Takziah MH17

Satu Malaysia Airlines Boeing 777-200, pendaftaran 9M-MRD melaksanakan penerbangan MH-17 dari Amsterdam (Belanda) ke Kuala Lumpur (Malay...Satu Malaysia Airlines Boeing 777-200, pendaftaran 9M-MRD melaksanakan penerbangan MH-17 dari Amsterdam (Belanda) ke Kuala Lumpur (Malaysia) dengan 280 penumpang dan 15 anak kapal, adalah dalam perjalanan di FL330 mengenai 50nm barat laut Donetsk (Ukraine) apabila transponder isyarat telah hilang di FL330 pada kedudukan N48.56 E37.21 di 13:43 Z.
Laporan Interfax memetik sumber industri bahawa Malaysia Boeing 777 dari Amsterdam ke Malaysia telah terhempas berhampiran sempadan Ukraine / Russia, bangkai yang terbakar telah terletak. Kapal udara itu telah ditembak jatuh, agensi ditambah kemudiannya.
Malaysia Airlines telah mengesahkan kejadian, pesawat itu tidak masuk Ruang Udara Russia setakat ini, kira-kira dua jam selepas kemasukan anggaran ke dalam ruang udaraAllahuakbar! Negara sekali lagi di timpa musibah.. 
ya Allah gantikan musibah ini dengan sesuatu yang baik!
kuatkanlah pemimpin2 ku..
bersatulah umat Islam di Malaysia!
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui ya Allah!

Innalillah!
Alfatihah!


You Might Also Like

4 insan comel komen

  1. Al Fatihah..salah sorang mangsa senior fiza masa sekolah dulu. Semoga family mangsa tabah menghadapi kehilangan orang yang tersayang..sedih :(

    ReplyDelete
  2. al-fatihah utk mereka dalam pesawat MH17

    ReplyDelete
  3. Al Fatihah,,. terkejut Ros masa dapat tahu berita ni..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!