

    ReplyDelete
  2. Bagus lah timba pengalaman mmg. Hihi, lelaki mmg takut nak dukung baby.

    ReplyDelete
  3. bagus jijah dh ade experience,akak dulu pon x reti..tp tiba2 ade bb, tetiba pandai..nnt suami jijah pon akan otomatik pnadai pgg baby sdirik

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah... berkat kerja dalam bidang ni... akak kalau baby pramatang tu mungkin tidak...
    pegang anak sendiri ok sebab semuanya 3kg plus..

    Untuk hubby nanti In Syaa Allah.. esok anak sendiri mesti dia berani punya.. PASTI YAKIN..

    ReplyDelete
  5. owhh..jijah jururawat bahagian kanak2 ehh..wah bestla g2..

    ReplyDelete
  6. baby best!tp ayut pon tak berani nk mndikan baby...pgg ok lg..mandi mmg out.huhuhu

    ReplyDelete
  7. bby dah sebulan lebih pun sarah tak brani nk pegang lg.tggu anak sendiri je kot nnt.

    ReplyDelete
  8. Salam Jijah,
    hope jijah n baby dlm perot sihat2 je...

    mcm hubby akak dia tak brani nak pegang baby yg kecil lagik..

    skali bile akak dah bersalin kembar ni, nak tak nak, brani tak brani kene gak pegang or dukung babies, nah! skali 2 Allah beri zuriat kat kami.. Syukur.. dpt 1 org pun syukur n besarnya Rahmat Allah kurniakan...

    Jijah nurse kan.. mmg selalu kene pegang baby kan.. mesti dah biasa punye... tapi time akak 1stime pegang mmg nampak kekok sgt2.. lelame dah biasa dah.. tapi nak pgang kembar skali dua tak boleh lagi.. dowang lom bleh pandai duduk lagi kan.. tunggu la badan dowang besar skit n keras.. akak kendong dedua skali. hehehehe...

    ReplyDelete
  9. Eza pun x berani. hihi. haha. dah umur setahun, baru berani. -_-'.. hihi.

    ReplyDelete
  10. Jijah nurse memang takde masalah, tapi biasalah laki memang takut2 masa mula2 tapi nanti lama2 dia akan ok cam suami akak gak mula2..

    ReplyDelete
  11. wahhh jijah dah ade pengalaman nanti sennag la nk handle anak sendri kan... good good

    ReplyDelete
  12. salam jijah..

    lama dh xdgr berita jijah.sehat kah?hrp2 jijah n baby sehat semuanya :D
    BB br start keja selps berpantang 3 bln..

    jijah bb nk tanya lah memandangkan jijah ada penglmn dgn baby ni..

    baby bb pramatang..
    sekarang dh msk 3bln..dia sehat tp kenapa dia asik menangis ajer.tak kira siang atau mlm..kdg2 tak berenti nangis nyer.
    pernah bb g xray perot dia takut ada apa2 ke sbb dulu asik muak je lepas minum susu.tp doc kata xde apa2...menangis smpi srang xhilang..xtau dh nk buat apa.

    jijah ada apa2 petua or tip ke dlm penjagaan baby prem ni?

    ReplyDelete
  13. cant wait to see jijah's junior..hehe

    ReplyDelete
  14. kak MV pun xda masalah..sebab dari kecil mmg mak dah suruh dukung adik2 yang baru lahir..so bila ada anak seniri dah tak takut..hubby pun berani..kak MV cubit2 di sini

    ReplyDelete
  15. kaka sy belajar dr kecil sb adik ramai.. memg suka budak

    ReplyDelete
  16. okla tu dah biasa. anak sendiri nanti takla risau sgt.

    ReplyDelete
  17. imantizz pun tak berani sangat nak pegang baby..tapi harap2 nanti boleh biasakan diri la sebab nak dapat anak sedara nie..^_^

    ReplyDelete
  18. @BitsBest emm kebanyakan yg jijah jumpa prem xde pula memanjang nagis.. cuba bb jumpa ustaz.. minta air penawar..takut kena sawan nagis macam jijah kecik2 dulu..pon ngis xhenti2..

    ReplyDelete
  19. Timba pengalaman baru.. =]

    ReplyDelete
  20. bgsla da bse. kt x reti. uhuu...pestime ni nk pegang baby snri nt

    ReplyDelete
  21. ah baby.. geram je tengok. ^^ Jijah pun makin berseri2 nie seri ibu mengandung eh. hehe.. lelaki memang majoriti takut pegang baby kan.

    ReplyDelete
  22. @imantizz_truper InsyaAllah boleh..tak susah mane pon..hee

    ReplyDelete
  23. @cik chinta takpe lama2 t pandai la..anak sendiri pasti leh buat :)

    ReplyDelete
  24. xsbr tgk jijah dgn baby sndiri

    ReplyDelete
  25. kt umah ni ada bb girl adik sy.. bb tu bau wangi laa ^^

    ReplyDelete
  26. @caliph shuriken kan.. suka bau baby.. bau syurga :)

    ReplyDelete
  27. sejak anak buah menjadi semakin ramai ni.dah biasa gak dukung bby baru lahir ni.alhamdulillah,xde masalah nak jaga bby sendiri nanti.heee..sonoknya ada pengalaman camni kan.

    ReplyDelete
  28. @Azhafizah Md Nor kan fiza.. best bila kita dah tahu cara nak handle anak.. mudah bila ada anak kelak..hee

    ReplyDelete
  29. hubby akak pun ms br bersalin, takut nk pegang ank2.. :)

    ReplyDelete
  30. @IntaNBerliaN yeker..padahal dah ada alisha pon kan..hee

    ReplyDelete
  31. sama la ngn ciksu ..
    takut juga nk pgg bby masa baru lahir..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!