Transfer: Awaiting List

by - 9:27:00 AM


Lepas je jijah balik dari cuti sakit apendiks dulu bulan 6 terus jijah hantar borang transfer macam dalam entry INI . konon jijah transfer la dulu sebelum suami. rupanya suami yang nama naik balik semenanjung dulu. sebab harapan dapat la transfer bulan 8 hari tu. encik suami pula transfer bulan 9.. tapi tak sempat. rupanya borang transfer tercicir kat opis matron. nasib la jijah follow up balik dengan unit kejururawatan, buat borang baru, terus minta sign matron dan hantar ke JKN Sabah. 



jadi follow up dengan JKN Sabah mereka dah hantar borang ke KKM Putrajaya awal bulan 8. baru-baru ni call paramedik bagi ic dia kata nama jijah dalam awaiting list untuk transfer. syukur Alhamdulillah. sekurang-kurangnya dalam senarai menunggu dah.

tapi... bila tanya bila lagi pertukaran? puan tu kata meeting hujung tahun ni. bulan 1 baru ada pertukaran sekali dengan pengambilan jururawat baru. 

hancur betul hatiku.....lamanya nak menunggu bulan satu tahun depan tau!... berdua dengan anak.. takut bila dugaan itu datang.. huhuhu tapi takpe takpe lagi 4 bulan je lagi.. sabar.. sabar itu indah bukan?? ada hikmahnya Allah nak beri nanti. Allah kan ada.. yakin tu jijah! chaiyokk!! doakan jijah yer kawan-kawan...



*nota kaki: sila update url baru jijah http://www.ziezah.com/ untuk dapatkan entry terkini.. terima kasih*




You May Also Like

22 insan comel komen

  1. amiin mudah mudahan jijah.. insyaAllah perancangan Allah tu indah.. setiap yg berlaku ada hikmahnya.. semoga jijah cpt tukar ek...

    ReplyDelete
  2. semoga mama hakimi dapat transfer =) amin..

    ReplyDelete
  3. Xpe jijah ..xlame lagi tu..at least dah masuk dlm awaiting list..semoga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  4. Jijah...
    Semoga dipermudahkan urusan perpindahan...
    Banyak bersabar...Take Great Care, ya...;-)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dah ada dalam senarai menunggu dah.. :)

    ReplyDelete
  6. tahniah jijah dah masuk list...insyaallah semoga cepat2 diuruskan ye..

    ReplyDelete
  7. tahniah jijah dah masuk list...insyaallah semoga cepat2 diuruskan ye..

    ReplyDelete
  8. Salam hai jijah. Alhmdulillah kne bsabar lah tggu ye.Terasa sakitkan berdua dgn anak cmni. Tsha rsa pe jijah rsa. Inshallah dipermudahkan n dpt transfer awal ok.

    ReplyDelete
  9. semoga segalanya dipermudahkan untuk jijah ok..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah dah confirm dpt tukar..wpun 4 bulan lg.. sabar yer jijah.. 4 bulan tu kejap je..hehe

    ReplyDelete
  11. ok la tu dpt masuk waiting list .. buat surat rayuan jijah ... mana tau dpt dipercepatkan lagi ....

    ReplyDelete
  12. moga semuanya bjln dgn lncar jiejah..inshaaAllah :)

    ReplyDelete
  13. InsyaALlah... nanti jijah dapat tukar... Jijah kan kuat... Tuhan uji sebab Tuhan tahu jijah mampu laluinya

    ReplyDelete
  14. Sabar...sampai gak semenanjung nanti

    ReplyDelete
  15. Sabar jijah.. Doa ye.. Mudah2an dpt sebumbung semula

    ReplyDelete
  16. @Ayu Zan sebumbung mmg tak la yunk tapi sekurang2nya da dekat gan family n suami

    ReplyDelete
  17. In shaa Allah ada rezeki transfer nti

    ReplyDelete
  18. Nak tw nmw dh ad dlm awaiting list tu nk kol mane kak jiejah?

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah kol kkm.. surat dh sampai kkm. Tgu meeting je lg... dy kate meeting antara bln1-3 taun ni. Sblm dpt transfer tu akak ad dpt x surat fdback dr jkn yg gtw dorg ok je utk kte transfer Asalkn ad pganti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde pula.. tp ms anta borang transfer matron tick transfer dgn ada penganti

      Delete
    2. Xde pula.. tp ms anta borang transfer matron tick transfer dgn ada penganti

      Delete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!