Mr Navy Draff Semenanjung!

by - 2:16:00 PM




Dapat berita yang menyedihkan di mana nama encik suami naik untuk draff balik semenanjung!! suami jijah tak apply pun nak balik semenanjung.. tapi sebab dah 5 tahun dia kat sabah ni automatik di tukarkan.

inshaaAllah awal bulan 9 nanti dia ke Klang. jadi lebih kurang sebulan je lagi suami nak uruskan kami di sini. tetiba dia rasa tak bersedia nak balik lagi. hati dia dah sebati di sabah.. dari bujang.. berkahwin dan ber anak 1 lima tahun duduk perantauan! dia nak tolak pun nanti takut tak tau bila lagi nak balik semenanjung. tolak rezeki namanya tu kan...
lagipun jijah yang minta transfer tapi dia yang dapat balik semenanjung dulu tanpa kerelaan dia..

borang transfer jijah pun baru je nak proses. tak pasti dah sampai mane.. kalau tahu awal tahun jijah dah mohon transfer.. tapi tak tahu kan.. tinggal la jijah dan hakimi di sini. berjauhan lagi... emm -_- 
inshaaAllah jijah usahakan buat permohonan transfer baru untuk rayuan balik semenanjung dengan bukti suami dapat tukar! ya Allah semoga Allah permudahkan urusan jijah suami isteri dan semoga proses transfer jijah ini di percepatkan.. Amin ya Allah!



You May Also Like

22 insan comel komen

  1. Jijah..sabar banyak ye.. moga urusan Jijah nak balik semenanjung dipermudahkan...

    ReplyDelete
  2. dugaan

    moga urusan dipermudahkan jijah.

    ReplyDelete
  3. harap jijah dapat tukar semenanjung jugak..senang sikit kan.

    ReplyDelete
  4. amin... semoga jijah pun dpt tukar... doa banyak2 yer dear...

    ReplyDelete
  5. semuga dipermudahkan...doa byk2 dgn Allah

    ReplyDelete
  6. In syaa Allah... semoga dipermudahkan...

    ReplyDelete
  7. semoga dipermudahkan segala urusan jijah

    ReplyDelete
  8. salam. semoga dipermudahkan semuanya sis :)

    ReplyDelete
  9. TAHNIAH DAPAT DRAFT..BUKAN SENANG NAK PINDAH BALIK SEMENANJUNG TAPI EAMY TUMPANG SEDIH JUGAK SEBAB JIJAH MASIH BERJAUHAN...TAPI RASA NYA LAGI KUAT ALASAN TUK KKM LULUSKAN PERMOHONAN JIJAH PINDAH TU...INSYAALLAH MOGA2 JIJAH DAPAT PINDAH DALAM MASA TERDEKAT JUGAK.. [SORRY CAPSLOCK....XSENGAJA HUHU]

    ReplyDelete
  10. Amin...moga2 jijah pun dpt tukar ke semenanjung

    ReplyDelete
  11. Fuh mencabar betul hidup jijah kan, insya allah harap jijah dapat pindah secepat mungkin sebab ada reason yang kuat kan...Jijah memang kuat laa..

    ReplyDelete
  12. mudah2an jijah pun dapat..

    ReplyDelete
  13. insyaAllah...blh je dpt tukar...

    ReplyDelete
  14. Allah.
    inshaa Allah jijah.kami doakan utk mu..
    smga dipermudahkan hendaknya.aamiin

    ReplyDelete
  15. Sabar banyak2 ye kak ziezah :) dugaann

    ReplyDelete
  16. Ke Klang?Sama dengan adik ipar saya...

    ReplyDelete
  17. semoga rayuan transfer jijah diluluskan dan dipercepatkan..
    Allah sebaik2 perancang.. :)
    semoga dpt duduk semenanjung sama2..

    ReplyDelete
  18. mudahan dipermudahkan ..

    klu mai KKM tu roger ai tau .. opis ai kat situ je ..sblh tu je ..

    ReplyDelete
  19. msti sedih nak berjauhan kan jijah..sbr jela

    ReplyDelete
  20. jiejah sabar yer..inshaallah moga lulus lah permohonan jiejah tu :)

    ReplyDelete
  21. adehh..berjauh lagi?? sabar ye kak..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!