Friday, October 16, 2015

2nd Pregnancy: 24 Weeks Pregnant




Alhamdulillah adikbaby semakin aktif menendang.. beroller coster dalam perut mama.. lasak sungguh!

Semalam checkup 6 bulan.. berat mama pun dah 51kg! Phewww~~ selera makan menjadi jadi betul! 

Dah jadi rutin checkup 2 minggu sekali sebab HB rendah.. redha jela kena cucuk setiap 2mggu.

Injection ATT booster sudah! Terasa lenguh lagi tangan belah kiri ni..huhuhu
Minum air gula MOGTT pun sudah.. result normal. Alhamdulillah..

Boleh dah siapkan barang2 adikbaby sikit2.. dah boleh keluarkan baju abg hakimi masa newborn dulu. Excited!

Abg hakimi faham adikbaby dalam perut mama ni.. suka sangat dia kiss bila adik gerak2..nampak je gambar scan adikbaby suka sangat dia tengok. Moga dia sayang adiknya nanti. Amin..

14 comments:

  1. such a happy mommy..take care akak..moga baik baik aje.... :D
    BERTAMBAH SELERA MAKAN TUH nnt keluar baby gemuk gemuk gittew..ahahahhaa :)

    ReplyDelete
  2. semoga dipermudahkan kan ... cam tu la fahim rasa gamaknya .... tak gerak2 tangan nya
    pg td dedar bdn ... dan hari ni dah start exam dah

    ReplyDelete
  3. @aiman mania jgn besar baby sudah.. dulu pun besar..

    ReplyDelete
  4. kejap je dah 6bulan kan.semoga mama n baby selamat dan baik² je :)

    ReplyDelete
  5. bagusnya hakimi.. haq bila tnya nak adik x terus ckp no! no! harap2 adik kuar nnt jgn ckp no no dh la.. fening ibu nnt heheheh

    ReplyDelete
  6. Seronoknya, rasa rindu plak nak preggy lagi. Hehe. Semoga ibu dan baby sihat ya :)

    ReplyDelete
  7. Bila due....hihi...bz body sat....sebab kita punya kandungan lebih kurang sama jer...

    ReplyDelete
  8. x sabar nk menjengah dunia tu ;-)

    ReplyDelete
  9. Dulu emi amalkan makan sayur bayam dan hati ayam..Alhamdulillah Hb sentiasa cantik...take care tau yunk...

    ReplyDelete
  10. Dulu emi amalkan makan sayur bayam dan hati ayam..Alhamdulillah Hb sentiasa cantik...take care tau yunk...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah jijah.
    moga semua nyer dipermudah kan ye.
    best nyer la ingat saat2 nak tunggu kelahiran anak2 dulu.
    moment terbaik !

    ReplyDelete
  12. aamiin
    ciksu mkn bayam merah, ikan bilis, pati delima je hri tu alhamdulillah, hb x pnh sampai 10

    jaga diri jijah..

    ppsstt: jijah dh try je epal hijau. kalau naik slps mkn epal hijau buat entry tau.. leh try..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!