Monday, September 15, 2014

Pentingnya Powerbank


Baru-baru ni baru daku sedar powerbank ni sangat penting.. lebih-lebih lagi untuk mereka kaki whatsapp,instagram mahupon facebook. bila terlalu asyik melayan dunia sosial bateri pun cepat habis.. masa tu gelabah nak cas handphone. betul kan... 

dengan adanya powerbank tak de la risau bateri cepat habis.. senang je bawa berjalan. mudah dan pantas hanya connect dan cas!
powerbank yang daku guna sekarang PINENG 15000mAh. ramai beri respon positif yang powerbank PINENG ni sangat bagus! mana tak nya kita boleh tahu peratus energy powerbank tu. sampai boleh cas 2-4kali fully charged tau.  macam daku try untuk Note 2 daku ni boleh cas 4x full!



pernah sekali bila nak cas handphone guna powerbank, power dari powerbank tak masuk dalam handphone. try guna kabel lain pun tak boleh. beritahu kat agen jual tu dia kata terus hantar powerbank ni kat supplier dan dalam masa 1 hari dah siap. memang pantas! supplier kata cip rosak. nasib masa tu ada waranty lagi. oh ye waranty setahun.

korang.. jangan tak tahu powerbank ni boleh cas dua device sekali. ada dua port pengecas, port pertama kuasa out 5V 2.1A, port kedua 5V 1.0A. beza kedua port tu biasa port 1 cas cepat tapi kurang tahan lama.  port 2 tu cas lambat tapi lebih tahan lama penggunaannya..

setakat ni Alhamdulillah puas hati memakai. harap powerbank ni dapat berbakti kepada tuannya lebih lama lagi.. hehehe




13 comments:

  1. Saya pun ada powerbank ni.Tapi jarang guna sebab jarang guna telephone...

    ReplyDelete
  2. antara bnda pnting jugalah ni..hihih

    ReplyDelete
  3. waaa mcm nk kena bli gak ni.. mahal x jijah? mcm best je...

    ReplyDelete
  4. Salam jijah, farah ada buat Giveway nnt senang2 masukla yea =)

    http://www.scrapaperclip.com/2014/09/giveaway-for-ex-brides-so-is-there.html

    Take care..doakan semuanya mudah utk jijah and family yea =)

    ReplyDelete
  5. memang penting sangat untuk yang kaki online ni kan :)

    ReplyDelete
  6. Same la pB jija ngan pb asben emi.. 👍👍

    ReplyDelete
  7. @CaHaYaHaTi jijah beli rm126 yunk.. tp skrg makin murah tu

    ReplyDelete
  8. akak suami isteri pun guna pineng

    ReplyDelete
  9. dulu pernah beli powerbank, tapi tak inat jenama apa ntah.. tak tahan lama.. pastu rosak.. cepat panas. ingat nanti ada bajet, nak beli jugaklan brand pineng ni.

    ReplyDelete
  10. shida beli hat ni dua jiejah..warna silver sma dgn Bf shida..wane gold shidaanye hehee ^_^

    ReplyDelete
  11. tp besar dan berat kan hehee..bape RM jiejah beli?

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!